Cum a fost Ioan Oltean insultat si amenintat cu bataia, dar nu se lasa

Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 15:01
3419 citiri
Cum a fost Ioan Oltean insultat si amenintat cu bataia, dar nu se lasa

Presedintele filialei Bistrita-Nasaud a PDL, deputatul Ioan Oltean, a spus, vineri seara, ca a simtit nevoia sa abandoneze politica "de un milion de ori" si ca a trait foarte multe momente de umilinta, ca deputat, mai ales in ultimii ani.

La "Cafeneaua politica" organizata de femeile si tinerii democrat-liberali din Bistrita-Nasaud, intr-un club din Bistrita, Ioan Oltean a fost intrebat daca a fost vreodata atat de dezamagit incat sa-si doreasca sa plece din politica.

"Nu o data, de un milion de ori am simtit nevoia sa abandonez politica, mai ales in ultimii doi ani. Parlamentul e institutia cea mai prost vazuta, calitatea de deputat nu-ti aduce niciun fel de bucurie. Inainte spuneam ca sunt avocat cand ma intreba cineva ce lucrez, acum nu mai pot ca ma stiu si cainii din cartier", a raspuns Oltean.

Acesta a povestit ca, odata, in Bucuresti, se afla in masina cu soferul, iar la un semafor o cersetoare in varsta l-a recunoscut si i-a urat sanatate dupa ce ii daduse maruntis, insa in ultimii doi ani nu a mai intalnit astfel de reactii.

"Domnul presedinte Oltean, zice, de la PDL, sa va dea Dumnezeu sanatate". In 2011 am trait atata umilinta incat imi era jena sa ies din casa. Imi ziceam: Ioane, in Tanganyika cu tine, pana uita oamenii ca PDL le-a taiat pensiile. Oamenii nu au vazut decat partea urata din ce am facut noi", a spus Oltean.

El a mai povestit o alta intamplare din aeroport, petrecuta vara aceasta.

"Eram in aeroport, sa mergem la avion. Era o duduie la vreo 30 si ceva de ani, ma uitam la ea ca un barbat care nu e misogin. Se uita la mine si imi zice: "Ticalosule, nemernicule, mai ai curaj sa iesi din casa? La puscarie cu voi!". Mi-am dat seama ca a reactionat asa nu ca ma uitam la ea, ci ca a realizat cine eram, o fi pierdut salariul, cine stie. Au fost momente cand as fi dat orice sa nu fi fost deputat", a declarat Oltean.

Amenintari cu bataia

Parlamentarul a relatat si despre o intamplare cand a fost amenintat cu bataia.

"Conduceam sedinta Camerelor reunite. Se vota al noualea judecator la Curtea Constitutionala. Spiritele erau atat de incinse, incat doar o scanteie ca sa iasa bataie. Cand vedeam ca se incing lucrurile, suspendam sedinta ca sa se racoreasca, apoi reluam.

La un moment dat, era 1.30 noaptea, toti eram infierbantati, la propriu. Vine la mine la tribuna un liberal, fost boxer, si imi spune: 'Am sa-ti dau o scatoalca de am sa te trec prin peretele de acolo". Ma gandeam: "oare ar fi in stare?' La nervozitatea care era, se putea intampla. Momente de acest fel te fac sa iti spui: orice, dar nu deputat", le-a spus el tinerilor.

Oltean a reiterat ideea potrivit careia campania electorala care urmeaza va fi cea mai grea.

"Va fi cea mai grea campanie electorala din '90 incoace. Pe masura ce avansezi in varsta, oamenii zic: i-a ajuns, sa-i mai lase si pe altii. Trebuie sa le explici ca saturatia asta vine candva, dar trebuie sa fii tu convins ca ajunge", a spus el.

Potrivit lui Oltean, acum lupta se duce pe doua fronturi: cu adversarii politici si cu "frustratii" din propriul partid.

"Ne luptam cu adversarii politici, cu electoratul care nu ne-a inteles, dar si cu unii membri ai PDL care, din diverse motive, simtindu-se marginalizati, frustrati, se transforma si ei in rivali", a mentionat Ioan Oltean.

Intrebat de un jurnalist daca se vor imparti alimente in campania pentru parlamentare, Oltean a raspuns : "Niciodata la Bistrita n-am distribuit alimente. Bine, mai intreaba lumea: ce ne dati ca sa va votam? La pixuri stramba din nas. Portocale, ciocolata si becuri am dat, recunosc. Dar nu intra in categoria de mita electorala. Altii au dat, cu certitudine", a spus el.

Ioan Oltean este candidatul PDL pentru Colegiul 3 Camera Deputatilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Oltean iese politica, #Oltean amenintat bataia PNL, #Oltean cafenea politica Bistrita , #PDL