Editorial: Gura PDL adevar graieste

Marti, 27 Martie 2012, ora 16:43
3789 citiri
Editorial: Gura PDL adevar graieste
Foto: Arhiva (Antena3)

Vietatea pe care in vremurile refacerii moderne a FSN era fortat Ioan Oltean sa o mestece pana devenea una cu tartita i-a iesit deputatului pe gura, si nu e porumbel, e ditamai broasca: il lucreaza colegii.

Fara sa vrea, secretarul general al principalului partid de guvernamant a furnizat celor carora organul conspiratiei le amortise un argument pentru sustinerea teoriei amestecului politicului in justitie.

Reactia sa in fata reprezentantilor presei te poate lasa masca nu prin greutatea speculatiilor - nu e posibil sa aiba vreun dosar penal decat daca il da careva in gat, dintr-o tabara stim noi care, a baiguit Oltean. Ci prin adevarul pe care l-a slobozit la urechea hulpava a opiniei publice dornice de can-can electoral cu putin inainte de alegerile locale.

Adica nu ca e imposibil sa-l prinda vreun procuror zelos cu rata in gura, ci ca e imposibil daca nu stie unde sa caute, spune de fapt secretarul general al PDL, or asemenea indicatii nu poate da orice terchea-berchea.

Chiar daca procurorii anticoruptie vor raspunde favorabil intereselor sale politice la somatia deputatului de a preciza public daca este implicat in dosarul spagii din Bistrita-Nasaud - va aducem la cunostinta prin prezenta ca nici usturoi n-ati mancat, nici gura nu va miroase altcumva decat a busuioc sfintit - , broasca tot a fost slobozita.

Povestile despre Oltean la Bistrita sunt multe, intortocheate, suculente, dar pana la vreo demonstratie, ele raman mituri. Asa erau insa si cele referitoare la Sorin Apostu.

Si in cazul in care cumva informatiile scapate in presa de la DNA nu reprezinta decat un accident, inseamna ca enuntul brucanian despre bancuta timpului nu este altceva decat o fila din deschiderea romanilor spre speranta.

Ce se intampla, insa, la PDL, amploarea pe care a luat-o, in lumea paralela legii, spaga, nu poate avea insa aceeasi functiune. Eu chiar credeam ca formula statului mafiot gasita in timpul lui Adrian Nastase de cei mai flamanzi dintre proletari nu poate fi desavarsita, dar exista din ce in ce mai multe indicii ca visam heruvimi.

E drept ca in vremea cooperativei de productie condusa de Ioan Amarie procurorii anticoruptie taiau frunza la caini, deoarece a se atinge de vreun gealat aflat la putere putea insemna sfarsitul carierei.

Nu sunt convins, insa, ca activitatile din ce in ce mai frecvente ale DNA in tabara portocalie, unde intra ca in branza, sunt rodul unei indicatii venite de la Traian Basescu. Mai degraba s-a enervat cineva la Bruxelles, unde mai ajung si semnale din partea societatilor straine carora li se cer spagi cat sa cumperi o insula greceasca, si s-au mai formulat niste plangeri. Si cinste lui carmaciului ca n-a intervenit, dar poate ca nici nu putea, mai stii?

In orice caz, in spusele lui Ioan Oltean sta cheia viitorului PDL. Daca baietii se toarna intre ei, iaca reforma!

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Oltean acuzatii PDL, #Oltean justitie PDL, #reforma Justitie PDL, #Oltean coruptie Bistrita , #PDL