Ziare.com

Ioan Oltean: 2012 este vazut de Guvern ca un an economic, nu ca unul electoral

Sambata, 07 Ianuarie 2012, ora 14:12

   

Ioan Oltean: 2012 este vazut de Guvern ca un an economic, nu ca unul electoral
Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ca Guvernul Boc considera anul 2012 unul economic, si nu unul electoral.

Politicianul a mentionat ca urmatoarele 12 luni vor fi marcate de investitii guvernamentale masive, cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene, restructurarea companiilor de stat si crearea de noi locuri de munca.

Alte prioritati enumerate de Ioan Oltean sunt restructurarea companiilor de stat, crearea de noi locuri de munca si adoptarea Legii sanatatii.

"Prioritatile guvernamentale vizeaza in mod cert si restructurarea regiilor si companiilor de stat si inlaturarea tuturor celor care determina cheltuirea ineficienta a banului public si, nu in ultimul rand, o alta prioritate este crearea de locuri de munca pentru cetatenii care sunt si au fost loviti de criza economica", a precizat acesta.

In plus, pe plan legal, Executivul si-a propus ca prioritate adoptarea Legii sanatatii.

"In plan legislativ, partidul si-a propus ca prioritate principala adoptarea legii sanatatii, lege care deja a intrat in dezbatere publica, urmand sa parcurga procedurile parlamentare normale pentru a fi adoptata si pe urma aplicata in Romania", a adaugat democrat-liberalul.

El considera ca anul 2011 a fost cel mai greu pentru Romania de la Revolutie incoace atat din cauza crizei economice, cat si a evenimentelor politice.

"Am incheiat cu totii un an 2011 foarte greu. In opinia mea, poate a fost cel mai greu an din 1990 incoace, un an greu din toate punctele de vedere: din cauza crizei economice care a bantuit Romania si Europa, din cauza evenimentelor politice, crizei politice care a parcurs intregul an 2011, a pasiunilor politice care in anul 2011 au fost fara precedent, pasiuni care n-au dat posibilitatea nicio clipa unei paci intre Opozitie si Putere, unei solutii identificate de colaborare intre cei doi parteneri ai vietii politice romanesti.

Un an in care Guvernul Boc a incercat din rasputeri sa puna aplicare programul guvernamental, programul anti-criza, sa respecte intru totul angajamentele fata de FMI, fata de Comisia Europeana si fata de Banca Mondiala", a declarat Oltean.

Secretarul general al PDL apreciaza ca Romania nu va mai avea parte de un an asemanator celui care s-a incheiat si este optimist in privinta reusitei masurilor ce vor fi luate de catre Guvern.

"Cred ca in mare parte (Guvernul - n.r.) a reusit, performanta nu poate fi pusa la indoiala, Romania a incheiat anul 2011 cu o crestere economica, cu un deficit financiar inscris in limitele angajamentelor noastre, cu o stare de liniste si cu o stabilitate economica de necontestat. Toate acestea creeaza premise clare si certe ca anul 2012 va fi mai bun decat anul 2011", a afirmat politicianul.

"In opinia mea, Romania nu va mai avea un an 2011 pe parcursul a ceea ce urmeaza. Guvernul este preocupat in continuare de a mentine echilibrul economic, social, politic si, evident, de a-si respecta toate angajamentele pe care si le-a asumat fata de FMI si Uniunea Europeana. Sunt angajamente care, cu certitudine, odata respectate, vor asigura echilibrul de care Romania are nevoie", a completat Ioan Oltean.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 564 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Ioan Oltean: 2012 este vazut de Guvern ca un an economic,

Mai nea Ioane,in primul rand :La Multi Ani! In al doilea rand te-as intreba ce mai faci ? Pana a ajunge secretar general erai mai vizibil,dupa .....broasca ce mai face? Tot in gat,sau ai inghit-o ?

 

Oltene, de baliverne propagandistice sintem satui.

De cind v-ati instalat in fotoliile Puterii, singurul vostru scop a fost de a va umple buzunarele si nu interesul pentru cetateanul de rind. Reforma statului, in opinia voastra, a insemnat reducerea veniturilor, desfiintarea scolilor si spitalelor, adoptarea unor legi nedemocratice, incalcarea legilor acestei tari, in timp ce n-am auzit ca pentru un pedelist sa fie o perioada de criza. Prietenul tau, Nelu Botis sta bine mersi linistit, DNA-ul nu-l mai deranjeaza, macar sa-i reaminteasca cum functiona firma din locuinta sa cheltuind fonduri europene nerambursabile, Hoara a fost detasat in CA al SNLO pentru a-si face vila cu iesire prin canal privat la lac, Roberta Anastase a descoperit ce familie bogata are pentru a-si construi taman acum ditamai vila la Snagov, iar daca ma uit la toti pedelacii prin declaratiile lor de avere, ma apuc cu miinile de cap cind vad ce au agonisit in acesti ani in timp ce noua ne-ati luat si ultima speranta de a trai.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor