Ziare.com

Ioan Oltean: Este exclus ca eu sa plec din partid

Vineri, 17 Mai 2013, ora 16:52

   

Ioan Oltean: Este exclus ca eu sa plec din partid
Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat vineri, la Bistrita, ca este exclusa varianta ca el sa plece din partid si sa se alature parlamentarilor democrat-liberali despre care exista zvonuri ca s-ar inscrie in Partidul Popular.

"Nu, exclus. Eu sunt membru PDL, sunt membru fondator al acestui partid. Sper din suflet sa raman aici atata timp cat voi face politica. Plecarea mea din acest partid este exclusa", a spus Oltean.

Intrebat cum comenteaza informatiile legate de plecarea Elenei Udrea, alaturi de alti parlamentari, din PDL, Ioan Oltean a raspuns ca se bazeaza pe seriozitatea si maturitatea acestora ca nu vor face acest gest.

"Sunt multe zvonuri care circula la ora actuala. Eu am spus-o si o spun si astazi: orice plecare din PDL, a oricarui membru, este un minus, nu este un lucru care sa ne bucure. Plecarea Elenei Udrea si a altor parlamentari sigur ca este o actiune care va crea grave prejudicii PDL. Eu insa contez pe seriozitatea acestor oameni si pe seriozitatea Elenei Udrea, care a declarat de fiecare data ca nu va pleca din PDL si ca faptul ca a pierdut alegerile nu este de natura a fi o cauza in aceasta privinta. Contez pe maturitatea tuturor celor care, stiu eu, gandesc o asemenea alternativa si le spun ca locul lor este aici, in PDL", a afirmat Ioan Oltean.

Liderul democrat-liberal a comentat si declaratiile critice ale Elenei Udrea facute la adresa modului in care conducerea PDL face opozitie USL, spunand ca acestea "nu fac bine partidului".

"Categoric ca nici aceste declaratii nu fac bine partidului. Nicio declaratie de aceasta nu face bine partidului si partidul, ca sa fie puternic, sa fie opozabil actualei Puteri, trebuie sa adune absolut toti membrii. Elena Udrea este un membru marcant, care poate sa faca, impreuna cu toti ceilalti, o opozitie USL.

Doamna Elena Udrea nu a facut deocamdata declaratii care sa fie in conflict cu partidul. (...) Deocamdata, interesul nostru nu este sa dezbinam si sa sanctionam, interesul nostru este sa adunam si sa consolidam. Si eu cred ca perioada aceea de esec, care, sigur, produce anumite tulburari in viziunea politica, se diminueaza si lumea reintra in normalitate", este de parere vicepresedintele democrat-liberal.

Ioan Oltean apreciaza ca, in acest moment, nu este loc pe esichierul politic romanesc pentru un nou partid de dreapta, singura solutie pentru o opozitie puternica fiind coagularea acestor forte in jurul PDL.

"Eu cred ca in momentul acesta in Romania nu mai exista loc pe esichierul politic. Deocamdata, uniunea aceasta liberala (Initiativa Romania Liberala - n.r.), Miscarea Populara sunt fundatii, nu partide politice. Eu nu ma exprim impotriva aparitiei unor noi partide politice pe esichierul de dreapta, pentru ca orice reactie la actuala Putere, orice opozitie la actuala Putere este binevenita.

Dar Opozitia este cu atat mai puternica cu cat este si ea mai inchegata si mai solida. Nu cred ca faramitarea unui partid politic este de natura sa creeze avantaje pentru Opozitie. Eu cred ca PDL, fiind cel mai puternic partid de dreapta si fiind singurul partid de opozitie, trebuie sa ramana in formula in care este acum, o formula deja consacrata si care se consolideaza pentru a face o adevarata opozitie USL", a declarat Ioan Oltean.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 141 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor