Ioan Oltean: Noul Guvern raspunde intereselor baronilor locali

Vineri, 21 Decembrie 2012, ora 11:27
1633 citiri
Ioan Oltean: Noul Guvern raspunde intereselor baronilor locali
Foto: PDLCluj.ro

PDL va ramane in sala si va vota "categoric impotriva Guvernului Ponta 2", spune deputatul Ioan Oltean.

El sustine pe de alta parte ca exista "disensiuni puternice" intre PSD si PNL in ceea ce priveste impartirea portofoliilor. Democrat-liberalul declara ca presedintele Traian Basescu nu se va putea opune componentei Guvernului, daca acesta primeste votul Parlamentului, care "nu poate fi obstructionat in felul acesta".

Vineri dimineata nu era foarte clar cand vor fi audiati ministrii Cabinetului Ponta II in Parlament. Ioan Oltean pune acest lucru pe seama "disensiunilor puternice" dintre PSD si PNL:

"In momentul acesta, situatia este incerta. Daca ieri dimineata, lucrurile pareau a fi foarte clare si totul era pregatit ca ieri dupa-masa noi sa finalizam constituirea Camerei Deputatilor, cu toate structurile de conducere si cu comisiile permanente, pentru a putea incepe de indata audierea ministrilor, iata ca astazi inca n-avem nici un fel de informatie legata de programul de astazi al celor doua Camere, de reunirea celor doua Birouri Permanente, pentru a stabili comisiile ce audiaza si, evident, programul care vizeaza prezenta noului Guvern in Parlamentul Romaniei. Deci suntem intr-o situatie de incertitudine absolut totala in momentul acesta", a declarat Oltean pentru RFI Romania.

Deputatul PDL observa ca "exista in acest moment disensiuni puternice intre cele doua forte politice principale, PSD si PNL, in ce priveste impartirea portofoliilor, in ce priveste impartirea comisiilor permanente, in ce priveste impartirea tuturor avantajelor care decurg din actul de guvernare".

"Putem face multe speculatii. Cert e ca inca de ieri dupa-masa, s-a sesizat o stare de nervozitate, de tensiune intre cele doua formatiuni politice, intre liderii celor doua formatiuni politice. Faptul ca au aparut noi ministri fara portofoliu, ministri delegati, faptul ca unele comisii nu satisfaceau pe membri de partid, pe baronii locali, au fost doar cateva dintre cauzele care au determinat accentuarea conflictului, a starii de tensiune la nivelul liderilor celor doua formatiuni politice", continua el.

Ioan Oltean considera ca noul Executiv este "cel mai stufos Guvern din 2000, de la Adrian Nastase incoace. Un Guvern cu nume care nu spun nimic, cu ministere care nu spun nimic, cu un numar exagerat de ministri delegati, cu un un numar exagerat de viceprim-ministri, cu o cheltuiala a banului public nemaiintalnita din 2000 incoace, intr-un context in care premierul Victor Ponta s-a laudat de cate ori a avut ocazia ca principala lor grija este cea de a gospodari cum se cuvine banul public! (...) Un Guvern care raspunde intereselor de grup ale baronilor locali".

Pe de alta parte, Oltean nu se asteapta ca presedintele Traian Basescu sa se opuna numirii anumitor ministri in Cabinetul Ponta II: "Nu cred ca presedintele va avea o asemenea atitudine, daca intreaga echipa guvernamentala va trece astazi sau maine sau cand va trece prin votul Parlamentului.

Votul Parlamentului este suveran, presedintele cu certitudine va emite un decret de numire a ministrilor, urmand ca pe urma, daca va avea ceva de facut, sa faca. Votul Parlamentului nu poate fi insa, stiu eu, obstructionat in felul acesta, pentru ca Parlamentul este suveran in ce priveste numirea Guvernului".

Ioan Oltean declara ca PDL va vota "categoric impotriva" noului Guvern: "Cu certitudine, in sedinta consacrata acestui moment ne vom exprima pozitia noastra, vom avea o atitudine extrem de critica la adresa Guvernului, la adresa programului de guvernare, care este suta la suta unul electoral, fara termene, fara responsabilitati, doar cu afirmatii cu caracter general si in mod absolut normal, vom vota impotriva Guvernului Ponta, sustinand ca acest Guvern nu raspunde realitatilor cu care se confrunta in acest moment Romania. Vom ramane in sala si vom vota categoric impotriva acestui Guvern".

Citeste mai multe despre Ioan Oltean: Noul Guvern raspunde intereselor baronilor locali!, pe RFI Romania.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#Ioan Oltean PDL impotriva Guvernului, #Ioan Oltean Guvern baronii locali, #Ioan Oltean disensiuni PSD PNL , #PDL