Ioan Oltean, urmarit penal - este acuzat de fapte de coruptie

Joi, 12 Septembrie 2013, ora 15:59
4214 citiri
Ioan Oltean, urmarit penal - este acuzat de fapte de coruptie

Deputatul PDL Ioan Oltean este urmarit penal, fiind acuzat de fapte de coruptie. El a venit joi dupa-amiaza, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), pentru a fi audiat intr-un dosar, in legatura cu presupuse fapte de coruptie.

Oltean a iesit de la DNA in jurul orei 15:50.

"Mi-am aratat intreaga disponibilitate de a colabora pentru aflarea adevarului", a fost scurta declaratie a lui Oltean in fata reprezentantilor presei.

Surse judiciare, citate de Mediafax, declarasera anterior ca Oltean a fost chemat la DNA pentru a da declaratii intr-un dosar disjuns din cel al lui Remus Baciu - fostul vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP).

In 15 februarie, fostul vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Remus Baciu a fost condamnat la trei ani de inchisoare, de catre Curtea de Apel Bucuresti, in procesul in care este acuzat ca a primit 270.000 euro pentru a urgenta dosare de restituire de proprietate.

Alaturi de acesta, Curtea i-a condamnat pe Camelia Teodora Andrusenco la trei ani si jumatate de inchisoare, pe Elisabeta Androne, Elena Albu si Valeria Stan, la cate un an de inchisoare, precum si pe pe Elisabeta Visan la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare. Gheorghe Ciubotaru a fost achitat pentru acuzatia de complicitate la trafic de influenta.

Decizia a fost contestata la instanta suprema, care va incepe in 9 decembrie judecarea recursurilor.

#Ioan Oltean cercetat DNA, #Ioan Oltean anchetat DNA , #PDL