O mana de ajutor pentru Ponta si Crin (Opinii)

Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 23:59
7575 citiri
O mana de ajutor pentru Ponta si Crin (Opinii)
Foto: bzi.ro

Desi troienele au nimerit peste ulita democratiei naucind de bucurie Puterea (sa nu fim ipocriti, au venit la tanc), care in sfarsit apuca sa respire fara asediul strazii, ceva inca nu se leaga. PDL e ca un pacient proaspat iesit dintr-o operatie efectuata la genunchi. Nu simte inca nimic de la brau in jos, se uita sub patura si... Pinocchio! Sau daca vreti, e ca intr-unul dintre bancurile lui Woody Allen: "rabi, de ce nu avem noi voie sa mancam porc?". "Nu avem? Hopaaa".

Adica in loc sa se astearna la gandire, cu rabdare, si sa nu mai dea Opozitiei ocazia sa cugete - prin vocea lui Victor Ponta, de pilda - ca dupa alegeri, principala forta de Opozitie va fi partidul lui Dan Diaconescu, se vede deja extras din pocinog si scoate caii verzi sa pasca pe pereti. Diii!

Cristian Preda, de pilda, pentru care am un sentiment caldut, vede o ecuatie cu un guvern politic condus de un tehnocrat. De parca in Romania democratia ar avea 200 de ani, si clasa conducatoare ar fi in stare sa nu-si bage coada in calculele unui independent decis sa nu se lase influentat de presiunile politrucilor!

Europarlamentarul vede, ca de obicei, idei pure, insa nu de el vreau eu sa ma leg. Ci de eternul si fascinantul Ioan Oltean. Pentru secretarul general al PDL, discernamantul este facultativ, mai ales cand se intalneste cu presa locala si ii furnizeaza propriile realitati cu un ton de ghicitoare care are impresia ca daca presteaza pe scarile Academiei, oamenii il striga "Simioane".

Oltean (dar cine e asta, frate?) a dat ultimatum Guvernului sa vina intr-o luna cu un plan de solutii la problemele romanilor, in caz contrar trebuind sa plece. Fraza magistrala, pentru care Crin Antonescu si Victor Ponta ar trebui sa-i multumeasca, deoarece le-a validat prestatia si nu mai par doi sonati: "Daca Guvernul nici acum nu realizeaza care sunt dificultatile tarii si nu se apleaca cu mai multa atentie asupra solutiilor ce se impun, aceea este solutia, care v-o spune strada".

Timp de trei ani, acest deputat a sustinut toate legile avansate de Emil Boc (adica s-a abtinut de la vot la asumari). S-a chinuit in zadar sa aiba umor raspunzand acuzatiilor Opozitiei, care nu l-a scos pe premier din "incompetent" si "catastrofa", a luptat la baioneta ca sa arate electoratului ca singurele solutii pentru modernizarea Romaniei sunt cele aduse de ministrii Cabinetului Boc. Dintr-o data, politica maiestuoasa invocata timp de trei ani s-a dovedit a fi un esec, si trebuie rebranduita in 30 de zile.

Dupa cateva ore, in care a trebuit sa explice, probabil, unde i-a stat mintea cand a vorbit ca si cand ar fi fost invitatul permanent al lui Mihai Gadea, Oltean a afirmat ca a fost inteles gresit, si ca Guvernul trebuie sa duca la capat masurile anticriza.

Acuma, ceva-ceva a spus bistriteanul. Odata cauza indepartata, dispare efectul. Pentru imbecili, insa, nu exista leac. Sunt prea multi. Dar nici pentru tra-la-la? "Cu de-a sila sa-i aduni...".

Citește și:
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Alina Gorghiu: „Colaborarea cu PSD, la momentul acesta, este una bună, e una necesară”
Preşedintele Senatului Alina Gorghiu a declarat că la acest moment colaborarea cu PSD este ”una bună, e una necesară” pentru a asigura stabilitatea. Totodată, aceasta l-a criticat pe...
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Ce șanse are Nicolae Ciucă să fie uns candidatul PNL pentru alegerile prezidențiale. ”Toată lumea joacă cu mai multe variante”
Purtătorul de cuvânt al PNL Ionuț Stroe a sugerat în urmă cu câteva zile că premierul Nicolae Ciucă ar putea fi candidatul partidului pentru prezidențiale din 2024, afirmând că în...