Oltean, despre intalnirea de la Cotroceni: Stabilim reactia la declaratiile lui Ponta la PE

Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 22:03
4002 citiri
Oltean, despre intalnirea de la Cotroceni: Stabilim reactia la declaratiile lui Ponta la PE

Secretarul general al PDL Ioan Oltean a declarat, vineri, ca intalnirea dintre liderii PDL si secretarul general al PPE, Antonio Lopez, la Cotroceni, are ca scop, printre altele, stabilirea unei reactii la afirmatiile "fanariote ale lui Victor Ponta" in PE.

"Intalnirea vine si dupa declaratiile fanariote ale lui Victor Ponta facute in Parlamentul European. Nu putem ramane fara o reactie, fara o replica la ceea ce a declarat Ponta. Trebuie sa avem si noi o reactie prin consultare cu PPE", a declarat secretarul general al PDL, Ioan Oltean, intrebat despre motivul prezentei lui Antonio Lopez la Palatul Cotroceni.

PDL informeaza ca presedintele partidului, Emil Boc, se afla la Palatul Cotroceni alaturi de presedintele Camerei Deputatilor Roberta Anastase, de presedintele Senatului Vasile Blaga, de mai multi ministri la o intalnire cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez.

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat luni, de la Strasbourg, ca social-democratii si liberalii europeni vor cere, in urma informarii facute de USL, ca Parlamentul European sa adopte o rezolutie care "sa sanctioneze incalcarile standardelor democratice" nu doar in Ungaria, dar si in Romania.

Ponta a precizat ca, in numele USL, a avut luni intalniri cu liderul grupului liberal din PE si cu liderul grupului social-democrat, precum si cu Martin Schultz, cel care de marti probabil va ocupa functia de presedinte al PE. "Am incercat sa am o discutie si cu liderul grupului popular, insa pana in acest moment nu s-a gasit momentul in agenda pentru aceasta intalnire", a adaugat el.

"Am prezentat un material al USL, sub semnatura lui Crin Antonescu si a mea, despre situatia actuala din Romania, nu doar despre situatia manifestatiilor publice, despre situatia existenta in acest moment practic in majoritatea oraselor mari din tara, ci mai ales despre repetatele incalcari ale standardelor democratice", a spus social-democratul.

"Ambele grupuri, si cel liberal, si cel social-democrat, probabil si grupul verzilor din PE vor sustine ca in perioada urmatoare sa aiba loc o dezbatere publica si ulterior o rezolutie in PE privind incalcarile regulilor democratice in Romania, odata cu dezbaterea publica si cu rezolutia privind Ungaria", a informat Ponta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Boc Basescu Cotroceni, #intalnire Boc Basescu Cotroceni, #Boc Basescu Ponta PPE , #PDL