Oltean: Lazaroiu face declaratii iresponsabile

Vineri, 16 Septembrie 2011, ora 16:40
1435 citiri
Oltean: Lazaroiu face declaratii iresponsabile

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean a exprimat dezacordul partidului sau fata de declaratiile facute de catre Sebastian Lazaroiu referitoare la situatia actuala a PDL, Oltean avertizandu-l pe Lazaroiu ca isi datoreaza functia actuala democrat-liberalilor.

In cadrul unei conferinte de presa sustinute, vineri, la Bistrita, Oltean a atentionat ministrul Muncii ca nu ar trebui sa renege partidul care l-a propulsat in functia de membru al cabinetului Boc. "Domnul Lazaroiu nu a ajuns ministru in temeiul calitatilor sale exceptionale. A ajuns ministru pentru ca l-a propus PDL (...) A ajuns ministru pe seama acelui partid il renega", a declarat Ioan Oltean.

Acesta considera ca Lazaroiu nu poate sa faca, in situatia sa de acum, o disociere atat de neta intre calitatea de ministru sustinut de catre PDL si cea de analist politic.

"Guvernul este format, in majoritate, din membri ai PDL. Nu i-a cerut nimeni sa fie in PDL, dar nici nu putem permite ca domnia sa sa faca afirmatii iresponsabile (...) Domnia sa se crede noaptea analist politic si dimineata ministru. Partidul nu este multumit de declaratiile pe care le-a facut domnul ministru", a mai spus secretarul general al PDL, precizand si ca situatia va fi discutata in cadrul conducerii partidului.

Lazaroiu a explicat, intr-un interviu pentru Gandul, ca a ezitat intotdeauna sa se inscrie intr-un partid politic, chiar daca, de exemplu, prin anii 2000 era apropiat de PNL. "Acum as face-o, dar as face-o daca ar fi vorba nu de PDL asa cum este el acum, ci de o platforma mai larga de centru-dreapta", a spus el.

"PDL-ul chiar si asa cum e acum, din cauza neputintei adversarului, care e extrem de slab, poate castiga in 2012, problema e ca le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011-2012 acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta va castiga si 2012, va castiga si 2014, ceea ce insemna inca un ciclu de guvernare", a atras atentia Lazaroiu.

El a explicat ca si lideri ai opozitiei sunt constienti ca, desi ar putea castiga in 2012, esential este de fapt cine castiga in 2014. "Ei au vazut ce rol are presedintele in sistemul nostru constitutional. Daca ai presedintele poti sa stai 10 ani la guvernare, daca nu ai presedintele poti sa stai 10 ani in opozitie. Sa stiti ca si ei isi fac calcule", a spus fostul consilier prezidential. De altfel, el a mentionat ca nu a discutat acest proiect cu Traian Basescu in ultima perioada.

"Alba ca Zapada e mai putin decat aceasta miscare de centru-dreapta care inseamna de fapt un proiect de societate. Ele sunt echivalente pana la urma. Una e un simbol, cealalta e un concept operationalizat. Alba ca Zapada e conceptul, daca vreti, dar trebuie operationalizat intr-un fel sau altul", a explicat cel care a lansat, in urma cu un an, conceptul "Alba ca Zapada".

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ioan Oltean, #ioan oltean lazaroiu, #lazaroiu oltean , #PDL