Oltean: Partidele organizeaza protestele in toate judetele, s-au antrenat

Marti, 17 Ianuarie 2012, ora 18:50
4312 citiri
Oltean: Partidele organizeaza protestele in toate judetele, s-au antrenat

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ca partidele politice din Opozitie au organizat protestele anti-guvernamentale din toate judetele tarii, pentru care e posibil sa se fi "antrenat", chiar daca in Bucuresti au avut o prezenta mai redusa.

Oltean spune insa si ca cei mai multi dintre oamenii care au iesit in strada sunt de buna credinta si ca o duc greu, fiind normal sa protesteze.

"Multe din ele sunt determinate de situatia grea in care afla Romania in momentul acesta, de neajunsurile cu care se confrunta oamenii. Cea mai mare parte sunt oameni de buna credinta, prin aceasta isi exprima pozitia lor fata de ce se intampla, pozitia lor fata de Guvern.

(...)In ultimele zile, factorul politic e determinant. Probabil ca in Bucuresti e mai putin, dar in teritoriu factorul politic e cel care organizeaza aceste mitinguri, in totalitate. Din toate situatiile pe care le avem noi (centralizate -n.red.) in absolut toate judetele tarii capul de afis, organizatorii, cei care au scos oamenii in strada au fost liderii USL. S-au si aflat la vedere in fruntea celor 100-150 de oameni pe care au reusit sa-i pacaleasca si sa-i scoata din casa", a spus Oltean pentru Ziare.com.

Solutia - dialogul

Ioan Oltean spune ca solutia pentru rezolvarea tensiunilor care au dus la proteste e dialogul cu cei dezinteresati, care ies in strada din cauza problemelor, nu cu cei care sunt adusi de partidele politice.

"(Solutia e -n.red.) Dialogul cu cei care sunt interesati si cu cei care sunt de buna credinta. Atat timp cat sunt miscarile astea sociale si pacea asta sociala se tulbura decat partidele politice, e mai greu de dialogat. Cei care ies in strada trebuie sa fie grupuri de oameni care nu trebuie sa fie angajati politic, cu grupuri de oameni care ies din cauza problemelor cu care se confrunta si care resimt nevoia unui dialog cu Guvernul. Cand manifestarile sunt opera unor partide politice, lucrurile se schimba si au o alta conotatie", ne-a mai declarat Oltean.

Secretarul general al PDL a spus, intrebat daca Puterea are vreo vina in declansarea protestelor, ca aceasta nu a facut nimic care sa duca la o asemenea situatie si crede ca partidele din USL "s-au antrenat" pentru asa ceva, din cauza scaderii in sondaje.

Gherasim (PDL), despre proteste: Avem si noi o vina. Cei violenti, manipulati politic

"Nu as putea spune ca in momentul asta Puterea si Guvernul au avut o vina pentru ca nu s-a intamplat nimic special care sa determine aceasta miscare. Ce a fost special saptamana trecuta in raport cu ce a fost acum o luna? Nu s-a intamplat in plan social, politic, economic nimic care sa determine aceste miscari sociale. Sunt doar antrenamentele pe care le-au facut, probabil, in secret, partidele politice care acum incep sa iasa, vazand ca sondajele de opinie ii conduc tot mai mult spre 40 de procente ceea ce, evident, inseamna ca vor ramane in Opozitie si in urmatorii 4 ani. Au considerat si considera ca tulburarea vietii publice si vietii sociale in felul acesta si punerea Romaniei intr-o situatie extrem de dificila in raport cu lumea civilizata europeana s-ar putea sa le aduca castig de cauza", a afirmat Ioan Oltean.

Remanierea, capitol inchis

"E un capitol inchis, e la dispozitia premierului, nu discutam capitolul acesta. Sunt voci singulare, sunt voci de colegi care nu cunosc realitatea cu care se confrunta partidul. Premierul a fost mandatat de anul trecut sa faca remaniere. Nu trebuie sa discutam acest lucru in fiecare sedinta pe care o avem. Colegiul Director l-a mandatat ca, atunci cand va considera necesar, sa faca remaniere, sa nu fie un prilej de discutie la fiecare intalnire cu membrii Partidului Democrat Liberal. Premierul va aprecia daca va fi sau nu nevoie, daca subalternii sunt sau nu in stare sa reziste sau e nevoie sa aduca alti oameni pe baricade", a precizat Oltean.

Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Optimismul lui Rareș Bogdan pentru europarlamentare: „Obţinem 20 de mandate. SOS-ul doamnei Şoşoacă nu va intra în PE”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat vineri, 29 martie, că alianţa PSD-PNL poate lua la redistribuire 20 de mandate de europarlamentari. Europarlamentarul susține că AUR va...
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
#Ioan Oltean proteste, #Oltean organizare USL proteste , #PDL