Oltean: PDL merge cu aceiasi primari si presedinti de CJ, posibil si cu Botis

Luni, 19 Martie 2012, ora 21:03
2312 citiri
Oltean: PDL merge cu aceiasi primari si presedinti de CJ, posibil si cu Botis

Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat ca, in principiu, formatiunea din care face parte va avea drept candidati la alegerile locale presedintii de consilii judetene si primarii de municipii-resedinta de judet pe care ii are in functie.

"In principiu, presedintii si primarii de la municipii resedinta de judet in exercitiu, candideaza. Doar acolo unde vom avea date certe, in urma unor sondaje de opinie, ca nu au nicio sansa, pot sa fie schimbati, dar deocamdata nu avem niciun semnal", a spus Oltean pentru Ziare.com.

Oltean a mai afirmat ca organizatia judeteana Bistrita ia in considerare candidatura la primaria Bistrita Nasaud a fostului ministru al Muncii, Nelu Ioan Botis, care a fost nevoit sa demisioneze din Guvern dupa ce a fost acuzat ca a acordat fonduri europene unei firme la care lucra sotia sa.

"Deocamdata suntem in faza unei cercetari sociologice, asteptam rezultatele si vom vedea", a raspuns Oltean, intrebat despre o candidatura a lui Botis.

Referendum la locale? Nu mai ai cand

Ioan Oltean a explicat si de ce PDL vrea organizarea unui referendum pentru modificarea Constitutiei odata cu alegerile locale, considerand ca asta e ocazia pentru ca alegerile legislative din toamna sa se poata desfasura pentru un Parlament unicameral, cu 300 de membri.

"Daca dorim Parlament cu 300 de parlamentari, trebuie sa-l facem acum, ca sa existe timpul necesar pentru pregatirea alegerilor parlamentare din toamna, n-o sa punem referendumul la alegerile parlamentare, cand trebuie sa se hotarasca Parlamentul", a spus Oltean.

PDL vrea referendum pentru Constitutie odata cu alegerile locale

Chiar si asa, Oltean se indoieste ca USL va veni la dezbaterile din Parlament pentru a vota revizuirea Constitutiei.

"Ma indoiesc ca USL va veni sa participe la dezbateri la nivelul Comisiei Juridice. Ei au alte proiecte, doar din demagogie spun una, dar sunt preocupati de alta. Acum ii invitam la comisie, sa adoptam rapid proiectul de lege si sa-l validam prin referendum, astfel incat in toamna sa avem Parlament cu 300 de parlamentari", s-a aratat de parere Oltean.

Stia de Ponta, propus premier? Stia

Ioan Oltean a afirmat ca stia si el, cum au spus si alti lideri PDL, de faptul ca presedintele Traian Basescu urma sa-i propuna functia de premier presedintelui PSD, Victor Ponta.

"Sigur ca da, stiam. Domnul presedinte ne-a avertizat ca, a doua zi, la consultarile de la Cotroceni, ii va propune lui Ponta functia de prim-ministru", a raspuns vicepresedintele Camerei Deputatilor.

Intrebat daca l-ar fi si votat pe Victor Ponta in Parlament pentru functia de premier, Oltean nu a dat un raspuns direct.

"Nu puteam sa votez pe cineva care nu accepta. Cand o sa accepte, discutam atunci", a mai afirmat Oltean.

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca i-a propus la consultari liderului PSD, Victor Ponta, sa fie premier, dar acesta nu a raspuns.

Basescu: I-am propus lui Victor Ponta sa fie premier, dar nu a raspuns

"I-am propus lui Victor Ponta functia de prim-ministru", a declarat liderul de la Cotroceni, referindu-se la consultarile din 6 februarie 2012.

"Victor Ponta n-a raspuns nimic ... a raspuns Crin Antonescu [...] a raspuns Daniel Constantin. A fost o oferta facuta la consultarile de la Cotroceni. Nu a spus publicului", a adaugat seful statului, mentionand ca ar fi posibil ca "Victor Ponta sa aiba ceva pe constiinta, care inca nu poate fi spus public".

Potrivit lui Traian Basescu, invitat in emisiunea "La taifas cu Ion Cristoiu", transmisa de B1 TV, liderii din PDL stiau de propunerea pe care i-a facut-o lui Victor Ponta si "au fost pentru".

De asemenea, in conditiile in care liderii USL ar contesta veridicitatea acestor discutii, seful statului a declarat ca este dispus sa puna la dispozitie inregistrarile de la consultari.

Nu a durat mult si liderul PSD, Victor Ponta, a dezmintit informatia, asa cum anticipase presedintele Romaniei.

"Domnul Basescu spunea zilele trecute ca stabilise numirea lui Ungureanu inca din decembrie ca prim-ministru si ca nu ar fi numit pe cineva din USL sau pe mine premier. Deci declaratia din seara aceasta este o declaratie de duminica seara, la restaurant. Nu este nimic adevarat in aceasta declaratie. E ca duminica seara, la carciuma, cand te lauzi sau inventezi", a replicat Ponta, pentru Mediafax.

In aceste conditii, Traian Basescu i-a inmanat lui Ion Cristoiu stenograma in cauza.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Oltean candidati PDL locale, #Ioan Oltean candidatura Botis, #Oltean PDL Ponta premier , #PDL