Oltean nu exclude un atac din interiorul PDL la adresa sa

Luni, 26 Martie 2012, ora 11:45
2829 citiri
Oltean nu exclude un atac din interiorul PDL la adresa sa
Foto: TVR Info

Deputatul Ioan Oltean a respins luni orice implicare a sa si a sotiei sale in dosarul deturnarii de fonduri europene la Bistrita si a cerut public DNA sa prezinte un punct de vedere oficial. Oltean nu exclude un atac din interiorul PDL la adresa sa si acuza Antena3 ca il "batjocoreste pe nedrept".

Inainte de a intra luni la sedinta BPN al PDL, secretarul general Ioan Oltean a negat vehement toate speculatiile aparute in ultimele trei zile in mass-media cu privire la o eventuala implicare a sa in dosarul in care Ioan Andreica si sefii CJ Bistrita sunt acuzati de deturnare de fonduri europene.

Vizibil afectat de acuzatiile care i s-au adus in presa, Ioan Oltean a spus raspicat ca nu are niciun amestec in acest caz, nu a intervenit pentru nimeni niciodata si nu s-a implicat in afacerile care au facut obiectul anchetei DNA.

El a tinut sa precizeze ca din transcripturile inregistrarilor telefonice din dosar prezentate de presa nu rezulta in niciun fel ca el s-ar fi intalnit cu acele persoane sau ar fi discutat cu ele.

"Raman extrem de neplacut surprins de usurinta cu care anumite televiziuni judeca oamenii pentru fapte pe care nu le-au savarsit!", a spus Oltean, adaugand ca solicita public DNA sa prezinte un punct de vedere pe acest subiect, pentru a nu-i fi afectata cariera politica.

Ioan Oltean a spus ca a fost un simplu spectator al acestui dosar, nu a fost implicat in niciun fel, iar pana vineri, dupa publicarea fragmentelor din referatul procurorilor, nici nu a avut habar ca ar avea vreo legatura cu acest caz.

"Ce pot sa fac decat sa cer DNA sa precizeze oficial daca deputatul Oltean e implicat? Probele care sunt la dosar sunt categoric de a nu induce vinovatia sau implicarea mea", a mai spus el.

Ioan Oltean a precizat ca nu exclude sa fie vorba despre "o comanda politica fie din afara, fie din interior", fiind convins ca se incearca, intr-un fel sau altul, sa i se stirbeasca autoritatea "intr-un mod inadmisibil".

Intrebat de jurnalisti pe cine banuieste din PDL ca ar urmari un astfel de interes, Ioan Oltean a replicat: "In mod normal nu ar trebui sa existe niciun fel de interes. Am obtinut functia prin vot, la Congres, muncesc in partid de 22 de ani, nu am avut decat foarte bune rezultate electorale. Eu am avut o conduita absolut normala si cu ceilalti reprezentanti ai partidelor politice".

"Probabil ca exista oameni care, neavand de lucru, isi fac asa. E o supozitie pe care am facut-o public, nu am o directie precisa, dar intr-o asemenea situatie te poti gandi la orice", a mai subliniat Oltean.

Secretarul general al PDL a precizat inca o data :"niciodata, din biroul meu, nimeni nu a purtat acea convorbire telefonica".

"Voi spune si in sedinta BPN de astazi: vreau sa se inlature orice fel de suspiciune care planeaza asupra mea", a mai adaugat Oltean, reamintind ca detine o functie foarte inalta in partid si se apropie alegerile locale, asa ca nu doreste ca PDL sa fie afectat de acest scandal.

Intrebat de o jurnalista de la Antena3 de ce este atat de afectat, Ioan Oltean a replicat: "Daca esti bataia de joc, daca esti calcat in picioare pe televiziunea dumneavoastra, daca sotia mea este implicata in afaceri, desi nu este, ce sa fac sa rad, sa sar in sus de bucurie? Sunt om si eu, nedreptatea ma afecteaza, nu pot sa fiu lipsit de reactii(...)Nu e supararea omului vinovat, ci a omului batjocorit pe nedrept de televiziuni care dau lectii de morala".

Secretarul general al PDL a mai afirmat ca nu a purtat pana acum nicio discutie cu presedintele PDL Emil Boc pe acest subiect, dar el va fi abordat la sedinta BPN, pentru ca situatia sa se clarifice cat mai repede.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Oltean acuzat dosar Bistrita, #Oltean DNA dosar Andreica, #Oltean dosar DNA fonduri , #PDL