Referendumul pentru modificarea Constitutiei, comasat cu alegerile?

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 14:00
1798 citiri
Referendumul pentru modificarea Constitutiei, comasat cu alegerile?
Foto: Arhiva

Referendumul pentru modificarea Constitutiei ar putea fi organizat odata cu alegerile locale si parlamentare, anunta vicepresedintele Camerei Deputatilor, Ioan Oltean.

"Am putea organiza referendumul pentru modificarea Constitutiei odata cu alegerile locale si parlamentare", a declarat Oltean, in cadrul unui interviu acordat Ring.

Oltean raspunde si Opozitiei, care nu este de acord cu comasarea alegerilor. "Ei cred ca traim intr-o tara fara educatie. Romanii sunt un popor educat, un popor intelept. Sa nu uitam ca, in 2008, alegerile locale au fost destul de complexe si romanii s-au descurcat. 2012 adauga un plus de complexitate prin faptul ca aducem alegerile parlamentare in acelasi moment. Din acest punct de vedere exclud teoria ca romanii nu se vor descurca sa voteze", a afirmat oficialul PDL.

Despre proiectul de buget pe 2012, care se afla in dezbaterea Parlamentului, Oltean l-a apreciat ca fiind "consistent, prudent si echilibrat", cu cea mai mare suma alocata pentru investitii, in ultimii 10 ani.

In urma alinierii Romaniei la masurile economice luate de Uniunea Europeana, in timpul Consiliului de iarna de saptamana trecuta, legea fundamentala a tarii va fi modificata.

"Daca pana in 31 decembrie 2012, care este termenul final la care fiecare tara va trebui sa faca dovada ca a subscris acordului prin inscrierea in Legea fundamentala a acestor angajamente, va dati seama ca pana in aprilie-mai, cel tarziu, noi va trebui sa avem un draft al revizuirii Constitutiei.

In opinia mea, intr-o varianta extrem de optimista, cred ca am putea organiza referendumul pentru modificarea Constitutiei odata cu alegerile locale si parlamentare, ca sa nu aducem poporul de doua ori la urne.

Deci, la sfarsitul lunii noiembrie cred ca va exista aceasta posibilitate, evident daca si Opozitia subscrie, pentru ca fara opozitie suntem lipsiti de posibilitatea de a realiza revizuirea Constitutiei", a precizat Ioan Oltean.

Remanierea nu este o prioritate pentru PDL, cel putin nu deocamdata. "Nu putem vorbi acum de remaniere. Acum, guvernul si majoritatea din Parlament trebuie sa fie preocupate de trecerea bugetului si de angajarea raspunderii pe cele doua acte normative. Apoi urmeaza Sarbatorile, dar la anul, in mod cert premierul va trebui sa aiba in vedere remanierea guvernului", a declarat Ioan Oltean, pentru sursa citata.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Ioan Oltean modificare Constitutie, #comasare alegeri 2012 , #PDL
Comentarii
Poza Coiosul
Coiosul
rank 1
Daca mai vad fata asta de anus contra naturii a lui ioan oltean ,fac
Poza tinkerbell
tinkerbell
rank 5