Guvernul ar putea renunta la reducerea pensiilor (Video)

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 18:09
9424 citiri
Guvernul ar putea renunta la reducerea pensiilor (Video)

Exista o sansa ca Guvernul sa renunte la reducerea pensiilor, sustine vicepresedintele PD-L Ioan Oltean, care a anuntat, tot vineri, ca Guvernul va fi remaniat dupa aplicarea masurilor de austeritate.

Ioan Oltean sustine ca, personal, crede ca diminuarea pensiilor este o masura nepotrivita, dar nu s-a pronuntat pana acum public, fiindca a respectat decizia luata la nivelul structurilor de conducere ale PD-L.

"Reducerea cu 25% a salariilor este o masura care nu va putea fi modificata. Exista, in opinia mea, o sansa de a se regandi, probabil, masura care vizeaza reducerea pensiilor.

Exista o sansa, nu vreau sa o puna in procente, dar exista o sansa de a regandi intr-un fel sau altul acest aspect.

Eu am fost intotdeauna impotriva acestei modalitati de a se depasi momentul acesta, dar cum partidul a luat o masura in acest sens, eu sunt un soldat disciplinat. Am apreciat ca aceasta masura poate ca ar fi fost bine daca nu ar fi fost luata si se gasea o alternativa", a declarat Ioan Oltean.

Liderul democrat-liberal spune ca multi parlamentari PD-L au amendamente la cele doua legi pentru care guvernul isi va asuma raspunderea, pe care le vor depune.

"Va asigur, cu toate speculatiile care se fac, cu toate calculele care se fac pe televiziunile ostile actualei guvernari, ca motiunea nu are sanse sa treaca, ca setul de masuri cu siguranta va fi imbunatatit in perioada urmatoare, pentru ca inclusiv multi membri ai PD-L au depus o serie de amendamente ale celor doua acte normative", a mai spus Oltean.

Ce pensii si salarii se taie - Vezi proiectele de lege propuse de Guvern

De la anuntul presedintelui - "salariile scad cu 25%, pensiile si ajutoarele de stat cu 15%", proiectele de legi au mai suferit cateva modificari.

Astfel, in varianta finala a legii, pensiile se preconizeaza ca o sa fie reduse cu mai mult de 15%. De fapt, 15% nici nu mai apare mentionat in lege!

Potrivit documentelor, punctul de pensie va fi redus pana la valoarea din 2000, ceea ce inseamna ca reducerea va fi mai mare, iar valorile minime ale pensiilor nu sunt precizate.

Mai mult, nu se specifica nici perioada de timp pentru care se vor face reducerile, promisiunile premierului Boc ca de la 1 ianuarie 2011 se va reveni la valorile de acum ale pensiilor si salariilor neavand nicio sustinere legala.

Guvernul isi asuma luni raspunderea pe masurile de austeritate

Guvernul isi va asuma raspunderea luni seara pe pachetul de masuri de austeritate, potrivit calendarului anuntat de presedintele Senatului, Mircea Geoana.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...
Comentarii
Sile this Millennium
rank 5
vlad al lui tepes
rank 5
Auzisem de varianta inghetarii lor timp de 2 ani. Este viabila, dar riscant sa dea inapoi