Ziare.com

Ioan Oltean: Dumnezeu sa le dea romanilor putere sa mai rabde! - Interviu

de Irina Ursu
Luni, 20 Decembrie 2010, ora 12:37

   

Ioan Oltean: Dumnezeu sa le dea romanilor putere sa mai rabde! - Interviu
Ioan Oltean sustine ca anul 2010 a fost unul in care pasiunea si patima politica au fost deasupra tuturor. Vicepresedintele PD-L critica incercarea Guvernului Boc de a impozita pensiile si spune ca a starnit mania multor milioane de pensionari, ceea ce se putea evita.

Am incercat sa aflam de la vicepresedintele PD-L Ioan Oltean cum vede anul politic 2010, cu bune si cu rele, si ce crede sau spera ca ne rezerva 2011.

In ceea ce priveste jocurile politice din 2010, Ioan Oltean a declarat intr-un interviu pentru Ziare.com ca viata politica din Romania a degenerat in 2010 si ca nu exista un an mai prost ca asta dupa 1990 incoace.

Desi s-a ferit sa faca o categorisire clara, in viziunea vicepresedintelui PD-L, presedintii partidelor de Opozitie se incadreaza in topul celor mai slabi oameni politici in 2010 din cauza ca au fost dezorientati si imaturi politic prin prisma multor atitudini pe care acestia le-au avut.

Cum in 2011, tot PD-L va fi actorul principal cel putin la inceput de an cand are programate alegeri, Ioan Oltean sustine ca Emil Boc are cele mai mari sanse daca ar accepta sa candideze din nou la sefia partidului, dar nu exclude alte candidaturi, ale lui Vasile Blaga, Adriean Videanu sau Gheorghe Falca.

Cat despre soarta Executivului Boc in 2011, Ioan Oltean intrezareste "mugurii reformei", care vor incepe sa apara in primavara anului viitor, si atunci Emil Boc are toate sansele sa se mentina la guvernare pana la inceputul anului 2012.

Pe de alta parte, vicepresedintele PD-L crede ca, in 2011, UDMR nu va parasi guvernarea, deoarece in 2010 s-a dovedit a fi un partener loial si constructiv.

Totusi, pentru ca Opozitia nu va renunta la lupta, Oltean intrevede in 2011 "o Romanie tensionata politic", asa ca ureaza romanilor ca Dumnezeu sa le dea "putere sa mai rabde".

Care credeti ca este cea mai inteligenta miscare politica a anului 2010? Dar cea mai proasta?

Nu stiu daca putem vorbi de miscari inteligente pentru ca in politica e mai greu sa gasesti asa ceva, ci miscari necesare, oportune, care sunt conforme cu un program de guvernare, luand in considerare ca eu sunt reprezentantul unui partid de guvernamant.

Iti pot spune insa cu certitudine care au fost masurile luate de catre actualul Guvern, cele mai nepopulare, insa care se bucura de o anumita comparatie. Si evident ca am aici in minte diminuarea salariilor cu 25%. Poate ca a fost cea mai nepopulara masura pe care Guvernul a luat-o in anul 2010, nu stiu daca a fost si inteligenta.

Dar pot sa va spun ca era absolut necesara si era absolut oportuna sub aspectul, evident, al implementarii programului de guvernare si al raporturilor noastre cu FMI si cu UE. Cand spun nepopulara nu ma refer la cea mai proasta, pentru ca e vorba de o masura necesara. Spun ca este nepopulara, adica nu este atractiva, deoarece a creat o reactie dura de respingere din partea celor care sunt in ultima instanta afectati de aceasta masura.

O masura proasta a fost incercarea Guvernului de a impozita pensiile. Aceea a fost o masura, in opinia mea, care putea fi evitata si care a starnit la vremea respectiva mania multor milioane de pensionari.

Faceti un top al celor mai buni trei oameni politici ai lui 2010.

E greu sa stabilesti o anumita ierarhie, cu atat mai mult cu cat mie, in general, nu mi-a facut placere sa fac asemenea asezari in pagina. Pot sa spun insa ca oamenii politici ai momentului sunt in mod categoric presedintele Romaniei, Traian Basescu; mai este premierul Emil Boc care sufera si suporta multe, multe, multe critici in anul acesta. Si aici putem adauga si alti reprezentanti, dar eu spun ca acesti doi sunt categorici pe cele doua locuri si cei mai vizibili prin prisma masurilor pe care Guvernul le-a luat anul acesta.

Nominalizati cel mai slab om politic al anului 2010.

Ma feresc de asemenea calificative. Sunt multi oameni politici care s-au descalificat prin atitudinile pe care le-au avut anul acesta, prin modul prin care s-au implicat in viata politica sau au colaborat cu Puterea, sau modul in care au stiut sa sustina, sa respinga anumite masuri ale vremii. Sunt multi, in primul rand sunt liderii celor doua formatiuni politice aflate in Opozitie, dar nu as vrea sa ii pozitionez pe un asemenea loc.

Pot sa spun insa ca sunt dezorientati si imaturi politic prin prisma multor atitudini pe care acestia le-au avut de-a lungul intregului an 2010.

In 2010, increderea romanilor in clasa politica a scazut dramatic. Mai pot face ceva politicienii pentru a recastiga increderea romanilor? Ce?

A fost un an foarte greu, un an in care pasiunea politica, patima politica au fost deasupra tuturor. 2010 a fost un an in care interesul general din partea oamenilor politici a lipsit cu desavarsire, primand interesul partidului pe care il reprezenta sau interesul unui grup. Viata politica in Romania a degenerat in 2010, nu exista un an mai prost ca asta dupa 1990 incoace. Atat pe scena politica, cat si in plan parlamentar unde de altfel se desfasoara precipitatiile politice.

De aceea, in momentul acesta cred ca e foarte greu ca oamenii politici sa identifice si sa creeze atitudini sau actiuni care sa le imbunatateasca imaginea. S-au compromis atat de mult incat cota de incredere, cota lor de apreciere pozitiva este foarte mica.

Evident ca anul 2011 ar putea determina o anumita imbunatatire a cotelor de incredere daca responsabilitatea, maturitatea lor politica si daca s-ar solidariza in ce priveste recunoasterea si promovarea intereselor generale. Daca s-ar solidariza si ar sustine acele masuri care vizeaza interesul Romaniei in plan intern si international, dar mi-e greu sa cred ca oamenii politici din Romania, din Opozitie, in acest moment sa aiba o asemenea conduita pentru faptul ca, repet, patima a intunecat mintile si le-a intunecat gandirea si de aceea ratiunea si responsabilitatea sunt categoric neglijate in acest moment.

2010 este un an pierdut pentru Romania din punct de vedere al dezvoltarii economice?

N-as putea pune din capul locului anul 2010 ca fiind pierdut. Anul 2010 este anul reformelor, anul in care Guvernul Boc a intrerprins cele mai profunde reforme in Romania pentru restructurare in planurile ei fundamentale. Iata ca luna aceasta Parlamentul e pe cale sa adopte ultimele acte normative care vizeaza reformarea profunda a Romaniei si aici am in vedere Legea bugetului, Legea Salarizarii, Legea Educatiei si odata ce acestea vor fi adoptate incheiem marele ciclu de reforme care vizau modernizarea Romaniei.

Este clar insa ca toate aceste masuri s-au luat pe parcursul anului si ele nu au fost de natura a genera o crestere economica simtita in planul vietii de zi cu zi a romanilor, dar eu cred ca ele vor incepe sa produca efecte anul viitor. Dar anul 2010 va putea fi calificat si ramane in istorie, in opinia mea, ca anul reformarii profunde a Romaniei.

Care considerati ca a fost cea mai buna decizie a Guvernului Boc in 2010? Dar cea mai proasta?

Cred ca reforma in ansamblul ei este un lucru bun chiar daca de moment nu a fost un lucru atractiv, a fost nepopulara, a fost de natura a incita spiritele, a incita sindicatele si oamenii politici aflati in Opozitie. Dar, repet, ele au fost masuri care vor produce efecte in anii urmatori.

Cea mai proasta masura a fost incercarea de impozitare a pensiilor, a fost o masura pe care Guvernul putea sa o evite si ea a fost gandita si a fost primita extrem de negativ de catre opinia publica romaneasca si mai ales de catre cei care ar fi fost "beneficiarii" acestei masuri.

In ce priveste evenimentele politice ale anului 2011, cine considerati ca este cel mai bun candidat pentru sefia PD-L? Si cine va asteptati sa castige alegerile din PD-L?

Sigur ca organizarea conventiei PD-L se asteapta cu mult interes nu numai de catre noi, membrii partidului, ci si de catre intreaga opinie publica romaneasca, pentru ca suntem partidul de guvernamant si nimeni nu poate sa trateze cu indiferenta foarte mare acest eveniment, si mai ales cine va fi cel ce va continua actul de guvernare in calitate de presedinte.

Sunt multi lideri politici ai PD-L care ar putea sa candideze sau ar putea sa fie socotiti ca potentiali presedinti sau candidati la presedintia PD-L. Unul dintre ei in mod categoric este cel care astazi este presedintele partidului, Emil Boc. N-ar putea fi excluse alte candidaturi, ale lui Vasile Blaga, Adriean Videanu, Gheorghe Falca, deci iata doar patru nume care se pot avea in vedere ca potentiale candidaturi la Conventia Nationala a PD-L care va avea loc probabil in martie, aprilie anul viitor.

Premierul Emil Boc, in ciuda lipsei lui de popularitate, din cauza reformelor pe care le-a dus, aceasta lipsa de popularitate s-a reflectat si in interiorul partidului, dar incontestabil el este, in opinia mea, cel care ar avea cele mai mari sanse daca ar accepta sa candideze.

Credeti ca Guvernul Boc va ramane la Putere pana la alegerile din 2012?

Nu fac prognoze pe un termen atat de lung. Cert este ca Emil Boc, Guvernul pe care il conduce, finalizeaza anul acesta, luna aceasta, cea mai mare parte a reformelor de restructurare a Romaniei.

Poate cu luna ianuarie va incepe un alt gen de reforma care va viza acele masuri de crestere a investitiilor in Romania si de creare a platformei in interiorul careia sa se resimta rezultatele pozitive ale reformei din cursul anului 2010. Vom trai si vom vedea, dar, daca mugurii reformei vor incepe sa apara in primavara anului viitor, Emil Boc are toate sansele sa se mentina la guvernare pana la inceputul anului 2012 si sper ca din acest punct de vedere nu vor fi probleme. Dar v-am spus ca ma refer la o prognoza pe un termen atat de lung.

Va iesi UDMR de la guvernare in 2011?

Nu. In opinia mea, UDMR s-a dovedit a fi un partener de guvernare loial, un partener de guvernare constructiv si interesat de realizarea programului de guvernare. In mare parte, si in obiectivele UDMR-ului s-au regasit in reforma si s-au implinit. 2011 nu poate decat sa le consolideze pozitia in guvernare si nicidecum sa le creeze motive de a pleca. Nu o sa pleci din guvernare cand pot sa culegi roadele pe care ar trebui sa le implementezi.

Descrieti in cateva cuvinte Romania anului 2011, asa cum o vedeti din punct de vedere politic, social si economic.

Romania anului 2011 va fi in continuare tulbure din punct de vedere politic, in sensul ca batalia politica intre Putere si Opozitie se va accentua pentru ca ne apropiem de anul electoral 2012. Cu certitudine Opozitia isi vede dejucate toate planurile care vizau rasturnarea Guvernului Boc in perioada de guvernare.

Acest lucru le scade, faptul ca nu au reusit, sansele in mod simtitor de a obtine acele procente ridicate in 2012, pe care le au acum in toate sondajele de opinie.

Dupa 1 ianuarie 2012 timpul curge favorabil PD-L si partidelor aflate la guvernare si in mod nefavorabil partidelor aflate in Opozitie. Si ei stiu acest lucru, de aceea lupta politica se va accentua, deci vom avea o Romanie tensionata politic.

Din punct de vedere economic, Romania anului 2011 cu siguranta va avea infatisarea pozitiva, in sensul ca masurile Guvernului vor incepe incetul cu incetul sa produca efectele scontate. Romanii vor incepe sa realizeze ca tot efortul pe care Guvernul Boc l-a facut nu a fost unul lipsit de eficienta, a fost unul care a fost bine gandit si bine determinat.

Din punct de vedere social, evident ca speram ca 2011 va fi mai bun, chiar daca la prima vedere nu pare asa. Probabil ca procentul de 10% ce va ramane neacoperit in 2011 din taierea salariilor va fi acoperit abia in 2012. Dar oricum trendul este unul pozitiv, unul ascendent si nu unul nici macar care sa stagneze ci dimpotriva.

Ce le urati romanilor pentru 2011?

In primul rand le urez sa fie sanatosi ca, daca esti sanatos, incerci si poti sa le rezolvi pe toate intr-un fel sau altul. De aceea, vreau ca Dumnezeu sa le dea sanatate tuturor romanilor, sa le dea putere sa mai rabde. De altfel noi rabdam de multi ani, sa speram ca rabdam in ultima instanta pe o speranta obiectiva si sa le dea Dumnezeu bine in casa si in afara ei, in asa fel incat sa existe cat mai multi romani multumiti.

La final de an greu, de criza economica si sociala, Ziare.com si-a propus sa afle printr-o serie de interviuri cu acelasi set de intrebari parerea unor reprezentanti de marca ai celor mai importante partide si institutii despre anul politic care a trecut, cu bune si rele, si ce ne asteapta in 2011
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4964 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
49 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente
 

 

VOCEA MINIMEI RATIUNI PDL-ISTE RECUNOASTE CA PDL-UDREA-BASESCU-BOC CHINUIE ROMANIA,

Pana in acest moment masurile draconice ,criminal stalinist-neonaziste ale guvernarii penale PDL-iste au asasinat bebelusi ,au adus la disperare pensionari,au hatuit si umilit intelectualitatea romaneasca pana au determinat-o sa plece din tara,au distrus baza capitalismului romnaesc prin criminalul impozit forfetar,au readus Romania in anii de groaza ai ocupatiie bolsevice anii lui 1950 si mai au inca de terorizat o tara intreaga pentru interesele lor PDL-iste mafiot corupte?

De ce nu se supun ei PDL-istii acestor masuri dezumanizante?
De ce nu ne arata ei guvernantii penali PDL-isti cum stiu sa reziste tuturor privatiunilor de tip stalinisto-neocoministo-PDL-UDREA-BASESCU BOC?

Cu averile lor facute prin jaf national ar acoperi inzecit deficitul bugetar si ar plati toate datoriile externe facute prin incompetenta si vina mafiot-penala.

Sa-i vedem pe ei PDL-istii cum rezista dupa ce li s-a distrus nivelul de trai decent recunoscut ca un drept fundamnettal al omului pe plan international.

O sa ne pastram puterea sa va dam un sut in dos.

Asa o fi gandit si Ceusescu la final.Ce inseamna ;sa le dea romanilor putere sa mai rabde;cat si cine ca nu Dumnezeu conduce Romania ci acesta gasca de excroci pentru care nu este recesiune.La finele acestui an banditii pdl cu cei 30 mii clientela politica au avut in medie o crestere a castigului net ce a intrat in conturile lor de 80-300% fata de anul 2009.Asa criza sa tot ai si este usor sa vorbesti de Dumnezeu in fata unui popor saracit pe care l-ai furat sistematic si il furi.
Fariseii puterii se gandesc ca mai au un mic loc liber in caruta si ne mai cer ragaz sa mai arunce si ultimii saci ca dupa aceea;dupa noi potopul;

Nu cumva, acestui individ "ii vine Lumina" de la Madama Cocos ?!?!?! Oare de la asemenea IPOCHIMENE trebuie sa aflam ce vom face in 2011 ?

..............

"La Dumnezeu" - departamentul servicii publice

Nu degeaba se da PDL crestin-democrat. L-a bagat in guvern si pe Dumnezeu. Fara procedurile specifice unei remanieri, ci prin mila lui Dumnezeu. Sa nu indrazniti sa vorbiti de clientelism, ca va ia mama... Doamne, iarta-ma!

Cum e coada cam lunga la rabdari prajite, si pana la Dumnezeu te mananca sfintii, ma intreb cine se ocupa de biletelele de ordine. Daca-s roz, stim.
Mi-e teama ca avand ca intermediari niste agenti portocalii e nevoie de audienta. E mai ieftina.
Dar intrarea la Dumnezeu e dupa colt. Asa ca, dragi romani, guvernul Boc va invita sa dati coltul.

Eu am o intrebare acestui batlan gaunos si tuturor politicienilor...!

A RABDAT Oltean in anul 2010 si va rabda macar o clipa in 2011? A RABDAT carpa de Udrea o clipa in anul 2010 si va rabda o milionime de secunda in 2011? Au RABDAT Bashinescu si Bocdiot in anul 2010 si de ce vor rabda in anul 2011? Dar Ilici si Nastase 14 case si Ponta si Crin si Vadim sin Voiculescu si Vantu si Patriciu si Tiriac si bozgorii simandicosi si perversi din UDMR si generalul izmana si securistii lui Base si ai celorlalti si Bote si Bianca si toate panaramele care umplu viata desantata a varfurilor putrede a acestei societati in descompunere CAT AU RABDAT, DE CE AU RABDAT si DE CE VOR RABDA in anul care vine? Pentru toti acesti fanfaroni si cabotini, tradatori si barbungii vanzatori de neam, ACEST POPOR E DOAR CARNE DE TUN, BUN DE RABDAT CA EI SA SE IMBOGATEASCA SI DESTRABALEZE CAT CUPRINDE! RUSINE TUTUROR SI SA DEA DOMNUL SA VA TRASNEASCA PE TOTI CU CEA MAI MARE PEDEAPSA, BARAGLADINE VANDUTE DIAVOLULUI!

patriot

Corect nota 10!

oare pe ce planeta traiesc PD-istii? la cit au furat si nu fac nimic pt tara, cum pot cere populatiei sa rabde???

firmele lor fac afaceri cu statul (Videanu, Udrea, Bercoviciu, Blaga, Prigoana), licitatii trucate, evaziune fiscala, rubedenii cocotate nemeritat in functii mari pe bani grei (ex Eba, etc), bani si putere in stat unde nu produc decit gunoaie, etc si ei cer rabdare???!!! culmea nesimtirii...Toata clasa politica (exceptie Monica Macovei) trebuie dusa la puscarie, inclusiv PSD, PNL, PC...

asa zicea si CEAUSESCU!

ha ha ha

Dar nu ai putea sa mai rabzi si tu bai n.e.s.i.m.t.i.t.u.l.e ?

Mai comunistule de ioan oltean,nu iti este rusine?Eu sint nascut in Bistrita,dar acolo sint oameni adevarati,nu ca tine!!!Nu rabdam de peste 20 de ani?
Am rabdat pentru nastase -sapte case-,pentru matusi-sa Tamara,pentru termopanele lui ,pentru ouale lui si pentru batjocura lui nastase(cu litere mici) asupra oamenilor destepti din Romania...
A urmat tariceanu-basineanu,un vinzator de masini...si asta si-a batut joc de noi,furind pentru comision pentru patriciu...Si vii tu mai tarane comunist sa ne spui sa avem rabdare?? Aveti soarta PNTCD-ului-fi sigur de asta!!
Mi-e sila de voi si de EBA,Boureanu,Ritzi-Pitzi,Videanu,nastase,nicu banicioiu,negoita brothers,c.a.c.a.n.a.r.u.de prigoana jr....Sa ma ajute cineva sa completam lista....

cand bunul simt al ardeleanului nu mai exista

Omul este orb.Nu vede decat portocaliu.poporul rabda prostia si incapacitatea acestor politicieni de mana a 2a.

CE SA RABDAM BANDITULE!?!?!

DE CAND SUNTETZI LA PUTERE DOAR FURATZI SI TAITZI DREPTURI! NU STITZI PE CARE SA MAI NENOROCITZI! MEDICII, PROFESORII, MAMELE SI COPII?! VIDEANU, BASESCU, UDREA AU CONTURI DE MILIOANE IN EURO IN BANCI DINCOLO! CEAUSESCU VA IMPUSCA PENTRU TRADARE SI DELAPIDARE!!

D-zeu "nu culca-te"

Ba tractoristule, tu vorbesti acum de rabdare? Dupa ce ati nenorocit milioane de amarati, bugetari, pensionari, copii, oameni nevoiasi, mame cu bebelusi in brate ? Dupa ce ati facut ca, de scarba, oamenii sa-si ia zilele sau, la indemnul presedintelui "drag", caruia i-au dat votul, sa plece in pribegie,acum mai aveti curajul sa le cereti rabdare? Sunteti un guvern al animalelor care se taie de Craciun si singura sansa sa scapati de furia multimii este sa va spanzurati in frunte cu betivanul chior si sluga sa umil bok. Ce-ati facut timp de 2 ani, in afara de a taia salariile, pensiile, indemnizatiile, a marii taxele, birurile, impozitele, a fura, minti si a pupa in dos FMI-ul? Nu uitati, chiar daca va ve-ti ascunde in gaura de sarpe, nu ve-ti scapa de furia multimii. Oamenii iarta, dar nu uita!

Rabdare ?

Pina cind ? Pina ati furat tot ?

Asa este mai mustata ungureasca .....

Ai uitat ceva : SI cat mai multa TARIE si in special spre Cotroceni [ sau vila lac 2 !!] sa il ia d.racul mai repede de chior !!! Ca si asa are plamanii si ficatul .......Lasa ROMANII , ca nu mai poti tu de romani fita.r coasta de *** de ungur cu paravan !!!!

 
 

Ba DERBEDEULE, esti atat de STUPID incat nu-ti dai seama ca, atacand in acest mod, INSULTI si UN MARE ARTIST .

Comentariile tale sunt de la NIVELUL celor sustinuti de tine .

Le-au murit laudatorii

Lui Basescu si Boc le-au murit laudatorii si au trimis la inaintare subordonatii directi care "sa le aprecieze la superlativ maretele fapte si realizari care vor duce Romania pe noi culmi de progres si civilizatie" . Odihneasca-se in pace si sa-i ierte Dumnezeu pentru binele facut poporului roman !

 

Neutron-Particulă elementară neutră din nucleul atomilor

Neutronule,vezi ca din galben ai inceput sa te colorezi in rosu,sau invers.

Neutron si rabdaton dar nu la infinit

Intre proton si neutron diferenta este de un pozitron. Nu mi-a placut Nastase, nu mi-a placut Tariceanu si nu imi place Boc. Cel din urma ma afecteaza cel mai tare prin politica sa incoerenta si ineficienta pentru Tara dar foarte eficienta pentru imbogatirea camarilei pedeliste. In plus nemultumirile vechi sunt mai estompate de trecerea timpului. Primi doi au fost deja partial penalizati prin indepartarea de la guvernare. Cu respect.

Noi rabdam,

Voi rabdati?

 
 

 

Dumnezeu sa le dea romanilor putere sa plateasca cu varf si indesat PDL-ului pentru toate faradelegile faptuite in ultimii ani de guvernare!

Ioan Oltean un ins sters, la fel de nul ca si Bocutza intrezareste in naivitatea lui deznodamantul tragic al PDL si incearca un apel lacrimogen adresat lui Dumnezeu!
Din nefericire pentru Basescu-PDL, Dumnezeu nu asculta rugile celor care persista in pacat si ticalosie! Si hotul cand se duce la furat zice "-Doamne ajuta!" insa asta nu-i asigura reusita caci Dumnezeu nu ajuta la implinirea de faradelegi.
Oltene roaga-l pe Dumnezeu sa va dea un sfarsit rapid si fara chinuri... este cam tot ce vi se poate acorda! La cate ticalosii aveti la activ ati trebui executati si inviati spre o noua executie de cel putin treizeci de ori! Amin!
Craciun asomat pedelistilor!

 

Da, sa ii mai acorde un mandat pentru a duce la bun sfarsit reformele.

O fi ea buna alternanta la putere, dar nu la noi si nu acum. Mai intai sa ne reformam si opozitia si apoi vorbim de alternanta. Ponta dupa Basescu ar fi ca zapada si gerul in luna mai, va readuce amorteala hibernala peste primii muguri ai evolutiei.

Ia mai dute in origine bai bulangiuulee!

Ce baigui bai baragladinaa de lumpen cufurit,de ce aperi tu pe toti acesti vanduti tradatori? Afla ca oricine ar veni la putere tot rau ne va fi, la ce sa te astepti la hoarda asta de hoti ? TREBUIE SA NE INTOARCEM DE UNDE AM RAMAS IN '47, cand comunistii au alungat monarhia si au distrus pana azi de tot ROMANIA! Trebuia facut asta din 89 dar romanul vrea sa-si puna pularaii la putere si sa-si aleaga dintre ei hotul suprem.Vorbesti ca un securist cufurit...

ce comparatie metaforizata...

daca nu stiam ca e dus...as fi zis ca esti paunescu! dupa reformele astea vor mai ramane jumatate din romani...si probabil ca da, nimeni altcineva nu ar fi bun pentru a continua asa genocid!

"ma' dannelle" puiule ... cum te alinta to'arasul presedinte Bashica Trotinel

De ce crezi tu ca ne intereseaza pe noi, pe mine in "spetza" ce are a transmite Bashinescu pe forum? "Ma dannele" nu le puteti avea pe toate, linisteste-te puiule! Nu puteti fura in draci, distruge cu frenezie tara, forta un milion de romani pe an sa ia calea exilului si mai apoi sa aveti pretentia sa fiti iubiti, respectati, ascultati.
Intelegi tu "ma dannelle" puiutz portocaliu cum vine "trebushoara" asta? Nu se poate mai baiatule, nu mai incerca... uite ca ti s-au intepenit stergatoarele pe felinare de cate flegme ai primit in plina figura. Ce se intampla cu tine "mai dannelle" chiar nu ai nici o profesie la baza de traiesti numai din "lingareala, prosteala si poshteala" in subsol la Cotroceni!
Ti-am spus ca nu ma interesezi insa continui sa te legi mesajele mine! "Mai dannele" cinstea si intelepciunea nu sunt contagioase asa ca nu ai nici o sansa sa te contaminezi agatandu-te ca scaiul de mine!
Du-te cu colindul poate strangi de o cafea... ca Base va tine numai pe "eco-saving" de cand s-a scumpit chemioterapia si debarcarea e aproape! Sa nu mai spun ca are patru iepe care trag de buzunarele sale: fetitzele Mariei, plus amantele Nutzi si Boagitza... Ce vrei:"famelie mare, remuneratie mica dupa buget... curat-murdar coane Fanica: manca'te-ar Bismark al Papadopolinei, craiule..."
Adio ma... succesuri "multriple"!!! Sa nu ne mai auzim... ca nu avem nimic in comun. Sper ca te-am "intzarcat"! Ptiu d.r.a.c.e...

libidinos portocaliu

sa traiesti tu libidinos portocaliu cum traiesc majoritatea romanilor.Asa sa-ti dea Dumnezeu.

Nu var mai rabda Dumnezeu pe fata pamantului

Romanul rabda, ca este invatat, dar pana cand?

 

ba Oltene,..

cind te vad parca vad pe fostul secretar ai Cons,Lud,dde pa vremea lu Ceausescu,era la noi unul Darie....dupa ce termina un discurs ,..zicea : "asa ca la marea adunare nationala",....un gunoi de politruc ,care la revolutie a lastat tot si a fugit unde nu-l cunostea nimeni,....asa si cu tine mai Oltene,..vine ea ziua cind o sa te "ascundem",pa toti ai tai ,si mai ales pa Zaus si ku rva ta de sefa.

 

politruci ,bieti politruci ...

PDL-ul vede politica ca pe un bordel ... niste libidinosi ordinari si-au adus metresele in functii de partid si mai au si pretentii ca pot guverna o tara , asa cum conduci un stabiliment ... niste lichele , niste farisei care au pus jug si bir pe popor si pe care nici Dumnezeu nu-i mai rabda - vezi Monica Ridzi , care plateste prin suferinta ... si mai sint si altii pe lista de asteptare ... asta e un semn de Sus , ca nu avem politicieni, ci niste bieti politruci care asemeni porcilor, cand s-au vazut in troaca, au depasit masura ... numai ca acum bietii porci isi platesc sacrificiul de Ignat ...

 

Felicitari pentru comentariu - este foarte corect ce spuneti: "ca nu avem politicieni, ci niste bieti politruci", dar cine ii pune in asa inalte demnitati ?

Ii numeste in functii ocupantul. Va recomand sa o urmariti pe Alina Mugiu-Pigi (care este cap de pod al Comunitatii evreiesti in Romania). Veti constata ca ea este ideologul acestor ticalosi, va recomand sa analalizati cu atentie site-ul "Alianta pentru o Romanie curata", "dictionarul" utilizat de betivanul artagos este ii este sugerat de aceasta conspiratie, foarte nociva si cu efecte pe termen lung asupra Romaniei. Cel mai curat in ochii lor este Cel Mai Mare Puscariabil din Ro: pres traian ba-secu, care a devenit o carpa a lor, un executant al ordinilor primite, dar care lasa foc si para pe unde a fost.

rabd ca n-am ce face

din pacate pentru mine rabd ca nu sunt in stare sa fac ceva ,ce ar trebui sa fac , sunt prea las sa ies in strada si sa-mi apar drepturile , rabd pentru ca asa mi sa bagat in cap ,ca trebuie sa rabd si sa asist pasiv la voi cum ne furati si vindeti tara , cum ne vindeti Udmr-ului pe doua voturi, rabd pentru ca nu am coloana vertebrala sa stau in picioare .In 20 de ani de la lovitura de stat nu am facut altceva decat sa rabd si sa sper , in ultimul timp nu mai sper doar rabd...

 

Va vine si voua randul

Nu va temeti ...vine si randul vostru sa indurati nemernici blestemati .Cine chinuie va fi chinuit Dumnezeu nu doarme fii sigur t e m b e l slugarnic ce esti .Sluga lacustei chioare si a cosasului atomic ...mi-e greata de nemernici ca tine

 

ssssuuuuuuppppppppppeeeeeeeeerrrrr taaaaaareeeeeeee!

pe timpul fanariotilor ti se punea botnita, pe timpul lu ceausescu iti era frica sa vorbesti ... acum ti se spune sa rabzi!!!
EVOLUTIA DARWINISTA IN PLINA DESFASURARE!
cu conditia sa consideram doar trecerea timpului ca evolutie!

 

DUMNEZEU sa le dea putere romanilor....

Poate ai vrut sa spui DUMNEZEU sa le dea putere romanilor sa ne mai rabde,ceeace este altceva.

 

de acord

Exact ce spui a vrut sa zica ja.vra!Adica fiti fraieri si nu explodati,rumanilor!

si hotilor care ne conduc timp sa mai fure

hahaha,ce fraier de popor,mi si jena ca m am nascut aici,dormiti fratilor linistit ca o sa traiti mai bine, la paste- le cailor ,hahaha

 

PUTERE AVEM

dar cu rabdareastam foarte prost!!!
VREM SA "TRAIM BINE" IN TARA NOASTRA !!!!!!!

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor