Ioan Oltean, pus sub invinuire intr-un dosar privind fapte de coruptie (surse)

Joi, 04 Iunie 2015, ora 15:03
4822 citiri
Ioan Oltean, pus sub invinuire intr-un dosar privind fapte de coruptie (surse)
Foto: Arhiva B1 Tv

Deputatul Ioan Oltean, fost vicepresedinte si secretar general al PDL, a fost audiat, joi, de catre procurorii DNA Oradea.

Surse judiciare, citate de Mediafax, spun ca Oltean a fost pus sub invinuire intr-un dosar de coruptie.

Oltean a mers la DNA Oradea insotit de un avocat, fara a face insa declaratii la intrarea sau la iesirea din sediul institutiei.

DNA: Oltean si-a exercitat influenta in scopul obtinerii de bani

Oltean, urmarit penal

DNA anunta, in septembrie 2013, ca a inceput urmarirea penala fata de Ioan Oltean, care atunci era presedinte al PDL Bistrita-Nasaud si vicepresedinte al partidului la nivel national, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si pentru favorizarea infractorului.

"Procurorii DNA au dispus inceperea urmaririi penale fata de Oltean Ioan, presedinte al organizatiei judetene Bistrita - Nasaud a unui partid, vicepresedinte si fost secretar general al aceluiasi partid, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de folosirea influentei sau autoritatii functiei de vicepresedinte/secretar general al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata si infractiunea de favorizarea infractorului", se arata intr-un comunicat al DNA.

Din rezolutia de incepere a urmaririi penale a rezultat faptul ca exista date si indicii temeinice potrivit carora, in perioada 2010 - 2011, in calitate de presedinte al organizatiei judetene Bistrita - Nasaud a unui partid, de vicepresedinte (2001 - 2011), respectiv secretar general al aceluiasi partid (mai 2011 - iunie 2012), Ioan Oltean si-a exercitat influenta asupra vicepresedintelui Consiliului Judetean (CJ) Bistrita Nasaud, precum si asupra unor inalti demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltarii Regionale si a Turismului si Ministerul Economiei, precizeaza procurorii DNA.

Oltean si-ar fi exercitat influenta in vederea adjudecarii licitatiilor catre anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de administratiile locale conduse de primari din cadrul partidului din care acesta face parte.

Ioan Oltean, urmarit penal - este acuzat de fapte de coruptie

"De asemenea, exista indicii certe cu privire la savarsirea, de catre invinuitul Oltean Ioan, a infractiunii de favorizare a infractorului in legatura cu fapte de coruptie, in sensul ca, in seara zilei de 22 martie 2012, a incunostintat doua persoane cu privire la faptul ca a doua zi urmau a fi efectuate, de catre Directia Nationala Anticoruptie, perchezitii la domiciliile acestora, intr-un dosar penal in care erau cercetate pentru fapte de coruptie in legatura cu procedurile de achizitie si contractele derulate de Consiliul Judetean Bistrita", se mai arata in documentul DNA.

Quarterly Report - Editia 4

Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, încrezătoare în victoria „categorică” la Sectorul 1: ”Oamenii nu-și doresc un primar care a activat în SRI”
Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a fost invitata ultimei ediții a rubricii „Cu fața la alegători”, unde a vorbit despre proiectele realizate în mandatul său, despre...
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Burduja vrea să reformeze Poliția Locală dacă e ales primar al Capitalei: "Ordinea și siguranța publică Nu există aşa cum ar trebui"
Prima acţiune pe care ar face-o Sebastian Burduja, dacă va câștiga alegerile pentru București, va fi despre ordinea şi siguranţa publică. El a precizat că trebuie reformată Poliţia...
#Ioan Oltean urmarit penal, #Ioan Oltean DNA, #Ioan Oltean dosar coruptie , #stiri Ioan Oltean