Oltean: Ponta si Antonescu vor aduce procente in plus pentru PD-L

Vineri, 04 Februarie 2011, ora 18:47
1351 citiri
Oltean: Ponta si Antonescu vor aduce procente in plus pentru PD-L
Foto: Arhiva

Realizarea aliantei dintre PSD si PNL va aduce "procente serioase" in "buzunarul" PD-L, partid care a crescut deja la 19,5%, a declarat vineri, in cadrul unei conferinte de presa sustinute la Bistrita, vicepresedintele PD-L Ioan Oltean.

Liderul democrat liberal sustine ca partidul sau a fost creditat, intr-un ultim sondaj de opinie, cu 19,5 procente, ceea ce arata ca, in realitate, PD-L ar obtine 20-22%.

"Intr-un ultim sondaj de opinie care a fost realizat saptamana aceasta si care mi-a fost comunicat telefonic, partidul avea 19,5 procente, ceea ce inseamna ca avem in realitate 20 - 22 de procente. Vreau sa va spun la modul foarte serios: daca s-ar face astazi un sondaj de opinie, PD-L este intre 20 si 22 de procente. Ma bazez pe ceea ce este PD-L in momentul acesta, pe ratiunea acestui popor, nu pe ratiunea televiziunilor Antena si Realitatea", a spus Oltean.

Vicepresedintele PD-L spera ca partidul sa creasca in continuare in sondaje si sa convinga electoratul ca "este singura forta politica capabila sa gestioneze o reforma".

Ioan Oltean este de parere ca urcarea in sondaje a PD-L este favorizata si de crearea aliantei dintre PSD, PNL si PC, care aduce "un spor de vot si de imagine" democrat liberalilor.

"La acestea va mai contribui, ca sa fiu foarte corect, realizarea Uniunii Nationale Social-Liberale. Va avea un efect extrem de pozitiv asupra cresterii procentelor alocate PD-L. Nu cu un procent in fiecare saptamana, cum spunea un distins coleg de-al meu, dar cu certitudine o crestere semnificativa in perioada urmatoare. Aceasta Uniune va aduce un spor de vot si de imagine PDL, iar domnii Ponta si Crin Antonescu vor fi protagonistii care vor baga in buzunarul partidului procente serioase. Atat cat ne trebuie", apreciaza Oltean.

Oltean: Multi liberali de marca au criticat alianta cu PSD

"Dumneavoastra vedeti care sunt reactiilor unor membri marcanti ai PNL? Si sunt de sustinere? Nu, nu sunt de sustinere. Daca dumneavoastra veti vedea pe multi membri PNL, oameni de dreapta, oameni care dezvolta afaceri, oameni care au fost de ani de zile in conflict cu politica PSD, sa sustina o asemenea politica si o asemenea asociere politica, va inselati. Daca s-ar scula - nu Traian, ca Traian traieste - Bratianu si ar vedea ce a facut Crin Antonescu cu PNL, ar face infarct in secunda urmatoare", a spus Oltean.

Vicepresedintele democrat liberal i-a sugerat lui Crin Antonescu sa isi depuna inca de pe acum mandatul de presedinte al PNL si a catalogat asocierea cu PSD a acestui partid drept "inadmisibila".

"Eu i-as sugera sa o faca de pe acum (sa isi depuna mandatul - n.r.), pentru ca mai poate salva partidul in felul acesta. Vreau sa va spun, ca un om care face politica, faptul ca o asociere de asemenea factura intr-un partid care de 20 de ani se bate cu pumnul in piept ca este partid de dreapta, partid care lupta impotriva ideilor comuniste, a ideilor socialiste, acum vine si se asociaza, se leaga cu acelasi bracinar, este inadmisibil", a opinat Oltean.

In ceea ce priveste PSD, Ioan Oltean sustine ca acest partid nu s-a reformat in ultimii 20 de ani, ci doar l-a inlocuit pe Ion Iliescu de la conducere cu "un alt tanar, pe care nu il cheama Ion Iliescu, mai agresiv, mai impulsiv si mai obraznic".

"Unde sunt procentele PSD? Cate are acum? Cate a avut in 2008? Cate are PNL acum si cate a avut? Oameni buni, daca ei nu au crescut acum, in 2010, cand PDL lua cele mai nepopulare masuri pe care le-a luat cineva din 1990 incoace, credeti ca o sa creasca de acum incolo? Niet! Nu o sa creasca, iar uniunea aceasta o sa aiba o surpriza", a conchis Ioan Oltean.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#USL procente PDL, #Ioan Oltean critica USL , #stiri Ioan Oltean