Ioan Rus: Adrian Nastase isi ispaseste azi prima zi de detentie in spital

Joi, 21 Iunie 2012, ora 21:08
5129 citiri
Ioan Rus: Adrian Nastase isi ispaseste azi prima zi de detentie in spital

Adrian Nastase isi executa in Spitalul Floreasca, unde este internat in urma ranilor suferite din cauza tentativei de suicid, prima zi din pedeapsa de doi ani dispusa, miercuri, de Inalta Curte de Casatie si Justitie, a precizat Ioan Rus, ministrul Administratiei si Internelor.

Potrivit oficialului guvernamental, paza lui Adrian Nasatse este asigurata in prezent, in conformitate cu toate dispozitiile legale, de catre Ministerul de Interne.

Nastase s-a impuscat - Avocatii vor amanarea executarii pedepsei

"Dansul este detinut. In acest moment isi ispaseste prima zi de pedeapsa. In spital au fost luate toate masurile pe care legea le prevede pentru oricine care se gaseste in aceasta situatie. Paza o asigura Ministerul de Interene in acest moment", a declarat Ioan Rus la B1 Tv.

Deoarece Adrian Nastase se afla in detentie si nu are dreptul la vizite decat cu aprobare speciala, Ioan Rus a tinut sa sublinieze faptul ca toti cei care s-au dus la spital au putut sa-l vada cel mult pe holurile spitalului, fara a putea vorbi cu acesta.

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare - decizie DEFINITIVA

Adrian Nastase, condamnat la doi ani de inchisoare cu executare - vezi reactii

Ministrul de Interne a mai precizat ca Adrian Nastase isi poate executa pedeapsa atat intr-un spital din sistemul public, cat si intr-un spital din sistemul penitenciar.

"Incepand de astazi este detinut, ca se intampla intr-un spital civil sau intr-un spital din penitenciar este acelasi lucru", a mai adaugat Ioan Rus.

Adrian Nastase a incercat sa se sinucida, miercuri seara, dupa ce politistii au venit sa-l ridice, pentru a-si executa pedeapsa de doi ani de inchisoare in dosarul "Trofeul Calitatii".

Fostul premier a cerut permisiunea politistilor sa isi ia niste carti din biroul sau si s-a impuscat in gat. Nastase a fost operat joi dimineata, la Spitalul Floreasca, unde va mai ramane internat 14 zile, medicii precizand ca exista riscul declansarii unui infarct.

Intorsatura evenimentelor a facut ca avocatii pesedistului sa isi regandeasca strategia. Aparatorii fostului premier au anuntat ca vor propune amanarea executarii pedepsei cu trei luni, avand in vedere starea de sanatate a lui Nastase.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Adrian Nastase, #Ioan Rus, #ispasire pedeapsa in spital , #Adrian Nastase
Comentarii
Poza bum
bum
rank 5
sa vina aia cu coasa si sa-si ispaseasca restul la cimitir !
Poza Tragicomedian
Tragicomedian
rank 1
Pai, cred ca toti infractorii din RO trebuie sa aibe aceleasi...