Ioan Rus despre retragerea lui Diaconescu: Chiar nu stiu ce s-a intamplat

Sambata, 20 Februarie 2010, ora 22:13
3838 citiri
Ioan Rus despre retragerea lui Diaconescu: Chiar nu stiu ce s-a intamplat

Ioan Rus, unul din liderii "Grupului PSD de la Cluj", s-a aratat consternat de retragerea lui Cristian Diaconescu si spune ca ipoteza santajului este "complet absurda" dar ca ar trebui intrebat pe aceasta tema ... Vasile Blaga.

"Nu poti sa intri cu cizmele in sufletul nimanui, dar gestul acesta nu l-am inteles", a marturisit Ioan Rus la emisiunea 'Suta la suta' de la Realitatea TV, precizand foarte clar faptul ca in toate discutiile purtate recent cu Cristian Diaconescu acesta cazuse de acord ca in turul doi sa se sustina reciproc cu Victor Ponta, dar nicidecum sa se retraga.

"Cristi Diaconescu parea a fi un candidat serios la presedintia partidului si singura optiune se referea exclusiv la turul doi", a punctat Rus, referindu-se la un acord cu Victor Ponta in acest sens, dar recunoscand ca daca el nu are cunostinta de eventuale intelegeri intre Diaconescu si Geoana, astea nu inseamna ca ele nu au existat.

Cristian Diaconescu se retrage si il sustine pe Mircea Geoana (Video)

"Chiar nu stiu ce s-a intamplat! Am fost surprins. Eu pot sa inteleg gestul oricui, fiecare isi face calcule, sunt optiuni personale. Dar din ceea ce stiam, din atmosfera generala nu s-a pus niciodata asa problema. A surprins pe toata lumea!", a mai spus Ioan Rus.

A fost santajat Diaconescu pentru a se retrage?

Intrebat de Robert Turcescu daca o posibila explicatie ar fi santajul, liderul clujean a raspuns: "Asta este o varianta complet absurda(...) ar trebui nu cu mine sa discutati ci cu Vasile Blaga. Dar eu cred ca a fost optiunea lui, altfel ar fi atat de grav incat nici nu vreau sa ma gandesc la asa ceva".

Ioan Rus a mai explicat ca retragerea lui Diaconescu va avea o influenta foarte mare asupra votului in cazul in care se intra in turul doi, pentru ca foarte multe delegatii din tara, in special din Transilvania, vor pleca spre case dupa miezul noptii iar "turul doi va fi votat exclusiv de delegatii din jurul Bucurestiului si nici nu vreau sa spun ce inseamna asta".

Cristian Diaconescu neaga orice forma de santaj la adresa sa

Badalau: Foarte multi am ramas blocati!

Fostul deputat Nicolae Badalau, unul dintre delegatii la Congres din partea filialei Giurgiu, a declarat ca decizia lui Cristian Diaconescu este inexplicabila in conditiile in care acesta, sambata, era hotarat sa candideze.

Mai mult, "din toate discutiile el este mult mai apropiat de Victor decat de Mircea Geoana. Si apoi, daca dansul credea in Mircea Geoana, nu candida impotriva lui, nu?", a mai declarat Badalau.

"Foarte multi am ramas blocati, ma asteptam ca el sa candideze. Si apoi deja se terminase sesiunea in care se anuntau sustineri pentru unul sau altul. Nimeni nu se mai astepta sa se renunte(...) Fiecare a venit prin sala, cauta sprijin, si-au evaluat sansele de a castiga", a mai spus acesta aratandu-si surprinderea.

Badalau a mai remarcat si starea in care se afla Diaconescu atunci cand si-a anuntat retragerea de la tribuna: "era un om fantastic de trist, era de nerecunoscut, dupa care a coborat si a plecat din sala".

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Ioan Rus retragere Diaconescu, #Cristian Diaconescu retragere Congres , #Cristian Diaconescu