Bursa zvonurilor: Cine l-ar putea inlocui pe Ioan Rus la Transporturi

Joi, 11 Iunie 2015, ora 22:38
6819 citiri
Bursa zvonurilor: Cine l-ar putea inlocui pe Ioan Rus la Transporturi
Foto: Hepta.ro

Iulian Matache, secretar de stat in Ministerul Transporturilor si fost director al Directiei Dezvoltare din cadrul Consiliului Judetean Vrancea, este primul nume vehiculat in PSD ca posibil inlocuitor al lui Ioan Rus la conducerea Ministerului Transporturilor, conform unor surse politice.

Acesta a condus Directia Dezvoltare din cadrul CJ Vrancea pana in mai 2012, cand USL a preluat guvernarea, iar el a fost numit atunci secretar de stat la Ministerul Dezvoltarii.

Ulterior, in martie anul trecut, a fost mutat la Ministerul Transporturilor, tot pe postul de secretar de stat.

Ministrul Transporturilor Ioan Rus si-a dat demisia

Iulian Matache, a carui sotie este presedintele Tribunalului Vrancea, este prezentat in presa locala drept un apropiat al presedintelui Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan, la momentul numirii ca secretar de stat, in mai 2012, el multumindu-i public lui Oprisan si spunand ca nu ar fi ajuns in aceasta functie fara sprijinul, sustinerea si increderea lui Oprisan.

Ioan Rus a demisionat, joi, din postul de ministru al Transporturilor, in urma declaratiilor sale referitoare la romanii din strainatate, urmand ca saptamana viitoare sa fie desemnat un inlocuitor.

Informatia a fost confirmata de premierul Victor Ponta pentru MEDIAFAX si postata si pe contul de Facebook al acestuia.

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, la o emisiune la Digi 24, in contextul in care vorbea despre romanii din strainatate si despre cat castiga acestia muncind in constructii, de exemplu, cu un salariu de 1.500 de euro, ca "de banii astia copiii se fac golani acasa, iar nevasta curva".

Rus a fost numit ministru al Transporturilor in iunie anul trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
Ciolacu, dragoste cu năbădăi cu Firea. Uite catastrofa, nu mai e catastrofa
A ieșit domnul Marcel Ciolacu, premierul României și liderul PSD, la o conferință de presă alături de Gabriela Firea, să spună în fața tuturor cât este de deșteaptă și frumoasă,...
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Marcel Ciolacu trece peste regrete: : ”Era de-a dreptul ridicol ca cele două mari partide să nu fie jucători” VIDEO
Candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei va fi validată de PSD săptămâna viitoare, în forurile statutare, a declarat marţi, 23 aprilie, liderul partidului, premierul Marcel Ciolacu....
#Ioan Rus inlocuitor Transporturi, #Iulian Matache Transporturi, #Iulian Matache inlocuieste Rus , #demisie