Traian Igas: Era intelept ca Rus sa isi dea demisia cu mult timp in urma

Luni, 06 August 2012, ora 10:37
2805 citiri
Traian Igas: Era intelept ca Rus sa isi dea demisia cu mult timp in urma

Fostul ministru de Interne Traian Igas crede ca Ioan Rus trebuia sa isi da demisia cu mult timp inainte, dupa ce acesta a renuntat la functia de ministru, luni dimineata.

"Pentru unii pare o surpriza, pentru altii nu pare deloc o surpriza. Cred ca intelept era sa isi dea demisia cu mai mult timp in urma, pentru ca de la MAI a pornit tot acest scandal in ceea ce priveste validarea referendumului", a spus Igas, la Digi 24.

Acesta a criticat faptul ca Guvernul Romaniei si MAI au contestat lista electorala, dupa ce MAI "a iesit in fata si a spus cati participanti sunt pe listele de vot".

"Este un lucru foarte interesant - tu sa organizezi si tu sa contesti ce a fost organizat. In ceea ce priveste tensiunile din exterior, MAI nu este un minister usor sau confortabil, este unul greu, cu multa responsabilitate. De multe ori trebuie sa iei decizii in timp scurt si care au efect pe termen lung", a explicat senatorul PDL.

Ioan Rus si-a dat demisia din functia de ministru de Interne

Fostul ministru de Interne nu crede ca presedintele suspendat Traian Basecu s-a implicat "in a face presiune asupra ministrului Rus" si ca niciodata nu a avut sentimentul ca cineva, "in special Traian Basescu" ar fi facut presiuni asupra sa, in perioada in care a ocupat functia de ministru.

Totodata, Traian Igas a criticat actuala Putere, despre care a afirmat ca are un obiectiv foarte clar - "sa se opuna cu toate puterile si sub orice forma ca presedintele Basescu sa nu se intoarca la Cotroceni".

"Ioan Rus, un ardelean cu o anumita educatie, si-a dat demisia ca sa nu continue cu acest circ", a declarat fostul ministru de Interne.

El este de parere ca, in urma unei evaluari corecte, listele electorale pot fi suplimentate, iar numaul cetatenilor cu drept de vot va fi unul mai mare.

"Trebuie sa luam in calcul cateva elemente - foarte multi cetateni moldoveni au dobandit cetatenia romana, pana in '89 rata natalitatii a fost una destul de mare. Daca iei oamenii sa se duca pe coclauri sa il caute pe badea Vasile, acele institutii nu vor mai functiona cateva saptamani", a precizat Igas, adaugand ca acele institutii "vor fi date peste cap".

Haos la MAI

"S-au facut foarte multe greseil in ultima perioada la nivelul MAI, si in ce priveste organizarea referendumului, si in ce priveste anumite cifre, date. E un haos. Intr-o institutie cum e MAI, nu te poti juca cu cifrele", a mai declarat senatorul PDL, adaugand ca, in perioada urmatoare, se va clarifica arestarea fostului premier Adrian Nastase, dar si ca fostul ministru Rus "a fost direct implicat in acest scandal, care nu a fost finalizat".

Dubla demisie in Guvernul Ponta: Si Victor Paul Dobre si-a depus mandatul

Ioan Rus, ministrul de Interne, si-a dat demisia, luni dimineata. Ministrul Ioan Rus a declarat ca asupra sa s-au exercitat "numeroase presiuni". El i-a acuzat atat pe Traian Basescu, cat si pe presedintele interimar Crin Antonescu.

La randul sau, si Ministrul Administratiei din Cabinetul Ponta, Victor Paul Dobre, si-a dat demisia luni.

Citeste si:
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Alexandru Rafila anunță când se va introduce certificatul verde. Cât de aproape este vaccinarea obligatorie
Certifictul verde va fi introdus temporar, după o perioadă de trei săptămâni de creștere consecutivă a numărului de cazuri, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Sănătății,...
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Primăriile care nu au contract de salubrizare pe colectare selectivă a deșeurilor vor fi amendate. Ministrul Mediului amenință și cu plângeri penale
Aproximativ 700 de localităţi din țară nu au contract pentru colectarea selectivă a deşeurilor, a anunțat miercuri, 8 decembrie, ministrul Mediului, Tanczos Barna. Acesta a amintit că...