Ioan Rus ne spune cand se va putea circula pe autostrada de la Arad la Nadlac

Joi, 09 Octombrie 2014, ora 21:20
3643 citiri
Ioan Rus ne spune cand se va putea circula pe autostrada de la Arad la Nadlac

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a efectuat joi o vizita fulger la Autostrada Arad-Nadlac, la lotul 1 Nadlac - Pecica, pentru a vedea care este stadiul lucrarilor.

In urma discutiei cu reprezentantii constructorului, ministrul s-a declarat multumit de stadiul lucrarilor la autostrada.

"Dupa cum au promis reprezentantii constructorului, pana la finele acestui an, se va putea circula pe autostrada de la Arad pana la Nadlac. Insa, din cate am aflat acum, partea maghiara nu va reusi sa termine autostrada pana la frontiera, astfel incat va trebui sa discutam cu ei modul in care se va rezolva trecerea frontierei pentru autovehicule, pentru ca, dupa toate probabilitatile, inca va trebui sa folosim pentru o perioada vechiul Punct de Trecere a Frontierei", a declarat Ioan Rus.

Potrivit ministrului, va trebui gasita o solutie pentru ca autovehiculele sa ajunga la vechiul Punct de Trecere a Frontierei (PTF).

"Privitor la noul PFF care, desi va fi construit in comun, se va realiza in partea romana, conform celor stabilite de cele doua parti. In acest moment, exista o Comisie mixta romano-maghiara a Ministerelor de Interne ale celor doua tari, care discuta cu privire la tot ceea ce trebuie sa mobileze un asemenea PTF", a precizat Ioan Rus.

La randul sau, Adrian Adler, directorul de proiect, a precizat ca stadiul fizic al lucrarii se situeaza cam la 75%.

"Structurile asfaltice sunt aproape terminate, iar acum suntem la partea de finisare, daca pot spune asa. Avem inca de montat parapeti, sa punem semnalizarile, marcajele, lucram, de asemenea, la pasajele peste autostrada. Mai avem insa ceva probleme cu rampele la pasaje, datorita ploilor din aceasta toamna, dar cred sincer ca, asa cum am promis, pana la sfarsitul anului, vom putea da autostrada in circulatie.

Avand in vedere faptul ca partea maghiara nu va termina autostrada decat in primavara anului viitor, va trebui sa folosim un drum de legatura de circa 6 km, de la autostrada la vechiul PTF Nadlac", a sustinut Adrian Adler.

Lotul 1 al autostrazii Nadlac-Arad masoara 22,21 kilometri si este executat de un consortiu format din companiile Astaldi si Max Boegl Romania, la fel ca si lotul 2.

Conform contractului, lucrarile ar trebui finalizate pe 21 ianuarie 2015, dar, avand in vedere ca nu se stie cum va fi vremea in decembrie si ianuarie, constructorii vor sa finalizeze lucrarile in cursul lunii noiembrie, a sustinut Adrian Adler.

Citește și:
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Firea vrea să ofere tichete cadou de Ziua Bărbatului: ”Egalitatea de șanse nu este doar despre drepturile femeilor”
Gabriela Firea, ministra Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a anunțat luni, 20 martie, că a inițiat un proiect prin care propune introducerea acordării tichetelor cadou cu ocazia...
#Ioan Rus autostrada Arad Nadlac, #Rus autostrazi , #Ministerul Transporturilor
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
Ne Rus nu ne mai minti si *** cand putem circula pe autostrad
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5