Ioan Rus: Romania are nevoie sa construiasca imediat 700 - 800 de kilometri de autostrada

Marti, 21 Octombrie 2014, ora 22:30

   

Ioan Rus: Romania are nevoie sa construiasca imediat 700 - 800 de kilometri de autostrada
Romania are nevoie sa construiasca imediat 700 - 800 de kilometri de autostrada si mai multe mii de kilometri de drumuri expres, regionale, dar si variante ocolitoare pentru resedintele de judet, sustine ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

"Investitiile in infrastructura sunt o necesitate imediata. Romania are nevoie sa construiasca imediat 700-800 de kilometri de autostrada, 2.000 si ceva de kilometri de drum expres, 3.000 de kilometri de drum regional, dar si variante ocolitoare la resedintele de judet", a declarat marti Ioan Rus, in cadrul Summit-ul Uniunii Europene pentru Europa de Sud-Est, organizat de publicatia The Economist.

Pentru aceste investitii va fi nevoie, in perioada 2014 - 2030, de circa 30 de miliarde de euro.

"Este nevoie de parteneriate public-private viabile. Din pacate, noi nu avem niciun exemplu de parteneriat public-privat masiv de succes. Nu avem nicio concesiune ca poveste de succes la care sa ne raportam ca punct de pornire pentru alte concesiuni in viitor", a precizat ministrul Transporturilor.

In opinia sa, in Romania exista discrepante mari in ceea ce priveste dezvoltarea economica intre regiuni, iar noi trebuie sa urmarim atat interesul european, care presupune coridoare pan-europene pe teritoriul tarii, dar si interesul national, dincolo de aceste coridoare pan-europene.

Ioan Rus: Mergem la vot pe autostrada Sibiu - Orastie

"Nu doar pe culoarul pan-european este viata ci si la Vaslui si Radauti este viata", a explicat ministrul Transporturilor.

Potrivit acestuia, anul acesta este primul in care absorbtia fondurilor europene va depasi 50%, iar anul viitor Romania va atrage toti banii acordati in exercitiul financiar 2007 - 2013.

Ministrul Ioan Rus a vorbit si despre problemele cu care se confrunta companiile care activeaza in domeniul infrastructurii.

"Prin tipul de management pe care si l-au asigurat pana acum nu au reusit sa se ridice la nivelul de competitivitate necesar intr-o economie globalizata", a precizat Rus.

Potrivit sursei citate, solutia la aceasta problema este continuarea implementarii managementului privat in companiile din domeniu, dar si reluarea privatizarilor.

"E nevoie de privatizare pentru ca in adunarile generale ale actionarilor sa existe si actionari care isi doresc dividende. Daca se duce exclusiv la bugetul de stat, dividendul e depersonalizat. Este nevoie de actionari care isi doresc profit", a adaugat ministrul Transporturilor.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 4136 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
RN
rank 5
Romania are nevoie imediat 700 - 800 de kilometri de autostrada
Zău, mă? Ți-a luat 25 de ani să descoperi asta? Și incă multe mii de kilometri de drumuri expres? Ce frumos...
După 25 de ani de guvernări victorioase avem fix 632 km de autostradă din care 115 erau deja făcuți in '89. Deci in 25 de ani ați comis 500 km adică v'o 20 km pe an. O socoteală simplă spune că pentru ce zici tu acolo ar fi nevoie de 40 de ani plus incă niște mii de ani pentru drumurile expres.
Mai zi bre, că le zici bine :)
De fapt voi vă gindiți la o vorbă din strămoși, aia cu "numai cine nu construiește, nu ciordește", așa-i?
schmit
rank 5
Ce vreti de fapt sunt numai bani,,sa faceti ceva util nu vreti
cum vreti dezvoltare in intreaga tara daca nu legati
autostrazile de la vest spre ost,,asa au facu si unguri,asa e logic
Ce vreti este €€€€€€€ si sa sabotati tara in frunte cu plagiatorul arogant.
Nonpolitikon
rank 5
Ce bani, Dom' le? Aci-i forba de parteneriat public-prevată!
Ceee, ați văzut Dvs. să ia f'unu' f'o para? Nu vedeți că nu știu de un'e s-o apuce, de parcă-i dovleac? Și-apoi, cum puteți spune că nu urmăm exemplul Ungariei? Nu le facem noi 2 autostrăzi (acu', exprese) paralele (culmea, 700-800 km!) la nici 100 km intre ele de la N și S zonei HarCov la Budapesta, in vreme ce de la Pitești la autostrada Beograd-Niș nu-s nici 300 km, cu care am putea ieși și noi in lume cu ce-a mai rămas din zona economică a Țării și i-am putea ajuta măcar așa și pe Romanii din Timok și Banatul Sarbesc!
praslea
rank 3
La zid cu ministrul!
Daca altii vor turism, construiesc aeroporturi care mai de care
http://en.wikipedia.org/wiki/Istanbul_New_Airport
si nu se gandesc la crizele alimentare care urmeaza, noi n-am invatat nimic din istorie?!
Imparatul Hadrian n-a dat el ordin degeaba sa fie distrus podul lui Traian:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Podul_lui_Traian
http://www.mehedinti.djc.ro/ObiectiveDetalii.aspx?ID=2445
Ghilotina
rank 5
aidi bre , mai crede careva in povesti ?
Voi tocatzi banii pe smekerii personale , si peste 1000 de ani tot cu carul cu boi .....

Ma nene , da' neputincioasa opozitie mai avem ....
becher
rank 5
domnule Rus,incetisor
dumnevoatra acum ati veit in Romania.Noi ,mai vechi pacila va spunem cum sta treaba.Deci,mai usurel.Parca autostrazile,nu tineau de ministeru trasporturilor.
Carrandash
rank 3
fostul aga rus, a avut ceva de spus:
"Romania are nevoie sa construiasca imediat 700 - 800 de kilometri de autostrada" de la miazanoapte la miazazi si de la soarele care-a rasarit, si cu lumina lui ne-a procopsit, si pana la al lui apus de unde nimeni care s-a dus sa se intoarca nu-i dispus.
problema se pune si altfel: fostul aga rus are un comportament heirupist de brigadier gargaragiu sus-pus.
1. de unde mahmudele cand nimeni nu are incredere sa investeasca cand cunoaste foarte bine ca statul nu se tine de parolu' d'onoru' care l-a spus.
2. nea statu' neparolist nu este in stare sa vina cu mahmudelele necesare deoarece are o gramada de gauri de peticit si ascuns.
3. avand in vedere marilii realizarilii de pana acum ale celui mai bun, cinstit si corect guvern pe care l-a avut Romania vreodata - guvern in fruntea caruia se afla prim-plagiatorul dottore copy-lot viorel da ponte dintr-un neam vechi de podari, este evident ca fostul aga rus isi bate gura de pomana.
4. avand deasemenea in vedere precedentii ministri ai drumurilor de fier, ulitelor, strazilor fluviale (din cauza inundatilor anuale), drumurilor maritime comunale pline de pulberi eternale si-al vazduhului unde compania nationala este falimentara precum policalificatul puscarias relu transformatorelu, copy-lotul viorel interimar, ramona cheferista sau cumanul sova cu tambalu' care-i acopera batista acuzat pesederast penal de ceva gramada de mish-mashuri facute ilegal care-au tot zis si promis si-au realizat numai un pis-pis, toate sunt ca de obicei gargara in mandra, pitoreasca, eterna si fascinanta noastra tara.
Maracin
rank 5
poate sa aiba nevoie si de 3000Km
... pentru ca rezultatul va fi acelasi. ZERO km.
Baietii astia acoperiti sunt mai ceva ca termitele pentru bugetul tarii.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor