Ministrul Transporturilor: Cum prind autostrada, cum ma prinde Politia

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 19:48
5264 citiri
Ministrul Transporturilor: Cum prind autostrada, cum ma prinde Politia

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus a declarat, joi, ca este adept "in totalitate" al autostrazilor, afirmand ca ii place sa sofeze cu viteza, motiv pentru care i-a fost si suspendat permisul, dar a mentionat insa ca "rational vorbind, trebuie sa ne corelam dorintele si visele cu posibilitatile".

Rus a precizat, in cadrul Bucharest Forum 2014, ca generatia urmatoare de ministri va face autostrazi.

Guvernul taie patru miliarde de lei alocate proiectelor cu fonduri UE, din care peste un miliard de lei de la autostrazi

Ministrul a declarat ca Romania are probleme, in acest moment, cu partea de nord-est a tarii. "Teoriile vechi, de pe vremea comunismului, cu dezvoltarea echilibrata a tuturor regiunilor tarii, nu erau prostii, pentru ca acolo este potential uman", a spus Rus, precizand ca, in acest moment, zona de vest a tarii are o dinamica de dezvoltare mult mai mare decat cea de est.

"Avem probleme cu zona de sud-vest, Pitesti-Craiova, la fel, avem cel mai mare producator si exportator care are probleme grave in a-si transporta marfa catre beneficiar, din cauza insuficientei modernizari a infrastructurii, care ar trebui sa fie suport pentru el", a aratat Rus.

El a adaugat ca, "rational vorbind, trebuie sa ne corelam dorintele si visele pe care le avem cu posibilitatile pe care le avem".

"Eu, singura problema pe care am avut-o cu legea pana acum este permisul de conducere si viteza. Deci, sunt adeptul autostrazilor in totalitate. Raportez cu supusenie ca acum trei luni mi-au luat carnetul ultima oara. Cum prind autostrada, cum ma prinde Politia, platesc amenzi", a precizat Rus.

El a adaugat: "In acest moment putem vorbi despre autostrazi transcarpatice, timp de cativa ani, daca vrem sa purtam discutii, sau putem intra intr-o zona de past-cluster, in rezolvarea problemelor, de la drumuri regionale la drumuri expres, rapide, cu patru benzi, care trec prin localitati, care au traseu de autostrada. Generatia viitoare de ministri va face autostrazi", a aratat Ioan Rus.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca, in urma cu 20 de ani, nu si-ar fi inchipuit ca Romania va ajunge sa exporte masini Dacia in Germania.

"Am vorbit mai devreme cu colegii de la Pitesti Mioveni. Cine isi inchipuia, acum 20 de ani, ca Romania va exporta Dacii in Germania? La Stuttgart, in poarta la Mercedes, ca vindem Dacii? Daca cineva imi spunea cum 20 de ani ca asa va fi, si ca vom avea cota de piata importanta, spuneam ca are probleme cu Spitalul 9 din Bucuresti", a afirmat Rus.

El a dat si exemplul fabricii din Sebes care urmeaza sa inceapa fabricatia celei mai moderne cutii de viteze automata.

"Cine isi inchipuia ca in Romania se vor fabrica cutii de viteza, automate, cu noua trepte? Cea mai moderna cutie de viteza automata din lume, incepe fabricatia, fabrica este aproape gata, la Sebes. Cine credea ca noi vom putea patrunde intr-o astfel de piata? Niciodata sa nu credem ca nu avem sanse adevarate. Avem, cu o conditie, sa avem oameni inteligenti in jurul nostru, si sanatosi, fara indoiala", a declarat Rus.

Ministrul Trasporturilor a vorbit si despre Planul General pentru Transporturi, despre care a spus ca este "un document strategic integrat, care sta la baza planificarii a ceea ce vom face pana in 2030" si a adaugat ca "din trei sau din cinci in cinci ani se vor reface aceste lucruri, pentru ca vor fi evolutii pe care in acest moment le-am anticipat poate insuficient de bine".

"Acest document, care a fost elaborat exclusiv de profesionisti in aceste treburi si nu de politicieni, incercam sa il tinem in dezbatere publica, in perioada aceasta, urmand a fi transfromat intr-un program operational al Romaniei, de care sa ne tinem, pentru a asigura suportul pe infrastructura", a precizat Ioan Rus.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ioan Rus autostrazi, #Ioan Rus Master Plan autostrazi , #Ministerul Transporturilor