Spaga la CFR: Prima reactie a ministrului Rus

Joi, 30 Octombrie 2014, ora 13:05
5035 citiri
Spaga la CFR: Prima reactie a ministrului Rus
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Ioan Rus a trimis Corpul de Control al ministerului sa faca "un control temeinic" la societatile feroviare CFR, la o zi dupa ce DNA a retinut sapte persoane in dosarul privind spaga la CFR, dintre care si un director din sucursala de Cai Ferate Galati.

Inspectorii Corpului de Control din cadrul Ministerului Transporturilor au fost trimisi la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Marfa "CFR Marfa", la Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "CFR Calatori", cat si la Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" S.A.

"Controlul vizeaza respectarea legalitatii privind incheierea si derularea contractelor de achizitie a serviciilor de mentenanta si reparatii a materialului rulant, incheiate de cele trei companii feroviare din 2012 pana in prezent", informeaza Ministerul Trasporturilor, intr-un comunicat postat pe site-ul institutiei.

Spaga la CFR: DNA face primele retineri, printre care un important om de afaceri (Video)

Procurorii DNA au demarat marti 22 de perchezitii in mai multe judete din tara, intr-o cauza care vizeaza suspiciuni de coruptie comise in perioada 2012-2014. Descinderile au avut loc la birourile CFR Calatori, la compania Transferoviar Calatori, la CFR Marfa, precum si la domiciliile unor persoane fizice.

Miercuri, sapte persoane au fost retinute in acest dosar, printre care se numara si angajati ai CFR. Laurentiu Seceleanu, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regionala de Cai Ferate Galati, acuzat de luare de mita si complicitate la spalare de bani, a fost retinut pentru 24 de ore de DNA Cluj.

De asemenea, in aceeasi zi a fost retinut si Teodor Gavris, sef Serviciu Automotoare si ulterior director de tractiune in cadrul SNTFC CFR Calatori, acuzat de luare de mita, de abuz in serviciu si complicitate la spalare de bani.

Instanta a dispus arestarea la domiciliu a celor sapte persoane

Purtatorul de cuvant al Tribunalului Cluj, Simona Trestianu, a declarat, joi, ca instanta a dispus arestarea la domiciliu pe 30 de zile a celor sapte persoane pentru care procurorii anticoruptie au cerut arestul preventiv, masura fiind luata in noaptea de miercuri spre joi, dupa mai multe ore de audieri, informeaza Mediafax.

Persoanele arestate preventiv sunt omul de afaceri Calin Mitica, fostul director din CFR Calatori Teodor Gavris, directorul CNCF CFR SA - Sucursala Regionala de Cai Ferate Galati, Laurentiu Seceleanu, directorul general al Transferoviar Grup, Kinga Madarasan, directorul de infrastructura SC Transferoviar Grup SA, Stefan Adriian, directorul Salinei Ocna Dej, Georgel Mihut, si directorul general SC Remarul 16 Februarie SA, Dumitru Barbacuti.

G.F.

Citește și:
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Răspunsul lui Bogdan Aurescu pentru Moscova: ”Limba moldovenească este o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică”
Ministrul Afacerilor Externe a declarat luni, 20 martie, că limba moldovenească nu există, fiind doar o construcție artificială creată de Uniunea Sovietică. ”Această așa-numită limbă...
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare: ”Nu trebuie să punem carul înaintea boilor”
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat luni, 20 martie, că nu susține sub nicio formă majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani. Ministrul a subliniat că autorităţile din...
#Ioan Rus control CFR, #Ministerul Transporturilor control CFR Marfa, #Rus reactie spaga CFR , #Ministerul Transporturilor