Ioan Rus: In Romania sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot

Miercuri, 11 Iulie 2012, ora 23:17
7914 citiri
Ioan Rus: In Romania sunt peste 18 milioane de persoane cu drept de vot

Ministrul de Interne, Ioan Rus, a afirmat, miercuri seara, inainte de declaratia presedintelui suspendat Traian Basescu (care a facut referire in discursul sau la numarul romanilor cu drept de vot) ca numarul celor asteptati la referendumul din 29 iulie este de exact 18.308.612.

Ulterior, Traian Basescu a spus ca Puterea a numarat 15.000.000 de romani cu drept de vot, pe baza declaratiilor premierului Ponta, de marti seara.

Basescu: Nu apar un scaun, apar Romania europeana

Cei peste 18 milioane de votanti pomeniti de Rus apar pe listele electorale, fiind inclusi si cei care vor implini pana la acea data varsta majoratului, a specificat ministrul la Romania TV.

El a mentionat ca aceste liste sunt gata de circa o saptamana. Cat despre romanii din strainatate, "la toate ambasadele si consulatele se organizeaza sectii de votare", a mai spus ministrul.

Ioan Rus a explicat ca trebuie sa participe la vot 9.160.000 de oameni pentru ca referendumul sa fie unul valid. El a atras atentia insa ca se poate intampla ca 9.150.000 de romani sa voteze impotriva lui Basescu, iar presedintele demis sa se intoarca la Cotroceni. "Nu e confortabil, desi e elegant", a spus Rus.

"Te intorci la Cotroceni, dar cu niste romani impotriva ta. E legal, dar nu cred ca este confortabil pentru Traian Basescu. Insa Romania va exista si dupa 29 iulie", a mai afirmat ministrul.

Intrebat daca vor veni peste 9 milioane de romani la vot, Rus a dat exemplul alegerilor locale, unde asta s-a intamplat, insa a recunoscut ca acolo era vorba de 200.000 de candidati si ca "e cu totul altceva", alegatorii fiind impulsionati din mai multe parti sa se prezinte la vot.

"Eu trebuie sa organizez in perfecta legalitate acest referendum, asta e business-ul meu. In rest, ca membru de partid, trebuie sa ne mobilizam ca alegatorul sa vina", a declarat Rus.

"La viteza cu care PDL minte, noi nu avem timp sa raspundem"

Vorbind despre situatia din ultima perioada, Ioan Rus a afirmat ca "suntem deviati cu 38,9%, deviati aiurea, pentru ca nu s-a putut realiza o colaborare buna intre Parlament si presedinte, Guvern si presedinte".

"Deodata ne-am ocupat de plagiate si alte chestiuni. La viteza cu care oamenii astia (cei din PDL - n.r.) mint, noi nu avem timp sa raspundem", a mai spus ministrul de Interne.

Ioan Rus a opinat ca "va trebui o discutie si despre ce fel de republica suntem noi, la un moment dat, ca nu suntem nici cal, nici magar". Rus a facut aceasta declaratie in contextul spuselor presedintelui suspendat, Traian Basescu, care a recunoscut ca nu a putut coabita cu nimeni.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...