Ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia - acuza presiuni facute de Basescu si Antonescu

Luni, 06 August 2012, ora 10:06
13004 citiri
Ministrul de Interne Ioan Rus si-a dat demisia - acuza presiuni facute de Basescu si Antonescu

Ioan Rus, ministrul de Interne, si-a dat demisia, luni dimineata.

Ministrul Ioan Rus a declarat ca asupra sa s-au exercitat "numeroase presiuni". El i-a acuzat atat pe Traian Basescu, cat si pe presedintele interimar Crin Antonescu.

"Asupra mea si a ministerului s-au exercitat nenumarate presiuni, discutii si aprecieri din partea politicienilor romani, din partea lui Traian Basescu, dar si a lui Crin Antonescu.

Eu consider de neacceptat, motiv pentru care, de astazi, mi-am inaintat demisia.

Limitele demnitatii mele le stabilesc singur. Nu pot accepta ca MAI sa fie partas la nerespectarea legii", a declarat Ioan Rus.

"Multumesc echipei de profesionisti de la Ministerul de Interne. Sper ca isi vor face datoria cu profesionalism si buna credinta.

Politicienii romani, incepand cu Traian Basescu, pana la Crin Antonescu, trebuie sa stie ca in spatele lor se afla un popor si o tara", a completat Rus.

Basescu: Doctorul Ponta si Crin vor sa masluiasca listele electorale (Video)

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa, ca intentia ministrului Ioan Rus de a efectua un mini-recensamant pentru actualizarea listelor electorale este "ridicola".

"In conformitate cu solicitarea Curtii Constitutionale trimisa Guvernului, ma vad nevoit sa explic public domnului ministru Rus, domnului ministru Dobre, domnului chestor pentru Evidenta Populatiei, dar si domnului doctor Ponta, ce au de facut. Trebuie sa ia listele si sa constate daca au fost radiati din liste cei decedati pana la 29 iulie, daca au fost introdusi cei care au implinit 18 ani pana la 29 iulie si daca au fost radiati cei care nu mai au cetatenia romana, de la 29 iulie.

Sa verifice la Ministerul Justitiei daca au fost radiati cei condamnati cu interzicerea drepturilor electorale. De asemenea, trebuie sa ia legatura cu spitalele de specialitate cu privire la evolutia celor a caror stare de sanatate mentala nu le permite exercitarea dreptului la vot", a explicat Traian Basescu.

El a spus ca ideea recensamantului este de un "ridicol greu de comparat".

"Nu trebuie sa umble pe coclauri, nu trebuie sa il intrebe pe nea Vasile de vecinul, ci trebuie sa mearga la institutii, sa intrebe de cei care au dreptul sa se afle pe listele electorale permanente si cei care nu au dreptul sa se afle in aceste liste.

Orice alta abordare inseamna mistificare, fals, abuz. Daca vin si la mine, le trantesc usa in nas", a subliniat Basescu.

El a insistat, spunand ca "pregatirea listelor electorale prin recensamnat, in perioada vacantei, este unul dintre cele mai mari blufuri".

Presedintele suspendat i-a acuzat pe premierul Ponta si pe ministrul Rus ca prin actiunile lor "descalifica Romania".

"Stiu reactiile celor de la Uniunea Europeana, daca nu se opresc, Romania va fi de acum, mult timp, o pata pe harta UE. Eu nu amenint, atentionez. Nu se pot actualiza listele electorale asa cum au promis premierul Ponta si ministrul Rus, asta duce la penibilizarea Guvernului si a Romaniei insasi. Nu 'nea Vasile trebuie sa ne arate noua decesele. Nu pe 'nea Vasile il poti intreba daca baiatul vecinului are 18 ani, ci te duci in documentele primariei.

Ii recomand ministrului Rus un dram de luciditate. S-a mers prea departe, iar efectele econonomice au ajuns deja prea departe. Trebuie oprita aceasta cavalcada a incalcarii legilor si valorilor europene", a cerut Basescu.

Citeste si:
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîțu, despre amânarea ”tăierii” pensiilor speciale ale primarilor: ”Există o reformă a sistemului de pensii, acolo vom lua măsuri pentru toate tipurile de pensii”
Florin Cîţu a declarat, sâmbătă, 16 octombrie, referindu-se la pensiile speciale ale primarilor, că există o reformă a sistemului de pensii cae va viza toate tipurile de pensii, urmând ca...
Sursa: Ziare.com