Rus: Gasim o cutie de conserva in milioane de masini. Romania nu e sat fara caini

Autor: Ana Ilie
Duminica, 27 Mai 2012, ora 22:25
4643 citiri
Rus: Gasim o cutie de conserva in milioane de masini. Romania nu e sat fara caini

Ministrul de Interne, Ioan Rus, considera penibila declaratia presedintelui Parlamentului Ungar, Kover Lazslo, care si-a exprimat surprinderea, duminica, fata de "comportamentul neprietenos, necivilizat si barbar al noului Guvern roman, de a-i refuza lui Nyiro posibilitatea de a se odihni in pamantul natal".

"Presedintele Parlamentului maghiar a facut azi o declaratie absolut penibila... Saptamana viitoare, prim-ministrul sa aiba o pozitie consolidata in discutiile cu Viktor Orban", a spus Rus, invitat la Realitatea Tv.

Ministrul de Interne a subliniat ca nu exista "o disputa cu autoritatile maghiare, probabil ei au cu noi", intrucat "exista o lege care interzice astfel de manifestari care omagiaza eroi ai fascismului, in baza acestei legi, a optiunilor europene din acest moment, in baza faptului ca inclusiv Biserica Catolica nu a dorit ca acest lucru sa se intample de Rusalii, inclusiv politicieni ungari, noi am informat partea maghiara ca Romania nu accepta sa se intample acest lucru".

Oficialul considera ca problema creata de dorinta reinhumarii scriitorului ungar in Romania este una strict electorala. "Sa nu fim copii de gradinita, ei au dorit sa faca acest lucru de Rusalii, cand sunt sute de mii de oameni la pelerinaj in zona, sa dea conotatie acestei sarbatori, religioasa si electorala, sa omagieze un cetatean care nu a adus servicii ci deservicii Romaniei si o parte a maghiarilor si evreilor".

"Noi am rugat partea maghiara sa nu se intample, ei au ignorat si au facut demersuri in diverse variante... MAI este cel care trebuie sa rezolve aceasta problema in interiorul tarii, aceasta tara nu e sat fara caini in viata, mai sunt niste caini in tara.

Noi am luat masuri ca in aceste zile de sarbatoare sute de mii de maghiari care au fost acolo sa se reculeaga in depline conditii de siguranta si ca aceasta manifestare sa nu se intample... Impreuna cu celelante (sic!) institutii care se ocupa in Romania, am reusit sa le aratam colegilor ca la nevoie reusim sa gasim o cutie de conserva in milioane de masini", a intarit Rus.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ioan Rus reinhumare Nyiro Jozsef, #Ioan Rus Nyiro Jozsef , #ministrul de Interne