Ioan Rus: Daca nu se reformeaza PSD, se naste un nou partid de stanga

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 22:43
5176 citiri
Ioan Rus: Daca nu se reformeaza PSD, se naste un nou partid de stanga
Foto: Arhiva

Fostul lider social-democrat de la Cluj Ioan Rus spune ca primul pas spre reformarea partidului ar fi ca cei care au fost in ultimul timp in varful PSD, Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc, Dan Nica, Liviu Dragnea si Marian Vanghelie, sa faca un pas inapoi.

"Nu cred ca Mircea Geoana este in stare sa reformeze partidul. Eu unul am crezut mult in Mircea Geoana, Grupul de la Cluj l-a sprijinit puternic de la bun inceput. In timp, am vazut ca nu era chiar presedintele pe care l-am crezut. O serie de intelectuali care l-au promovat si au sprijinit partidul au fost indepartati si chiar marginalizati de Mircea Geoana. Nu este, insa, singurul vinovat.

Mircea Geoana, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Dan Nica si Marian Vanghelie trebuie sa dispara din conducerea PSD pentru a reforma cu adevarat partidul. Un Congres poate lua aceasta decizie", a declarat, pentru InPolitics, Ioan Rus.

Mai mult, Rus ameninta ca daca reforma nu va fi posibila, se va ajunge la formarea unui nou partid de stanga.

"Daca vom vedea ca reforma este imposibila in PSD, solutia o va reprezenta, desigur, nasterea unui nou partid de stanga", a mai precizat Ioan Rus.

Social-democratul arata ca PSD a pierdut trei sanse de a ajunge la putere in functie de conducatorii pe care i-a avut: Ion Iliescu, Adrian Nastase si Mircea Geoana.

"In PSD am avut trei etape, trei zodii. La inceput, multi intelectuali nu ne-au votat spunand ca liderii partidului sunt fosti comunisti. Aceasta a fost zodia Ion Iliescu. Apoi, intelectualii si studentii nu ne-au votat invocand argumentul coruptiei. Aceasta a fost zodia Adrian Nastase.

Acum, intelectualii fug de noi din cauza 'vanghelizarii'. Aceasta este perioada Mircea Geoana. Trebuie sa tragem linie daca vrem sa reformam cu adevarat partidul si sa il salvam politic. PSD poate fi inca exponentul stangii in politica romaneasca, dar PSD poate fi asta doar fiind reformat si repozitionat", a explicat Ioan Rus.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Gabriela Firea după decizia comasării alegerilor: ”Am votat să avem liste comune la europarlamentare cu PNL”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că a votat ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu cele locale, iar PSD şi PNL să aibă liste comune la alegerile...
LIVE Declarațiile liderilor Coaliției după ce au votat comasarea alegerilor și au stabilit liste comune la europarlamentare
LIVE Declarațiile liderilor Coaliției după ce au votat comasarea alegerilor și au stabilit liste comune la europarlamentare
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și președintele PSD, Marcel Ciolacu, susțin miercuri, 21 februarie, o conferință de presă anunțată pentru ora 19.00 în cadrul căreia prezintă...
#Ioan Rus reformare PSD, #partid nou stanga Romania, #Geoana Vanghelie Hrebenciuc PSD, #conducere noua PSD , #PSD