Ioan Rus: Klaus Iohannis - excursionist la Antipa

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 19 Martie 2014, ora 07:53
5329 citiri
Ioan Rus: Klaus Iohannis - excursionist la Antipa

Klaus Iohannis a fost de doua ori la Bucuresti si s-a intors acasa asa cum s-a dus. Asta inseamna ca nici partidul, nici domnia sa nu au avut o strategie adevarata, mai degraba a avut rol de "excursionist la Antipa", afirma vicepresedintele PSD Ioan Rus, fost ministru de Interne.

Intrebat de Ziare.com ce sanse considera ca ar fi avut dl. Iohannis sa se impuna ca ministru de Interne, Ioan Rus a apreciat ca acestea ar fi fost mici.

Ioan Rus: Renasterea USL e o iluzie cu care putem inca opera, dar numai in timpul liber Interviu

"Angajatii Ministerului Afacerilor Interne sunt in contact permanent cu pasivul societatii, indiferent cat ar fi de bine pregatiti - si va asigur ca sunt pregatiti - erorile sau excesele sunt de multe ori inevitabile, cu efecte negative pana la nivelul ministrului.

Ca sa conduci eficient acest minister ai nevoie de o echipa solida, experimentata, ai nevoie tu, ca persoana, de foarte multa experienta, de fermitate, dar si de sansa", a explicat Ioan Rus pentru Ziare.com.

Iar "experienta castigata in administratia locala intr-un oras cu o populatie mai mica decat numarul salariatilor Ministerului Afacerilor Interne este greu de extrapolat la nivelul administratiei centrale. Cand ajungi acolo, faci practic un salt in necunoscut, doar acolo descoperi adevaratele arme care se utilizeaza in batalia pentru resurse, pentru influenta, intelegi ce inseamna, de fapt, aceste lucruri", a aratat Ioan Rus.

Klaus Iohannis a fost propus ministru de Interne de catre conducerea PNL dupa demisia lui Radu Stroe. Premierul a declarat de mai multe ori ca accepta aceasta propunere, insa lucrurile s-au blocat la propunerea PNL ca Iohannis sa fie si vicepremier. Liberalii au invocat acest blocaj drept principala cauza a ruperii USL.

Citeste si:
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Klaus Iohannis, prima conferință de presă din 2022. Acesta se va întâlni cu jurnaliștii de la ora 18.00
Preşedintele Klaus Iohannis susţine marți, 5 iulie, o conferință de presă începând cu ora 18.00, la Palatul Cotroceni, conform unui comunicat al Administrației Prezidențială. Aceasta...
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului președinte ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Bani pentru partid din măsluirea jocurilor de noroc. Dezvăluirile fostului președinte ONJN, schimbat după 5 zile de la numire
Tudor Simota, fost președinte al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), schimbat după doar cinci zile de activitate, a dezvăluit că funcția din care a fost înlocuit era promisă...