Ioan Rus, radiografia situatiei din PSD: Ce spune despre Geoana, Vanghelie si Ghita (Video)

Luni, 26 Ianuarie 2015, ora 10:34
3650 citiri
Ioan Rus, radiografia situatiei din PSD: Ce spune despre Geoana, Vanghelie si Ghita (Video)

Vicepresedintele PSD Ioan Rus a recunoscut ca a avut un semn de indoiala fata de excluderile lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie din partid, sustinand ca Geoana este "un baiat inteligent", dar in privinta caracterului "are multe lucruri care trebuie corectate".

Ioan Rus a declarat ca a participat la sedinta Comitetului Executiv in care s-au analizat rezultatele alegerilor prezidentiale si in care s-a decis excluderea lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie, iar pozitiile celor doi au creat "prapastia" intre ei si ceilalti membri ai CExN, care a dus la sanctiune.

"Dorinta ca Victor Ponta sa continue in calitate de presedinte al PSD, si Dragnea, si toata echipa de conducere, a fost a tuturor, exprimata public acolo si de Marian Vanghelie, si de Mircea Geoana. Si Geoana a propus ca Victor Ponta sa ramana mai departe.

Geoana, dezvaluiri din culisele PSD: Fara sprijinul meu, nu-l vota nimeni pe Ponta

La partea in care s-a analizat cat s-a implicat fiecare, ce pozitii au avut, au aparut voci critice la adresa unora dintre noi, la adresa lui Mircea Geoana si Marian Vanghelie. Alte pozitii ale lor, exprimate atunci, printre care - eu si voi - sau - noi si voi - au creat incet-incet prapastia intre ei si ceilalti membri ai CExN, care a dus la sanctiune, decisa cu unanimitate. Votul final a avut doua abtineri, vizavi de excludere", a spus Rus.

Vanghelie cheama pesedistii in strada: Apel la Daciana Sarbu si Bombonica Dragnea

Rus s-a indoit de excluderi

El a recunoscut ca a avut "un semn de indoiala" legat de excluderi, dar a constatat, dupa pozitiile publice ulterioare ale lui Geoana si Vanghelie, ca decizia luata a fost buna.

"Mircea Geoana este, fara indoiala, un baiat inteligent, in ceea ce priveste caracterul, insa, are multe lucruri care trebuie corectate. Ceea ce face in acest moment mie imi demonstreaza ca nu pot fi corectate", a sustinut Ion Rus.

Referindu-se la Marian Vanghelie si Radu Mazare, vicepresedintele PSD a spus ca acestia "sunt pitoresti in interiorul PSD si acceptati ca atare", considerand insa ca nici ei, nici Mircea Geoana nu vor avea nicio sansa sa coaguleze in jurul lor "o miscare social-democrata noua, care sa rupa".

Nu vede riscul scindarii PSD

Intrebat daca nu exista riscul scindarii PSD in urma infiintarii unor noi formatiuni de catre Mircea Geoana si Marian Vanghelie, pe de-o parte, si de catre Sebastian Ghita, pe de alta parte, Rus a raspuns negativ.

Geoana, noi detalii despre partidul pe care vrea sa il infiinteze (Video)

"Nu. Geoana si Vanghelie nu cred ca au vreo sansa, asta este clar, iar Ghita se refera la o alta constructie, cu oameni noi", a mentionat Ioan Rus.

"Este o incercare care nu trebuie privita nici cu ura, nici cu patima, nici cu dispret. E o incercare, poate da, poate ba, dar pana la urma generatia din care provine Ghita ii permite sa incerce asa ceva. Nu consider ca este un lucru care sa ne sperie. Poate sa fie complementar actualului PSD, nu cred ca este ceva care sa vina opozant la acest lucru. Complementaritatea poate ca e o solutie", a declarat Ioan Rus.

Sebastian Ghita a anuntat numele si data de lansare ale noului partid

Ministrul Transporturilor a mai spus ca deputatul Sebastian Ghita s-a nascut "incercand a construi capitalismul", in timp ce Ion Iliescu s-a nascut "incercand a construi comunismul", opiniile divergente dintre cei doi fiind date de diferenta de varsta si experienta.

#Ioan Rus Geoana, #Ioan Rus Vanghelie, #Ioan Rus Ghita, #Ioan Rus scindare PSD , #PSD
Comentarii