Rus: Ar fi bine ca UDMR sa ramana in Executiv; sprijina guvernarea, nu o incurca

Vineri, 11 Iulie 2014, ora 15:14
1006 citiri
Rus: Ar fi bine ca UDMR sa ramana in Executiv; sprijina guvernarea, nu o incurca

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, este de parere ca ar fi bine ca UDMR sa ramana la guvernare, afirmand ca aceasta formatiune nu incurca guvernarea, ci o ajuta.

In schimb, vicepresedintele PSD spune ca majoritatea din Parlament este suficienta astfel incat Guvernul sa ramana in functiune si fara UDMR.

"UDMR va decide astazi daca se retrage. Daca se retrag, nu avem nicio alta solutie. Majoritatea din Parlament permite ca acest Guvern sa ramana in functiune si fara UDMR. Deci, se va merge in continuare fara ei, fara sa existe, cred, alte probleme. Nu va fi o majoritate atat de solida, dar ramane o majoritate.

Parerea mea este ca ar fi foarte bine ca UDMR sa ramana la guvernare, pentru ca este un partid care sprijina guvernarea, nu o incurca", a spus Ioan Rus, vineri, la Alba Iulia, citat de Mediafax.

Iese UDMR din Guvern? Verestoy Attila da de inteles ca Kelemen Hunor ar putea demisiona

Vicepresedintele PSD a afirmat ca solicitarile UDMR sunt normale, dar ca trebuie pastrat un respect intre drepturile minoritatilor si al majoritatii.

"Sunt solicitari normale. Si dumneata cand ai fost mic i-ai tot cerut bani lui taica-tau, tot mai multi, tot mai multi si el ti-a dat cat a putut, cat s-a potrivit la capacitatea dumitale de a intelege si dupa notele pe care le-ai avut la scoala. Ceva de genul asta e si aici.

Exista un echilibru care trebuieste pastrat intre respectul fata de drepturile minoritatilor si dreptul majoritatii de a-si expune si ea punctul de vedere si acel echilibru cu rationalitate, fara ura si fara patima va trebui pastrat in continuare in Romania", a explicat Ioan Rus.

Basescu, despre conflictul UDMR-MAE: Nu vor iesi de la guvernare, le stiu traditia

Kelemen si Ponta nu s-au inteles: Cand discuta UDMR o iesire de la guvernare

Kelemen Hunor si Victor Ponta nu au cazut de acord, miercuri, cu privire la diferendul privind initiativa cetateneasca Minority SafePack, iar conducerea UDMR a decis sa se reuneasca, vineri, pentru a decide daca acesta este un motiv suficient de puternic pentru ca uniunea sa iasa de la guvernare.

#Ioan Rus UDMR guvernare, #UDMR iesire guvernare , #PSD