Asociatiile romanesti din Italia cer conationalilor sa ii denunte pe infractori

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 16:26
1937 citiri
Asociatiile romanesti din Italia cer conationalilor sa ii denunte pe infractori

Mai multe asociatii romanesti din Italia se alatura initiativei Partidului Identitatea Romaneasca, care cere tuturor romanilor care traiesc in aceasta tara sa ii denunte pe concetatenii lor delicventi, care pun in pericol siguranta tuturor si pateaza imaginea romanilor care muncesc cinstit in aceasta tara, se arata intr-un comunicat al PIR.

Initiativa Partidului Identitatea Romaneasca, vine ca urmare a incidentului petrecut saptamana trecuta, la Roma, cand o studenta originara din Lesotho a fost injunghiata si violata de romanul Ioan Rus.

Potrivit sursei citate, "In urma recentului caz de violenta care a avut loc, joi, la Roma, in care este implicat un cetatean roman, Partidul Identitatea Romaneasca face un apel catre toti cetatenii romani cu resedinta in Italia de a denunta catre autoritatile italiane, oficiile diplomatice romanesti, asociatiile romanesti prezente in teritoriu cat si catre Partidul Identitatea Romaneasca toate cazurile in care concetatenii nostri sunt responsabili de comportamente ilegale cat si toate situatiile de potential pericol pentru siguranta publica, cu scopul de a preveni actele de delincventa impotriva societatii si de a prezerva respectul si demnitatea tuturor celor care muncesc in mod onest si compun comunitatea italo-romana.

Printre asociatiile care au semnat acest apel se numara "Spirit romanesc", "Vocea romanilor", "Amici de la Romania", "Amicitia" si Forumul "Realitatea din Italia".

In textul comunicatului se mai arata ca "Fara un efort civic, putinele 'mere stricate' vor cauza daune grave tuturor celor care intentioneaza sa traiasca, sa munceasca si sa se integreze in societatea italiana. Sa denuntam autoritatilor toti delincventii fara teama, pentru ca cei care comit infractiuni dauneaza inclusiv si viata noastra, si ramanand indiferenti sau intorcandu-ne cu spatele este inadmisibil".

Ioan Rus, in varsta de 37 de ani, se afla in Italia din luna ianuarie a acestuia an si mai fusese condamnat de trei ori pentru furt in Romania.

Tenismena care i-a ”pupat” pe români e de neoprit la WTA Miami: ”Femeia e un simbol”
Tenismena care i-a ”pupat” pe români e de neoprit la WTA Miami: ”Femeia e un simbol”
Americanca Danielle Collins, locul 53 WTA, s-a calificat miercuri în semifinalele turneului WTA 1000 de la Miami. În sferturi, Collins a învins-o fără drept de apel pe Caroline Garcia din...
Proiectul pentru salvarea copiilor din ghearele mafiei italiene se extinde în teritoriul Cosa Nostra și Camorra
Proiectul pentru salvarea copiilor din ghearele mafiei italiene se extinde în teritoriul Cosa Nostra și Camorra
Italia a anunţat marţi, 26 martie, extinderea la Sicilia şi la regiunea Napoli a unui program menit să împiedice copiii aflaţi în situaţii de risc să calce pe urmele părinţilor lor...
#romani, #Italia, #delicventi, #denunt, #Ioan Rus , #stiri Ioan Rus