La Repubblica: Violatorul roman vorbeste: "Nu imi amintesc nimic din acea seara"

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 01:07
2793 citiri
La Repubblica: Violatorul roman vorbeste: "Nu imi amintesc nimic din acea seara"

"Nu imi amintesc nimic din acea seara. Imi aduc aminte doar ca am ajutat o fata sa traverseze strada", a declarat Ioan Rus, romanul acuzat de violarea unei studente africane joia trecuta, la "La Storta". Tanarul a fost interogat de judecator sambata dupa-amiaza.

Cutitul? Ca sa tai paine. Parea confuz: Rus nu stie limba italiana si chiar si traducatorul a avut dificultati in a-l intelege. Isi aminteste ca avusese un cutit pe care il tinea in geanta doar ''pentru a taia painea''.

"Nu traieste in baraca asa cum s-a scris - rectifica avocatul aparator - ci in casa cumnatei sale. E casatorit si are doi copii care traiesc in Romania, cu sotia sa. Lucra pentru o companie de transporturi. Este de trei ani in Italia si nu a avut probleme cu justitia. Nu are cazier, iar in Romania are un singur antecedent legat de participarea la o adunare publica".

Corriere della sera: "Nu-mi amintesc nimic", spune romanul acuzat de viol

Ioan Rus a spus ca nu a facut altceva decat sa o ajute pe studenta din Lesotho sa traverseze strada.Mai intai a atacat-o pe doctorita psiholog, in inchisoare, apoi a declarat ca nu isi aminteste nimic din seara de 17 aprilie.

Procurorul Erminio Amelio este acum in asteptarea rezultatului controlului tehnic dispus asupra hainelor lui Rus, pentru a verifica daca contin urme biologice de la femeie.

In zilele urmatoare, procurorul Amelio va dispune un control medical al leziunilor suferite de africana si se va deplasa la Regina Coeli pentru a-l interoga pe roman, detinut pentru tentativa de omor, violenta sexuala si sechestrare de persoana.

The New York Times : Liga Nordului, posturi cheie in cabinetul Italiei

Partidul anti-imigrationist Liga Nordului din Italia sustine ca va ocupa posturi cheie in cabinetului premierului ales Silvio Berlusconi, care il vor ajuta sa avanseze ofensiva impotriva imigrantilor ilegali pe care ii invinuieste pentru infractiouni violente, titreaza The New York Times.

Seful Ligii Nordului, care a surprins dupa ce a obtinut 8% din voturi la alegerile de weekendul trecut, a declarat potrivit ca printre locurile din cabinet ce revin partidului sau se vor numara cel de ministru de interne, ministru al reformelor si ministru al agriculturii.

Liga Nordului, pe care criticii o acuza de rasism, si-a dublat sustinerea in alegerile generale, atragand alegatori pe probleme precum infractionalitate si imigratie.

Doua violuri din weekend, ce au implicat victime si presupusi violatori din strainatate, noteaza The New York Times, au adus din nou infractionalitatea si imigratia ilegala in topul agendei politice a Italiei, pe masura ce Berlusconi se pregateste pentru un al treilea mandat ca premier.

Seful coalitiei castigatoare a alegerilor, Silvio Berlusconi, al carui ultim mandat la putere a luat sfarsit in 2006, a indicat deja o ofensiva impotriva imigrantilor ilegali care comit infractiuni, numindu-i "armata raului" la o zi dupa alegerea sa. Numirea unui membru al Ligii Nordului ca ministru de interne ar sublinia faptul ca imigratia este o prioritate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Anchetă uriașă în Italia, cu privire la agresarea unor minori aflați în închisoare. „Acte de tortură, abuz de putere, violențe sexuale”
Treisprezece gardieni de închisoare au fost arestaţi luni, 22 aprilie, în Italia, fiind acuzați de agresarea unor minori încarceraţi la Milano, iar alţi opt gardieni au fost suspendaţi....
Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni a fost ucis de doi câini din rasa pitbull. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze
Un bebeluș de 15 luni din Italia, provincia Salerno a fost atacat și ucis de doi pitbulli. Mama a fost și ea rănită în timp ce încerca să-l salveze pe cel mic. Din primele date reiese...
#roman, #Italia, #viol, #amineste , #stiri Ioan Rus