Conducerea PSD Cluj a demisionat

Marti, 08 Iulie 2008, ora 09:39
1728 citiri
Conducerea PSD Cluj a demisionat

Conducerea PSD Cluj a anuntat marti ca demisioneaza, informeaza Realitatea TV. Cei trei lideri marcanti ai "Grupului de la Cluj", Vasile Dancu, Ioan Rus si Vasile Puscas, si-au depus demisiile din toate functiile detinute in partid.

Cei trei lideri marcanti ai PSD au anuntat ca nu vor demisiona si din partid, ci isi vor continua activitatea atat in cadrul filialei cat si la Institutul Social-Democrat din Transilvania.

"Am inteles ca Vasile Dancu, Ioan Rus si Vasile Puscas nu au plecat definitiv din partid", a confirmat si presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase.

"Eu cred ca n-au facut bine ca au demisionat. Trebuiau trase concluziile din ce nu s-a facut bine. Nu cred ca revenind la zero poti sa construiesti mai bine. De obicei, tii seama de lucrurile care nu merg", a adaugat fostul premier.

O opinie contrara a avut presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, care a declarat ca demisia lui Ioan Rus, Vasile Dancu si Vasile Puscas este un gest "firesc, de asteptat", avand in vedere performantele slabe pe care le-a inregistrat organizatia de la Cluj.

"Este o reactie fireasca in ceea ce priveste conducerea organizatiei judetene. Era gestul de asteptat pentru ca performantele lor erau foarte slabe", a declarat fostul presedinte.

"E un gest de bun-simt sa renunte si la functiile de la nivel national. Cu ce autoritate morala puteau sa-si exercite functia la nivel national cand au asa performante in organizatie?", a mai adaugat presedintele de onoare.

Demisia celor trei a aparut pe fondul dizolvarii organizatiei teritoriale PSD Cluj in urma sedintei BPN de luni, intalnire in urma careia Cristian Diaconescu a fost ales presedinte interimar.

Vasile Dancu, a declarat luni ca nu i s-a transmis oficial decizia Biroului Permanent potrivit careia dizolvarea si reorganizarea filialelor sanctionate nu va mai fi supusa validarii Consiliului National si a precizat ca ea contravine statutului.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat, in urma cu zece zile, decizia Comitetului Executiv de dizolvare a conducerilor filialelor judetene care au obtinut un scor de sub 20% la alegerile locale. Liderii organizatiilor judetene din Mures, Neamt, Arad, Alba si Giurgiu au demisionat, iar conducerileorganizatiilor din Brasov, Cluj si Bihor au fost dizolvate.

Citeste si:
Guvernul Ciucă, de la euforia investirii la festivalul furtului. Păcat de șansa pe care a avut-o România, ratată din cauza ticăloșiei unui singur om
Guvernul Ciucă, de la euforia investirii la festivalul furtului. Păcat de șansa pe care a avut-o România, ratată din cauza ticăloșiei unui singur om
Premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a declarat, cu sinceritate, că nu-i cunoaște pe toți miniștrii cabinetului său, dar se pare că nici nu se grăbește s-o facă, din moment ce nu a fost...
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Rafila, despre relaxarea restricțiilor: „Nu putem să avem niciun fel de toleranţă la respectarea regulilor”
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, 8 decembrie, în şedinţa de Guvern, că introducerea măsurilor de relaxare pentru perioada Sărbătorilor ar trebui să vină şi...