Ioan Talpes va candida independent la alegerile prezidentiale

Vineri, 04 Septembrie 2009, ora 14:42
2757 citiri
Ioan Talpes va candida independent la alegerile prezidentiale

Fostul director SIE, Ioan Talpes, a declarat vineri ca va candida la alegerile prezidentiale din acest an, ca independent, si spera sa obtina semnaturile necesare pentru se putea inscrie in cursa electorala.

Talpes a mai declarat ca nu este membru in PD-L si nu a fost niciodata pana acum membru in acest partid, ci doar a participat la alegerile parlamentare desemnat de democrat-liberali.

Fostul director SIE a candidat toamna trecuta pentru un loc in Senatul Romaniei pe listele PD-L, dupa ce s-a vehiculat ca ar putea candida si din partea PSD.

Desi a obtinut cel mai mare numar de voturi in colegiul respectiv din Bucuresti, 34,33%, candidatul PNL Cristian Topescu a castigat colegiul la redistribuire.

Presedintele UPSC Dolj, Claudiu Cucu, a declarat pe 13 aprilie, in cadrul unei conferinte de presa, ca presedintele partidului, Ioan Talpes, va candida pentru functia de presedinte al Romaniei. Potrivit acestuia, decizia a fost luata in cadrul Consiliului Organizatiei Nationale a UPSC.

Acesta mai sustinea ca presedintele UPSC, Ioan Talpes, nu se va baza numai pe structurile de partid. Intrebat de catre jurnalistii prezenti la conferinta de presa daca Ioan Talpes mai are vreo legatura cu PD-L, fiind candidat anul trecut din partea PD-L la alegerile parlamentare, presedintele UPSC Dolj, Claudiu Cucu a declarat ca Ioan Talpes "a rupt legatura" cu PD-L odata cu terminarea alegerilor parlamentare.

Acesta a mai spus ca Traian Basescu si Ioan Talpes "nu vor face un joc" la alegerile prezidentiale, explicand relatia dintre actualul sef de stat si presedintele UPSC.

"Categoric, nu se vor pozitiona impreuna, nu vor face un joc. Ioan Talpes, intr-adevar, asa a lasat sa se inteleaga. Ioan Talpes a sustinut presedintele Romaniei, nu persoana Traian Basescu. In momentul in care domnul Traian Basescu se va hotara sa candideze nu mai discutam de presedintele Romaniei.

Ioan Talpes are o imagine mai mult evaluata in afara granitelor. Romania are nevoie de un presedinte si acceptat in Uniunea Europeana, chiar si dincolo de ocean. E cel mai important lucru ca viitorul presedinte al Romaniei sa fie acceptat de cancelariile europene", mai spunea Cucu.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: rNews