Ioan Talpes: Tariceanu e baiat de mingi

Joi, 23 Octombrie 2008, ora 11:29
4438 citiri
Ioan Talpes: Tariceanu e baiat de mingi

Ioan Talpes sustine ca este hotarat sa spuna adevarul despre politica romaneasca post-decembrista, daca cei abilitati s-o faca nu-si vor onora atributiile.

"Oamenii trebuie sa stie care-i adevarul, care tin de intrarea in legalitate, atata timp cat nu se incalca reglementarile care tin de siguranta nationala", a declarat Talpes intr-un interviu pentru Ziua.

Referitor la afirmatia presedintelui Traian Basescu, potrivit careia Marea Neagra nu este un lac rusesc, Talpes spune ca aceasta n-a fost una surprinzatoare sau neinspirata, asa dupa cum sustin unii.

"Nu cred ca presedintele Basescu nu doreste relatii bune cu Rusia. Dar intre a fi de acord cu intentia lui Putin de a acredita ideea ca Marea Neagra este lac rusesc si existenta unor relatii bune cu Rusia este o diferenta mare", spune senatorul.

Talpes a criticat insa dur declaratiile premierului Calin Popescu Tariceanu de la ultima sedinta CSAT.

"Premierul Tariceanu e baiat de mingi. Participi la sedinta CSAT, unde tot ceea ce se intampla e secret, unde nu se fac declaratii dincolo de ceea ce se convine de comun acord ca trebuie declarat - nu pentru ca cineva desconsidera pe altcineva, ci pentru ca majo-ritatea deciziilor tin de siguranta nationala, si te apuci sa dai declaratii in dreapta si in stanga?

Vrei sa pui in discutie relatia Romaniei cu NATO? Premierul nu avea voie sa faca acele declaratii. Si, daca totusi le-a facut, inseamna ca trebuia sa transmita cuiva un mesaj", a mai declarat Talpes.

Potrivit lui Ioan Talpes, prin acele declaratii, premierul Tariceanu n-a actionat in interesul romanilor.

Pe de alta parte, el a povestit in interviul acordat ziarului Ziua, cum a avut loc ruptura dintre el si Partidul Social Democrat si cum s-a apropiat de Traian Basescu.

"Ruptura dintre mine si Ion Iliescu s-a produs la Congresul PSD din aprilie 2005, atunci cand, desi eu ma pronuntasem impotriva mandatului delegarii de competente in cadrul judetelor, s-a adoptat totusi aceasta formula in urma careia s-a ajuns ca 34 de judete sa delege mandatul de realegere a lui Ion Iliescu in functia de presedinte al PSD", a declarat Talpes.

El a afirmat ca dupa ce a demisionat din PSD, a dat un telefon la Cotroceni, insa nu la Traian Basescu.

"Am spus: sunt senatorul independent Ioan Talpes. Daca domnul presedinte are vreodata timp sa ma primeasca, e in ordine. Nu vreau sa-i cer nimic, nu vreau sa intru in PD, ci sa-i spun ce doreste senatorul Talpes sa faca in continuare", afirma senatorul.

Talpes a spus ca a fost primit elegant si ca a avut o discutie, insa nu despre dosare asa dupa cum a sustinut presa la acea vreme.

"Nu eu m-am dus sa cer ceva de la PD-L. Am primit oferte si de la domnul Mircea Geoana si de alte partide, dar le-am declinat. Aceasta decizie de a candida pentru PD-L a insemnat doar o nerenuntare la propriile mele principii si la modul de a privi lumea", a mai spus Talpes.

Ioan Talpes, liderul Uniunii Populare Social Crestine (UPSC) candideaza pentru un post de senator, intr-un colegiu din Bucuresti, din partea PD-L.

El a declarat ca atata vreme cat programele, intentiile si aspiratiile celor doua partide (UPSC si PD-L) se aseamana, in perioada urmatoare va avea loc o fuziune prin absorbtie.

Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primar prins în timpul unei aventuri amoroase cu o angajată. “Mă, nu vă e rușine, mă? În timpul serviciului?” VIDEO
Primarul localității Miheșu de Câmpie, județul Mureș, a fost surprins de mai mulți localnici în timpul unei întâlniri romantice cu o angajată. Scena în care a fost implicat Emil...
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
#Ioan Talpes, #UPSC, #PDL, #fuziune , #PDL