DNA l-a trimis in judecata pe cel care se dadea drept Talpes, Belu sau P.F. Daniel

Vineri, 28 Decembrie 2007, ora 15:16
1660 citiri

Procurorii DNA l-au trimis in judecata in luna decembrie pe Catalin Alistar pentru trafic de influenta si inselaciune prin folosirea unor nume si calitati oficiale, cum ar fi "senatorul Ioan Talpes" sau "consilierul prezidential Octavian Belu", se arata intr-un comunicat al DNA remis vineri NewsIn

Alistar mai este acuzat si de instigare la marturie mincinoasa. in acelasi dosar DNA l-a mai trimis in fata judecatorilor si pe Miron Cheregi, administrator la doua societati comerciale din Arad, pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

Potrivit procurorilor, in zilele de 12 februarie si 22 februarie 2007, Catalin Alistar este acuzat ca a instigat o persoana, care era audiata de procuror in calitate de martor in procesul penal sa declare aspecte nereale cu privire la raporturile sale cu Miron Cheregi si cu privire la natura sumelor de bani primite de la acesta, pe numele sau. Martorul a refuzat, insa, sa urmeze "sfaturile" lui Alistar, sustin procurorii.

Anchetatorii au mai stabilit in urma cercetarilor efectuate ca in perioada 2 septembrie 2005 11 ianuarie 2007, Catalin Alistar a pretins si primit, personal sau pe numele unor persoane din anturajul sau, sume de bani in valoare totala de 51.300 de lei (echivalentul a 14.518,88 euro) de la Miron Cheregi, administrator a doua societati comerciale din Arad.

Alistar i s-a recomandat lui Miron Cheregi ca fiind "senatorul Ioan Talpes" si a lasat sa se creada ca are influenta asupra unor persoane din conducerea unor companii nationale sau a unor functionari guvernamentali sau locali de exemplu, TRANSGAZ, E.ON GAZ, LUKOIL, PETROM, ambasadorul Romaniei la Moscova, etc., prin intermediul carora va sprijini firmele administrate de Cheregi in obtinerea ilegala a unor lucrari cu finantare de la bugetul de stat, cat si pentru oprirea unor controale sau deblocarea unor plati, se mai arata in comunicatul DNA.

Procurorii au mai retinut ca, in perioada 9 septembrie 2005 30 iunie 2006, Catalin Alistar a indus in eroare, prin folosirea unor nume si calitati oficiale (de exemplu "ambasadorul Romaniei la Moscova sau la Bruxelles", "Consilierul prezidential Octavian Belu" etc.), 12 persoane de la care a obtinut suma totala de 38.600 de lei (echivalentul a 11.028,5 euro), sub pretextul sponsorizarii unor activitati umanitare sau sportive.

In vederea recuperarii prejudiciului s-a luat masura aplicarii sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile apartinand lui Catalin Alistar. Potrivit DNA, Alistar este recidivist, fiind condamnat de diferite instante pentru infractiuni comise in aceeasi maniera ca cea descrisa mai sus.

Dosarul a fost inaintat Tribunalului Bucuresti.

In luna octombrie a acestui an Catalin Alistar a fost retinut de lucratorii Directiei Generale de Informatie si Protectie Interna, Serviciul Secret al MIRA dupa ce a incercat sa insele mai multe persoane folosindu-se de identitatea Patriarhului Daniel.

Potrivit anchetatorilor, Alistar s-a folosit de identitatea Patriarhului Daniel pentru a contacta doi oameni de afaceri, carora le-ar fi cerut sa doneze 4000-5000 de euro pentru un enorias bolnav care necesita tratament in strainatate. In acest mod, barbatul ar fi obtinut de la un patron din Sighetu Marmatiei suma de 12.000 de lei, iar de la un alt om de afaceri din Bucuresti o alta suma de bani. Filantropii au fost indrumati sa trimita banii la Oficiul Postal Nr. 1 din Onesti, pe un nume fictiv, cu mentiunea ca ei sa poata fi ridicati si de Catalin Alistar.

Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Nicușor Dan: ”Într-o țară civilizată, Ştefan Dumitraşcu și domnii Greblă şi Hopincă ar trebui să fie azi în pușcărie”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a enumerat joi, 28 martie, câteva persoane despre care consideră că „într-o ţară civilizată ar trebui să fie azi în puşcărie. „Eu am precizat azi...
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...