I. Talpes: "Geoana sa depuna marturie sub juramant"

Miercuri, 25 Aprilie 2007, ora 17:14
6419 citiri
I. Talpes: "Geoana sa depuna marturie sub juramant"

UPSC considera ca, prin recenta hotarare a Parlamentului vizand reglementarea situatiei nevalidarii referendumului, cei mai multi senatori si deputati au aratat ca s-au desprins complet de litera si de spiritul Constitutiei. "Parlamentarii au iesit in afara legii, introducand arbitrar hotarari prin care isi aroga un rol care nu se regaseste in sistemul institutional definit de actuala Constitutie", a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele UPSC, Ioan Talpes.

Potrivit liderului Uniunii, citata de AmosNews, asa-zisa operatiune "biletele lui Coldea nu reprezinta altceva decat un produs al laboratorului de intoxicari PSD, condus de aceiasi consultanti politici care au mai lucrat pentru PSD si in 2004".

In opinia lui Talpes, Mircea Geoana ar trebui sa vina si sa depuna marturie sub juramant in fata Comisiei pentru control SRI privind natura si sursa biletelor prezentate in cursul saptamanii trecute, intr-o conferinta de presa.

"Continuand seria actiunilor ilegale si neconstitutionale de blocare a presedintelui Traian Basescu, PSD demonstreaza ca este ferm hotarat sa puna in practica ceea ce Mircea Geoana declara in urma cu cateva zile, si anume ca actualul sef de stat va fi 'ultimul presedinte al perioadei de dupa comunism'", a spus senatorul independent.

El a anuntat ca UPSC a primit "cu deschidere" apelul PD pentru cristalizarea unei formule de colaborare vizand campania pentru refendumul din 19 mai. Astfel, UPSC va discuta acest subiect in forurile de conducere si, dupa o consultare cu filialele, va propune formatiunilor care au votat impotriva suspendarii o intalnire in care sa fie clarificata principial natura unei eventuale colaborari.

"Nu vrem sa sustinem un om, vrem sa sustinem un principiu. Membrii si simpatizantii UPSC vor veni la referendum nu atat pentru a-l sustine pe Traian Basescu, ci pentru a sustine institutia Presedintiei si litera Constitutiei. Daca institutiile statului nu mai pot apara Presedintia sau Constitutia, atunci este datoria cetatenilor sa o faca, inclusiv prin vot, la acest referendum", a explicat Ioan Talpes.

Citeste si:
PSD anunță că va depune propria moţiune de cenzură dacă cea trimisă de USR PLUS va fi respinsă de Curtea Constituţională
PSD anunță că va depune propria moţiune de cenzură dacă cea trimisă de USR PLUS va fi respinsă de Curtea Constituţională
Partidul Social Democrat va depune propria moţiune de cenzură în cazul în care Curtea Constitutională a României (CCR) va da dreptate Guvernului în privinţa moţiunii depuse de USR PLUS şi...
USR PLUS solicită CCR să dezbată rapid sesizarea privind moţiunea de cenzură. "Termenul de 28 septembrie este prea îndepărtat"
USR PLUS solicită CCR să dezbată rapid sesizarea privind moţiunea de cenzură. "Termenul de 28 septembrie este prea îndepărtat"
USR PLUS a adresat preşedintelui Curţii Constituţionale a României (CCR), Valer Dorneanu, o solicitare oficială de preschimbare a termenului stabilit pentru dezbaterea sesizării privind...
Sursa: Ziare.com