Ioan Talpes candideaza la prezidentiale

Luni, 13 Aprilie 2009, ora 14:14
2967 citiri
Ioan Talpes candideaza la prezidentiale

Presedintele UPSC Dolj, Claudiu Cucu, a anuntat luni, in cadrul unei conferinte de presa, ca presedintele partidului, Ioan Talpes, va candida pentru functia de presedinte al Romaniei.

"Vreau sa va anunt ca suntem prima filiala judeteana care anunta candidatura oficiala a domnului Ioan Talpes la functia suprema in stat", a declarat luni Claudiu Cucu, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la sediul UPSC Dolj.

Potrivit acestuia, decizia a fost luata in cadrul Consiliului Organizatiei Nationale a UPSC de saptamana trecuta. "S-a hotarat sapamana trecuta la Consiliul National al UPSC. Excelenta Sa a acceptat aceasta candidatura din partea UPSC. Ne bucuram ca suntem prima organizatie care anunta oficila candidatura oficiala a domnului Talpes", a mai spus Claudiu Cucu.

Acesta sustine ca presedintele UPSC, Ioan Talpes, nu se va baza numai pe strucuturile de partid. "Exista si in Dolj, dar si in alte judete, acele grupuri care se regasesc in mediile universitare care vor contribui la campania domnului Talpes. Domnul Talpes este o persoanlitate care poate sa aduca schimbari in aceasta tara, schimbari majore, in primul rand de imagine si sa aseze Rominia in locul bine meritat al UE, nu numai ca numar de populatie ci ca si repezentare", a precizat presedintele UPSC Dolj.

Intrebat de catre jurnalistii prezenti la conferinta de presa daca Ioan Talpes mai are vreo legatura cu PDL, fiind ales anul trecut parlamentar din partea PDL, presedintele UPSC Dolj, Claudiu Cucu a declarat ca Ioan Talpes "a rupt legatura" cu PDL odata cu terminarea alegerilor parlamentare.

"Domnul presedinte nu este parlamentar PD-L. Domnia sa a candidat pe listele PDL intr-un colegiul uninominal din Bucuresti. Acum este in functia de presedinte al UPSC. Nu mai are niciun fel de legatura cu PD-L. De altfel, singura legatura care am initiat-o spre PD-L a fost pe o baza doctrinara si ideologica.

Ei s-au definit a fi un partid de dreapta, un partid popular. Nu am vazut nimic scris, noi am initiat aceasta colaborare pe baza doctrinara. Neprimind niciun raspuns, noi avand o doctrina scrisa, am decis sa mergem mai departe cu aceasta doctrina", a mai spus Claudiu Cucu.

Ioan Talpes vs. Traian Basescu

Acesta a mai spus ca Traian Basescu si Ioan Talpes "nu vor face un joc" la alegerile prezidentiale, explicand relatia dintre actualul sef de stat si presedintele UPSC.

"Categoric, nu se vor pozitiona impreuna, nu vor face un joc. Ioan Talpes, intr-adevar, asa a lasat sa se inteleaga. Ioan Talpes a sustinut presedintele Romaniei, nu persoana Traian Basescu. In momentul in care domnul Traian Basescu se va hotari sa candideze nu mai discutam de presedintele Romaniei.

Ioan Talpes are o imagine mai mult evaluata in afara granitelor. Romania are nevoie de un presedinte si acceptat in Uniunea Europeana, chiar si dincolo de ocean. E cel mai important lucru ca viitorul presedinte al Romaniei sa fie acceptat de cancelariile europene", a mai spus acesta.

Citeste si:
Liderii PSD îl atacă in corpore pe Liviu Dragnea: „Apreciez oamenii care au epifanii după ce o perioadă nu au știut nimic”
Liderii PSD îl atacă in corpore pe Liviu Dragnea: „Apreciez oamenii care au epifanii după ce o perioadă nu au știut nimic”
Liderii PSD au început să riposteze după ce fostul președinte al partidului Liviu Dragnea a acuzat că actuala conducere a social-democraților este „infiltrată” de către „statul...
Programul Anghel Saligny devine operațional. Cum pot accesa primarii bani din fondul de 50 de miliarde de lei
Programul Anghel Saligny devine operațional. Cum pot accesa primarii bani din fondul de 50 de miliarde de lei
Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, a anunțat joi, 23 septembrie, operaționalizarea controversatului program Anghel Saligny. Proiectul guvernamental...
Sursa: rNews