PLD are acceptul a sase independenti pentru motiunea de cenzura

Vineri, 30 Noiembrie 2007, ora 18:44
606 citiri
PLD are acceptul a sase independenti pentru motiunea de cenzura

Parlamentarii Ioan Talpes, Ion Stoica si Claudiu Tanasescu au semnat motiunea de cenzura pe care urmeaza sa o initieze liberal-democratii, iar Cozmin Gusa, Lavinia Sandru si Vlad Hogea au anuntat ca vor sustine demersul, a anuntat, vineri, vicepresedintele PLD Gabriel Sandu, informeaza NewsIn.

Potrivit lui Sandu, senatorul independent Ioan Talpes (foto), senatorul fost peremist Claudiu Tanasescu si deputatul independent Ion Stoica au semnat deja documentul pe care liberal-democratii urmeaza sa il depuna in Parlament. De asemenea, vicepresedintele liberal-democrat a mai spus ca deputatii PIN Cozmin Gusa si Lavinia Sandru, precum si deputatul fost PNG, Vlad Hogea, si-au exprimat dorinta de a semna aceasta motiune de cenzura.

In plus, Sandu spera sa obtina cele 116 semnaturi necesare pentru depunerea motiunii de cenzura pana la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, explicand ca liberal-democratii ar putea fi avantajati de retragerea celor 17 actuali parlamentari romani care au castigat mandate la Parlamentul European si care vor fi nevoiti sa demisioneze din Legislativul romanesc pentru a nu fi intr-o situatie de incompatibilitate.

In opinia lui Sandu, PLD ar fi avantajat din cauza prevederii Regulamentului sedintelor comune ale celor doua Camere care spune ca motiunea de cenzura trebuie initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor, fiind luate in calcul mandatele ocupate.

Totodata, in contextul in care pana acum nu sunt ocupate sapte posturi de deputati si senatori, si de asemenea, urmeaza sa demisioneze cei 17 europarlamentari care sunt si membri ai Legislativului din Romania s-ar ajunge la un numar de 112 semnaturi necesare pentru depunerea motiunii. Totusi trebuie precizat ca din cei 17 eurodeputati alesi, 4 sunt parlamentari ai PD si unul apartine PLD, ceea ce inseamna ca se pierd automat cinci semnaturi.

O alta posibilitate luata in considerare de catre peledisti este aceea de a depune motiunea inainte ca deputatii si senatorii PD si PLD sa demisioneze, astfel incat semnaturile lor sa fie luate in calcul. Presedintele exectiv al PLD, Gheorghe Flutur, a declarat cu cateva zile in urma ca printre semnatarii documentului se afla si un parlamentar al PNL.

Citeste si:
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia, Jandarmeria, Prefectura Capitalei şi IGSU în legătură cu Congresul PNL de sâmbătă
PSD a sesizat Poliţia Locală Sector 1, Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Prefectura Capitalei, Direcţia Generală a Poliţiei Municpiului...
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Despre teza ”guvernului meu”, validată pentru prima dată de Traian Băsescu
Teza „guvernului meu” (format din „partidul meu”) este o teză băsistă prin excelență. Ea a fost formulată în primul mandat al domnului Băsescu Traian ca Primar General al Capitalei...
Sursa: Ziare.com