PLD si UPSC vor ataca la CC legea raspunderii ministeriale

Vineri, 05 Octombrie 2007, ora 13:47
1840 citiri
PLD si UPSC vor ataca la CC legea raspunderii ministeriale

PLD si UPSC vor ataca la Curtea Constitutionala modificarile guvernului aduse la legea raspunderii ministeriale. Vicepresedintele PLD, Cristian Boureanu si presedintele UPSC, Ioan Talpes, sunt nemultumiti de faptul ca ancheta a doi ministri din actuala guvernare s-a inghetat din cauza acestor modificari, informeaza NewsIn.

"In Romania nu se mai pot verifica potentialele infractiuni ale ministrilor, care au imunitate totala timp de o luna sa faca linistiti matrapazlacuri cu banul public. Ii acuz pe Tariceanu si pe trepadusul sau, Chiuariu, de premeditare in actiunea de favorizare a infractorului, avand in vedere ca in Ordonanta se prevede dizolvarea imediata a comisiei prezidentiale", a precizat Boureanu

In opinia lui Boureanu, comisia ar fi trebuit sa mai functioneze inca 30 de zile, pana la infiintarea alteia. In acest context, vicepresedintele PLD i-a sugerat, ironic, lui Tariceanu sa desfiinteze timp de 30 de zile Politia si tribunalele si sa anunte ca nimeni nu mai poate fi bagat in puscarii vreme de o luna, pentru ca sunt in renovare.

"Prin desfiintarea comisiei de la Cotroceni si diminuarea prerogativelor DNA, Calin Popescu Tariceanu a incetat sa mai fie premierul Romaniei si a devenit prim-ministrul infractorilor", a sustinut Boureanu.

Presedintele UPSC, Ioan Talpes, a declarat ca si formatiunea sa va ataca la CC modificarile Guvernului la legea raspunderii ministeriale. In opinia lui Talpes, ordonanta Guvernului este "ilegitima", pentru ca nu sunt intrunite conditiile de urgenta cerute de legislatia in vigoare.

Actul normativ este menit sa "obstructioneze procesul juridic in cazul dosarelor unor fosti sau actuali ministri, prin inlocuirea membrilor Comisiei speciale de la Cotroceni care analizeaza sesizarile cu privire la savarsirea de infractiuni de membrii Guvernului in exercitiul functiei", adauga Talpes.

Presedintele UPSC a atras atentia ca Executivul nu a reglementat problema referitoare la ordonantele de urgenta privind restructurarea Guvernului si a aparatului de lucru al Cabinetului, in urma carora, Executivul nu mai exista ca personalitate juridica.

"Iar in loc sa se ocupe de aceasta problema extrem de importanta, Guvernul este preocupat de sabotarea actului de justitie. Aceasta este imaginea fidela a activitatii Guvernului Tariceanu II", a afirmat Talpes.

"Prin aceasta ordonanta Guvernul nu loveste numai in atributiile presedintelui, ci si in cele ale Parlamentului. Ne aflam in fata unei dictaturi a Guvernului si credem ca este de ajuns", a conchis Talpes.

Citeste si:
Premierul Cîţu, întrebat de ce l-a dat afară pe şeful Gărzii de Mediu: "I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare"
Premierul Cîţu, întrebat de ce l-a dat afară pe şeful Gărzii de Mediu: "I-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare"
Premierul Florin Cîţu explică decizia de revocare din funcţie a comisarului şef al Gărzii Naţionale de Mediu Octavian Berceanu, arătând că acesta fusese numit pe criterii politice şi a...
Cine sunt "oamenii obișnuiți" care au fondat partidul lui Liviu Dragnea. Fost deputat PRM, recompensat cu funcții de Codrin Ștefănescu
Cine sunt "oamenii obișnuiți" care au fondat partidul lui Liviu Dragnea. Fost deputat PRM, recompensat cu funcții de Codrin Ștefănescu
Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a anunțat duminică, 19 septembrie, că se va implica în dezvoltarea unui nou partid „născut din lacrimi, din deznădejde și din suferință”,...
Sursa: Ziare.com