Talpes: Guvernul saboteaza referendumul pentru uninominal

Miercuri, 21 Noiembrie 2007, ora 15:32
543 citiri
Talpes: Guvernul saboteaza referendumul pentru uninominal

Senatorul independent Ioan Talpes, fost consilier al Aministratiei Prezidentiale, acuza Executivul de sabotarea referendumului din 25 noiembrie, informeaza NewsIn.

El isi argumenteaza afirmatiile spunand ca structurile guvernamentale nu au facut nimic pentru informarea alegatorilor cu privire la scrutin si,in plus, ar fi raportat eronat numarul cetatenilor cu drept de vot.

Senatorul independent Ioan Talpes a mai declarat ca "structurile de stat n-au promovat sub nici o forma referendumul", el criticand si datele furnizate de Ministerul Internelor, date potrivit carora, pe 25 noiembrie, trebuie sa se prezinte la vot peste 18 milioane de romani.

"Daca facem un calcul si vedem cati romani sub 18 ani sunt, o sa fie clar ca nu pot fi mai mult de 16 milioane de romani cu drept de vot. Ne aflam in fata unui sabotaj", a comentat Talpes.

In context, senatorul s-a referit si la anuntul presedintelui Traian Basescu referitor la contestarea la Curtea Constitutionala a Legii votului uninominal, pe motiv ca articolul 29, care stipuleaza introducerea unei liste suplimentare la nivel national, contravine legii fundamentale."Se saboteaza din greu tot ce poate duce la o schimbare reala in Romania", a mai spus Talpes

El a mai criticat si lipsa de reactie a premierului fata de afirmatiile liderilor UDMR pe tema autonomiei, calificand drept inacceptabila atitudinea reprezentantilor Uniunii. "Se doreste o separare de statul roman, la Targu Mures se interpreteaza statutul minoritatilor altfel decat a fost scris. Ne aflam in fata unor tradatori, este inacceptabila o astfel de atitudine. Se ataca direct statutul actual al Romaniei si nu exista reactii din partea primului ministru", a mai sustinut senatorul.

Citeste si:
Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile după congres SURSE
Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile după congres SURSE
Premierul Florin Cîțu le-a transmis liderilor PNL din țară că va rămâne la Palatul Victoria în fruntea unui guvern minoritar, dacă USR PLUS nu va reface coaliția de dreapta, susțin surse...
Ministrul Raluca Turcan spune că pe piața muncii este nevoie de oameni bine calificați. ”Aveţi nevoie ca de aer, ştim”
Ministrul Raluca Turcan spune că pe piața muncii este nevoie de oameni bine calificați. ”Aveţi nevoie ca de aer, ştim”
Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă că mulţi dintre predecesorii săi au ignorat nevoia mediului de afaceri privind asigurarea de forţă de muncă bine calificată. Ea susţine că...
Sursa: Ziare.com