Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ioana Maria Vlas va fi eliberata

Miercuri, 20 Octombrie 2010, ora 16:26
2983 citiri
Ioana Maria Vlas va fi eliberata
Foto: Antena3

Magistratii de la Tribunalul Prahova au decis miercuri eliberarea conditionata a Ioanei Maria Vlas. Aceasta va ajunge in libertate miercuri seara, dupa intocmirea tuturor formalitatilor necesare.

Magistratii au respins recursul procurorilor, astfel incat fostul administrator SOV Invest va ajunge in libertate dupa ce a petrecut aproape sase ani in spatele gratiilor.

Ioana Maria Vlas, adusa, miercuri, la Tribunalul Prahova, pentru a afla daca va fi eliberata conditionat, le-a solicitat magistratilor prahoveni sa fie tratata in mod "egal", "ca orice alta persoana privata de libertate".

Ioana Maria Vlas a fost adusa in jurul orei 10.00 in boxa arestatilor de la Tribunalul Prahova, instanta la care s-a judecat recursul inaintat de procurorii Parchetului Judecatoriei Ploiesti impotriva sentintei Judecatoriei privind punerea in libertate a fostului administrator al SOV Invest, informeaza Mediafax.

"M-a monitorizat statul roman timp de aproape sapte ani si nu au gasit pana acum niciun motiv sa spuna ca am gresit cu ceva in aceasta tara", a afirmat Vlas in fata completului de judecata.

Aceasta le-a solicitat judecatorilor sa fie "atat de intelegatori" incat sa o trateze "ca pe orice alta persoana privata de libertate".

"Va rog frumos, un tratament egal", le-a solicitat Vlas judecatorilor de la Tribunalul Prahova, mentionand ca un alt complet tot de la Tribunalul Prahova a dispus in urma cu cinci luni reducerea de la sase la patru luni a termenului stabilit de comisia de eliberare conditionata.

In 29 septembrie, Judecatoria Ploiesti a admis contestatia depusa de Ioana Maria Vlas impotriva deciziei Comisiei de eliberari conditionate de la Penitenciarul Targsor, intrunita in 14 septembrie, comisie care decisese sa amane cu doua luni eliberarea conditionata a lui Vlas. Instanta a dispus punerea in libertate conditionata a Ioanei Maria Vlas, insa decizia a fost atacata de catre procurori.

Ioana Maria Vlas, condamnata definitiv in dosarul FNA

Instanta: Ioana Maria Vlas are aptitudini de lider pozitiv

Vlas face dezvaluiri din inchisoare: Vintu va iesi basma curata!

Sase ani in spatele gratiilor

Ioana Maria Vlas a fost condamnata in dosarul FNI, pe 18 iunie 2008, la 10 ani de inchisoare de catre Curtea de Apel Bucuresti pentru uz de fals, inselaciune si abuz in serviciu.

Decizia a inlocuit-o pe cea data de Tribunal in 2007, prin care fostul administrator al SOV Invest a primit 13 ani de detentie in cazul FNI.

Un an mai tarziu, in iunie 2009, Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins recursul facut de Vlas, iar aceasta a fost condamnata definitiv la 10 ani de inchisoare si incarcerata la Penitenciarul Targsor.

Vlas a mai fost condamnata in 2006 si in dosarul FNA la sapte ani de inchisoare si doi ani interzicerea unor drepturi civile dupa executarea pedepsei. In cele din urma, pedepsele au fost contopite, iar aceasta a primit 10 ani de inchisoare, din care a facut mai mult de 6.

In dosarul Fondului National de Acumulare, Vlas a fost judecata pentru abuz in

serviciu si inselaciune. FNA a fost infiintat de SOV Invest la inceputul lui 1999 si s-a prabusit odata cu Fondul National de Investitii (FNI), in mai 2000.

In calitate de presedinte al SC SOV Invest, Ioana Maria Vlas a inselat 13.200 de investitori la FNA, carora le-a produs o paguba de peste 25 de miliarde de lei.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Ioana Maria Vlas eliberata, #Vlas eliberata, #Vlas eliberare, #Vlas eliberata conditionat , #arest