Ioana Maria Vlas, trimisa in judecata in dosarul FNI Sibiu

Marti, 22 Martie 2011, ora 16:53
3061 citiri
Ioana Maria Vlas, trimisa in judecata in dosarul FNI Sibiu
Foto:Arhiva

Ioana Maria Vlas, fostul presedinte-director general la SC SOV INVEST SA, a fost trimisa in judecata de procurorii DNA Alba, alaturi de alti inculpati, intr-un dosar bazat pe plangerile a 5.363 de investitori FNI.

Conform unui comunicat remis Ziare.com, alaturi de Vlas au mai fost trimisi in judecata Marian Petrescu, fost presedinte - director general al SC SOV INVEST SA (societatea de administrare a Fondului National de Investitii), si Mihaela Sima, fost director economic al SC SOV INVEST SA, toti cu antecedente penale, in sarcina carora s-au retinut infractiunile de inselaciune in forma continuata.

Alti detinatori ai unor functii importante in cadrul SC SOV INVEST SA, printre care Gavril Batran, fost membru al Consiliului de Administratie, sunt acuzati de infractiunea de complicitate la inselaciune in forma continuata.

"Faptele pentru care cei noua inculpati sus mentionati au fost cercetati si trimisi in judecata in prezenta cauza au la baza plangerile investitorilor FNI cu domiciliul pe raza Municipiului Sibiu, fiind introduse la organe judiciare de pe aceasta zona, respectiv fapte de inselaciune comise in dauna unui numar de 5.363 parti vatamate", se precizeaza in comunicatul DNA.

Faptele respective constituie acte materiale din continutul aceleiasi infractiuni de inselaciune pentru care cele noua persoane fost judecate si condamnate definitiv in cursul anului 2009, intr-o alta cauza, privind activitatea Fondului National de Investitii (F.N.I).

Aceste plangeri au fost retrimise la DNA, pentru continuarea cercetarilor, la data de 6.03.2008, din cauza unor modificari legislative intervenite intre timp.

In rechizitoriul intocmit de procurori se arata ca Ioana Maria Vlas, "in perioada august 1998 - decembrie 1999, a indus si mentinut in eroare investitorii F.N.I., prin aprobarea unui prospect de oferta publica necorespunzatoare realitatii ca urmare a falsificarii datelor reale privind situatia financiara a F.N.I. Datele falsificate au fost raportate la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (C.N.V.M) si au fost folosite la publicitatea privind avantajele investitiilor in F.N.I., ceea ce a condus la prejudicierea patrimoniala a investitorilor F.N.I".

In perioada 1995 - 24.05.2000 a fost cauzat celor 5.363 investitori F.N.I. parti vatamate in acest dosar un prejudiciu total in suma de 58.584.244.693 lei ROL. Procurorii au dispus masuri asiguratorii asupra bunurilor mobile si imobile ale inculpatilor.

Vlas: Nu a fost in intentia mea sa insel pe nimeni

Contactata telefonic de Mediafax, Ioana Maria Vlas a spus ca nu stia ca a fost trimisa in judecata, dar a afirmat ca, in mod normal, nu ar trebui sa fie judecata din nou in dosarul FNI, intrucat a fost deja judecata si condamnata pentru faptele sale.

Fostul presedinte al SOV Invest a adaugat ca nu ea a realizat prospectul de oferta publica in care se prezentau date financiare nereale ale FNI, insa admite ca a semnat acel document.

"Nu am facut eu acel prospect, nu eu l-am conceput, dar e adevarat ca l-am semnat, asa cum am semnat multe alte chestii. Nu a fost in intentia mea sa insel pe nimeni", a adaugat Ioana Maria Vlas.

C.B.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Vlas judecata FNI, #dosar FNI, #Ioana Maria Vlas , #FNI