Ioana Maria Vlas, despre Nicolae Popa: Nu vreau sa plateasca pentru ce a facut Vintu

Vineri, 10 Iunie 2011, ora 09:03
1690 citiri
Ioana Maria Vlas, despre Nicolae Popa: Nu vreau sa plateasca pentru ce a facut Vintu
Foto: Arhiva

Ioana Maria Vlas sustine ca Nicolae Popa, extradat recent din Indonezia, nu-l va turna pe Vintu. Fostul director al Gelsor a cerut recent revizuirea condamnarii sale sustinand ca nu a fugit de justitie, ci a fost doar in concediu... vreo 10 ani.

Ioana Maria Vlas, care si-a executat deja pedeapsa pentru prabusirea FNI, spune ca ii este mila de Nicolae Popa, cel care are de executat 15 ani de inchisoare, dupa extradarea sa din Indonezia.

"Viorel, ca noi asa ii spuneam, este un om extraordinar de cumsecade, insa n-a stiut sa-si aleaga prietenii. El poate sa spuna orice despre mine, poate sa arunce toata vina pe mine, pentru ca trebuie sa se apere. Il inteleg. Eu nu vreau sa plateasca pentru ce a facut Sorin Ovidiu Vintu, pentru ca am platit eu destul. Stiam ca Popa nu-l va implica pe Vintu, pentru ca ii este prieten loial", spune Vlas, citata de Romania Libera.

De altfel, Vlas considera ca singura vina a lui Popa in devalizarea FNI ar fi ca s-a lasat folosit de Vintu.

"Popa a fost cureaua de transmisie a ordinelor informale ale lui Vintu", spune Vlas, care mai confirma ca cei mai multi bani - circa 3.000 de miliarde de lei vechi - ar fi fost retrasi in perioada decembrie 1999 - martie 2000, perioada in care ea era in Israel, iar Popa "s-a retras si-a revenit abia in martie".

Banii ar fi fost scosi de insusi SOV, care ar fi folosit inclusiv carnetele de investitor ale lui Popa si ar fi semnat in locul acestuia. Fosta sefa a SOVINVEST - societatea care a administrat FNI - , a mai spus ca nu Popa iesea cu sacii de bani din FNI, ci ca acestia erau ridicati de o persoana de la "Gelsor" (unde Popa era director) trimisa special de Sorin Ovidiu Vintu, dupa cum ar fi consemnat in dosarele penale.

Intr-o cerere trimisa Tribunalului Bucuresti, Nicolae Popa a cerut revizuirea sentintei de 15 ani de inchisoare, sustinand ca nu este vinovat. El a dat vina pe Ioana Maria Vlas si pe forte politice nenominalizate care ar fi provocat intentionat prabusirea fondului de investitii.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ioana Maria vlas nicolae popa, #Vlas FNI Popa, #popa proces FNI, #Ioana Maria Vlas vintu , #Sorin Ovidiu Vintu