Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Ioana Maria Vlas s-a retras la tara - Vezi ce face toata ziua

Luni, 12 Septembrie 2011, ora 08:11
4244 citiri
Ioana Maria Vlas s-a retras la tara - Vezi ce face toata ziua
Foto: Arhiva

Ioana Maria Vlas s-a izolat intr-o comuna de la poalele Fagarasului si a renuntat la lupta cu Sorin Ovidiu Vintu. N-o mai intereseaza decat cum va fi ziua de maine, daca o sa ploua sau nu.

Daca nu e acasa, e la pescuit. Una dintre vecinele sale din Nou Roman a afirmat, pentru Evenimentul Zilei, ca Vlas merge la pescuit si de doua ori, zilnic.

"Casa aceasta este a unei prietene, o foarte talentata pictorita. A mostenit acest domeniu si, de cand am venit aici prima data, m-am indragostit pe loc. Ia priviti ce vad eu in fiecare zi", spune Ioana Vlas, aratand catre linia inalta a Fagarasilor ce rasar in fata portii.

In Nou Roman, Ioana Maria Vlas se trezeste la cinci si jumatate - sase, sapa dupa rame si porneste la pescuit. Fie pe un fost cot al Oltului, fie la bulboanele de pe paraiasul care trece prin fata casei. La pranz e inapoi acasa. Catre seara, fie e de gasit iar la peste, fie citeste si scrie. De fapt transcrie, rescrie si adauga la cele doua carti incepute in arest si puscarie.

Discutiile nu au cum sa nu ocoleasca FNI-ul. "Daca stiu oamenii adevarul despre FNI? De cand tot latru ar trebui sa il stie. Vina foarte clara este a statului, a fortelor politice care erau la putere la vremea respectiva. Daca a existat vreodata in Romania o guvernare catastrofica, aceea era CDR-ul.

Daca aia ar fi avut sange in instalatie, il strangeau pe Vantu de gat si opreau functionarea fondului. Sa nu imi spuna mie ca e de vina nu stiu cine, cand fondurile de investitii sunt verificate de stat.

Asa cum nu m-au vrut pe mine in Romania, nu au vrut sa opreasca nici fondul. Nu au facut nimic, dimpotriva, domnul Decebal Traian Remes a bagat 300 de miliarde in FNI si CEC-ul, o banca de stat, a garantat pentru FNI. Ceea ce nici in Bangladesh nu se petrece. Sa nu spuneti ca eu am facut asta, ca nu eu am fost", spune Ioana Maria Vlas. Femeia nu se razvrateste, ci vorbeste detasat, ca despre un lucru ce nu mai poate fi schimbat. Caci incredere in pedepsirea celor care au furat banii nu mai are. "Ei, as!, doar suntem in Romania...", mai spune Vlas, pentru sursa citata.

Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
#Ioana Maria Vlas, #ioana maria vlas fagaras , #stiri Ioana Maria Vlas