DNA ancheteaza Loteria Romana: Explicatiile ministrului de Finante

Miercuri, 08 Octombrie 2014, ora 08:51
3779 citiri
DNA ancheteaza Loteria Romana: Explicatiile ministrului de Finante

Ministrul Finantelor Ioana Petrescu a declarat, marti seara, ca se duc negocieri pentru obtinerea unor contracte mai favorabile pentru Loteria Romana, la scurt timp dupa ce DNA a inceput sa verifice daca aceste contracte semnate cu grupul grec Intralot sunt paguboase pentru stat sau nu.

Ioana Petrescu a precizat, la Digi 24, ca a trimis Corpul de Control la Loteria Romana inainte sa afle ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) face propria investigatie, mentionand ca va cere trimiterea in judecata a fostilor membri ai Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

"Eu deja am trimis dinainte sa iasa aceasta stire Corpul de control sa investigheze si cum s-a facut ultima cerere de oferte si cum s-au facut activitatile in ultima perioada. Astept rezultatul Corpului de control.

Unul din lucrurile care au trebuit sa fie decise a fost ca daca se continua pe perioada negocierii pentru un nou contract, daca se se prelungeasca pe perioade scurte vechiul contract pe vechiul contract, acest lucru s-a facut, pentru ca in discutii cu alte institutii ale statului, cu specialisti din IT, s-a ajuns la concluzia ca Loteria nu poate continua activitatea singura pe aceasta perioada.

Ar fi trebuit sa suferim o pierdere destul de mare in fiecare luna, pentru ca activitatea s-ar fi oprit si acest lucru ar fi adus un prejudiciu statului roman. S-a prelungit pe o perioada scurta, cate 3 luni cate o data, pentru a se continua negocierile", a explicat ministrul de Finante.

Ioana Petrescu a asigurat ca "ceea ce se negociaza acum sunt termeni mult, mult mai avantajosi decat in vechiul contract".

La intrebarea daca se negociaza cu alta firma, Petrescu a raspuns: "A existat o cerere de oferte si se negociaza cu castigatorul din acea cerere de oferte", fara sa ofere mai multe detalii, intrucat nu le poate face publice.

"Am si cerut AGA sa-i dam in judecata pe fostii directori si fostii membri AGA in perioada in care Curtea de Conturi a sesizat anumite nereguli", a subliniat Ioana Petrescu.

Ancheta DNA

DNA a inceput recent o ancheta in cazul contractelor Loteriei Romane cu firma greaca Intralot. Actele de urmarire penala demarate de procurori vizeaza mai multe proceduri de achizitie publica, se precizeaza intr-un raspuns la DNA la o solicitare transmisa de HotNews.ro.

Contractele Loteriei Romane, in vizorul DNA - ar fi paguboase pentru stat (Video)

Anchetatorii suspecteaza ca Loteria Romana ar fi semnat contracte paguboase pentru stat cu grupul grec. Astfel, procurorul de caz a dispus efectuarea unei expertize, care urmeaza sa stabileasca daca exista vreun prejudiciu adus statului roman in urma semnarii contractelor respective.

Jurnalistii portalului citat au prezentat recent informatii conform carora Guvernul condus de Victor Ponta nu ar dori ca Loteria Romana sa renunte la contractele paguboase cu firma greaca si au sugerat ca Ministerul Finantelor ar favoriza compania Intralot pentru un nou acord cu Loteria.

Loteria Nationala, suspectata ca a fraudat bugetul cu sute de milioane de euro

Deputatul PP-DD Liliana Minca, fosta directoare a Loteriei Romane, a acuzat Ministerul Finantelor, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca a favorizat grupul grec in detrimentul unor companii germane, cu oferte mai avantajoase.

Reamnitim ca, in martie 2012, Consiliul Concurentei a controlat contractele incheiate de Loteria Nationala cu firmele grecesti Intracom, Intralot si Lotrom, existand suspiciunea ca bugetul statului ar fi fost fraudat. In urma anchetei, Loteria Nationala si cele trei companii au fost amendate cu peste 16 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#DNA loto, #contracte Loteria Romana renegociate, #contracte Loteria Romana Ioana Petrescu , #ministrul Finantelor
Comentarii
Poza curechila
curechila
rank 5
Doamna ministru urmeaza minciunile gogonate ale sefului ei