Romania majoreaza cheltuielile militare

Luni, 01 Decembrie 2014, ora 13:47
4790 citiri
Romania majoreaza cheltuielile militare

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a declarat, luni, dupa ce a participat la parada militara din Bucuresti, ca este foarte important ca Romania sa mareasca cheltuielile militare, ea mentionand ca Guvenul va discuta cu FMI si CE pentru a acorda un plus de 0,3% din PIB pentru Armata.

"Stim ca este extrem de important sa marim cheltuielile militare si unul din punctele de discutie cu FMI si CE va fi ca sa avem un plus de 0,3% din PIB pentru Armata si sa incercam sa punem acest 0,3% peste deficit, asa cum s-a discutat si in ECOFIN in urma cu cateva luni", a precizat Petrescu.

Ea a spus ca a discutat si cu ministrul Apararii, Mircea Dusa, despre acest aspect, majorarea cheltuielilor legate de Aparare tinand de respectarea angajamentelor Romanei.

"Oricum vroiam sa dam mai multi bani la Aparare. Vorbim aici de situatia din Ucraina, care presupune mai multe cheltuieli in plus si presupune si cheltuieli legate de comandamentul NATO, de toate angajamentele pe care noi ni le-am luat in Tara Galilor. Acest lucru era clar, dar evident ca si dupa ziua de azi vom discuta si vom fi mult mai motivati sa discutam incepand de maine cu FMI si CE", a spus Petrescu.

Ea a aratat ca parada militara din Bucuresti organizata cu ocazia Zilei Nationale a fost "superba", fiind pentru prima data cand participa la o astfel de festivitate.

"Parada a fost superba, a fost prima data cand am participat la o astfel de parada si mi-a placut extrem de mult. A fost extraordinar de frumos si sunt mandra ca am putut sa fiu aici si sa reprezint Guvernul Romaniei", a mai spus Petrescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Romania cheltuieli militare, #Romania creste cheltuieli militare , #ministrul Finantelor