Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”

Vineri, 17 Iunie 2022, ora 18:48
2787 citiri
Klaus Iohannis a promulgat legea privind aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”
Klaus Iohannis. FOTO: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Legea are ca obiect de reglementare crearea unui cadru legislativ care să permită unităţilor administrativ-teritoriale promovarea obiectivelor de investiţii, în domeniile eligibile, astfel încât să se poată asigura accesul la servicii esenţiale a întregii populaţii, creşterea calităţii vieţii şi evitarea riscului de depopulare în comunităţile subdezvoltate.

Programul se integrează în eforturile concertate ale statului prin instituţiile care gestionează fonduri naţionale şi europene, în vederea atingerii ţintelor de conformare la directivele europene în domeniul mediului şi apelor, arată nota de fundamentare.

„În cadrul programului se pot realiza obiective de investiţii care constau în realizarea de construcţii noi sau de lucrări de construire, reconstruire, consolidare, reparaţie, modernizare, modificare, extindere, reabilitare, după caz, schimbare de destinaţie, protejare, restaurare, conservare la construcţii existente şi care se încadrează în cel puţin una dintre următoarele categorii de investiţii: sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale şi în unităţile administrativ-teritoriale cu o populaţie de sub 2.000 de locuitori”, mai prevede actul normativ.

Citește și:
Programul optimilor la WTA Miami, cu Sorana Cîrstea pe afiș. Meciurile se joacă luni
Programul optimilor la WTA Miami, cu Sorana Cîrstea pe afiș. Meciurile se joacă luni
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea (74 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, după...
La ce oră va juca Sorana Cîrstea luni, în optimi la WTA Miami
La ce oră va juca Sorana Cîrstea luni, în optimi la WTA Miami
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Miami (Florida), dotat cu premii totale de 8,8 milioane de dolari, după ce a...
#iohanni, #lege, #promulgare, #program, #Anghel Saligny , #investitii
Comentarii
Poza ciuma.rosie
ciuma.rosie
rank 2
Liber la furat..
Poza alex-7
alex-7
rank 5
El stie sa suga, sa mulga si sa promoveze legi pe care nimeni nu